Reteta biscuiti de post cu crema de alune si ovaz

Reteta biscuiti de post cu crema de alune si ovaz

Reteta biscuiti de post cu crema de alune si ovaz

Reteta biscuiti de post cu crema de alune si ovaz

Biscuiti gata pentru servit - Reteta biscuiti de post cu crema de alune si ovaz

Biscuiti gata pentru servit

Reteta biscuiti de post cu crema de alune si ovaz pentru cei care tin post sau sunt vegetarieni. Pentru ca biscuitii sa fie mai sanatosi, aceasta reteta nu contine ingrediente de origine animala, cum ar fi oua sau unt, grasimi saturate sau hidrogenate, cum ar fi margarina.

Reteta este pentru o tava cu 16 biscuiti mari sau 25 biscuiti medii. Timpul de preparare al ingredientelor este de aproximativ 15 minute iar de coacere de 15 minute.

Pentru aceasta reteta am folosit Unt de arahide Calve si Ulei de cocos 100% organic.

Timp total de preparare: ~30 min.

Ingrediente:

  • 3/4 cana (200 g) crema de alune fara uleiuri hidrogenate (Unt de arahide Calve)
  • 1 cana (150 g) faina (de preferat tip 650 sau integrala)
  • 1 cana ovaz (150 g)
  • 1/2 cana (100 g) zahar nerafinat din trestie de zahar
  • 1/2 cana (120 ml) ulei de masline sau ulei de cocos (se poate folosi orice alt tip de ulei)
  • 1/3 cana (80 ml) apa
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/8 lingurita de sare
  • esenta de rom

Ustensile necesare:

  • Vas pentru amestecat ingredientele
  • Lingura mare pentru masurat si amestecat ingredientele
  • Tava mare intinsa pentru copt
  • Hartie de copt
Biscuiti copti in tava - Reteta biscuiti de post cu crema de alune si ovaz

Biscuiti copti in tava

Compozitia se preseaza cu ajutorul furculitei sau cu lingura pentru a se obtine forma dorita - Reteta biscuiti de post cu crema de alune si ovaz

Compozitia se preseaza cu ajutorul furculitei pentru a se obtine forma dorita

Biscuiti asezati in tava pregatiti pentru cuptor - Reteta biscuiti de post cu crema de alune si ovaz

Biscuiti asezati in tava pregatiti pentru cuptor

 

Cateva din ingredientele folosite:

Mod de preparare:

  1. amesteca ingredientele uscate (faina, ovazul, praful de copt, zaharul si sarea),
  2. adauga peste ingredientele uscate crema de alune, uleiul si apa,
  3. amesteca ingredientele pana ai obtinut un aluat omogen,
  4. portioneaza aluatul si formeaza 16, 25 sau 36 bile (in functie de marimea dorita) si se aseaza-le in tava cu spatiu intre ele,
  5. preseaza bilele cu o furculita, sau cu mana, pane se obine o forma plata de biscuite,
  6. pune 15 minute la copt in cuptorul electric preincalzit la 180 °C (caldura sus si jos + convectie aer) sau in cuptorul cu gaz la putere medie,
  7. scoate tava din cuptor pune biscuitii pe gratar la racit.

Sugestii pentru reteta biscuiti de post cu crema de alune si ovaz.

Optional se mai pot adauga urmatoarele ingrediente:

Electrocasnice si vase recomandate:

Set 3 Boluri Mixare Curver

Setul de 3 boluri gradate cu baza aderenta, pentru mixare.


Hartie pentru copt ALUFIX

Hartia pentru copt se poate folosi pe ambele fete. Dimensiune 20 m x 38 cm.



Cuptor incorporabil Whirlpool AKZ 6270 IX

Cuptor electric incorporabil Whirlpool AKZ 6270 IX, cu Tehnologia 6th Sense, Curatare pirolitica.


Serviciu de masa Luminarc Carine

Serviciu de masa Luminarc Carine, 19 piese, culoare alb si negru, compatibile cu masina de spalat vase.

Spatula patiserie Dr. Oetker

Spatula 26 cm Dr. Oetker din inox si silicon poate fi spalata in masina de spalat vase.

Aceasta este reteta biscuiti de post cu crema de alune si ovaz . Pofta buna!

Iti mai recomand si articolele

Sumar
recipe image
Nupmele Retetei
Biscuiti de post cu crema de alune si ovaz
Numele Autorului
Publicat in
Timp Preparare
Timp Gatire
Timp Total
Rating
51star1star1star1star1star Based on 5 Review(s)

De asemenea, ai putea dori...