Floare de Muscata Dracului Scabiosa

Floare de Muscata Dracului Scabiosa

Floare de Muscata Dracului Scabiosa

Floare de Muscata Dracului Scabiosa

In acest articol voi indemna parintii sa descopere impreuna cu copiii aceasta planta minunata Floare de Muscata Dracului Scabiosa (Knautia Arvensis). Aceasta floare se gaseste mai peste tot in tara noastra, atat la campie cat si la munte, dar preponderent in poienite si la marginea padurilor. Floarea de Muscata Dracului, este o planta perena care infloreste de primavara pana toamna. De mulți ani am folosit această floare în scopul decorării Sapunului Solid cu Shea, Menta si Eucalipt GreenBubble. Cu timpul am descoperit ca, pe langa frumusetea nativa a florii, aceasta are si proprietati tamaduitoare.

Utilizare externa

?Pe vremuri, radacina, radacina, frunzele si florile aceastei plante, erau folosite extern pentru tratarea scabiei, rani externe, muscsturi de insecte otravitoare, mancarimi ale pielii, eczeme, arsuri, taieturi, eruptii cutanate si alte probleme ale pielii. Multa lume a uitat de proprietatile benefice ale unor astfel de plante care se gasesc in jurul nostru atunci cand mergem in natura.

Utilizare Interna

Parti din aceasta planta sunt folosite la realizarea unor medicamente homeopatice dar si sub forma de infuzii, tincturi si macerate pentru tratarea tusei si a unor inflamatii ale gatului. Muscata Dracului este are un efect astringent si diuretic motiv pentru care este folosita si pentru constipatie.
Din aceasta plata se pot prepara tincturi, infuzii, cataplasme si macerate uleioase.
?Învatati copiii sa iubeasca natura! Nu limitati iesirile in natura cu familia si prietenii doar la „am fost acolo”. Apropiati-va de plante si flori impreună cu copiii vostri. Numai asa vor descoperi lumea minunata a plantelor si vor invata sa o aprecieze. Plantele ai florile, care aparent sunt banale si nu au un rost in lume, au o intreaga istorie in spate. Cand oameni traiau in mijlocul naturii, acestia au descoperit secretele tamaduitoare ale plantelor si le-au folosit pentru trupul si sufletul lor. Invataturile lor erau transmise din generatie in generatie pentru ca urmasii lor sa beneficieze de proprietatile tamaduitoare oferite de natura.
Din pacate, multi dintre copiii nostri s-au deconectat de la natura si nu ii mai acordă atentia cuvenita. Este datoria noastra sa ne conectam cu natura si sa o respectam atunci cand suntem in mijlocul ei.

Iti recomand si urmatoarele articole: