Bastonase Crocante de Pui Invelite in Seminte de Susan

Bastonase Crocante de Pui Invelite in Seminte de Susan

Bastonase Crocante de Pui Invelite in Seminte de Susan

Bastonase Crocante de Pui Invelite in Seminte de Susan

Bastonase Crocante de Pui Invelite in Seminte de Susan in farfurie

Bastonase Crocante de Pui Invelite in Seminte de Susan in farfurie

In acest articol am pregatit o reteta de bastonase crocante de pui invelite in seminte de susan, cunoscute si ca Pui Shanghai sau Chicken Strips.

Puiul Shanghai este unul din preparatele mele favorite. Atunci cand am pofta, cumpar din comert cate o caserola, sau varsat de la raionul de gastronomie a-l vreunui supermarket. Din pacate, aproape de fiecare data am impresia ca mi se opresc bucatelele de carne in piept si incepe sa ma doara intens in capul pieptului. Cred ca am o intoleranta la unul din ingredientele folosite la liantul pentru realizarea pamadei. Incriminez potentiatorul de gust (monoglutamatul de sodiu), dar nu sunt 100% sigur. La supele instant care au potentiator de gust nu am aceasta problema, iar la unul din supermarketuri este specificat ca puiul shanghai nu contine potentiator de gust si totusi am aceste dureri. Poate fi si o alta substanta sau alt ingredient de vina, cum ar fi amidonul, glutenul sau uleiul in care este prajit puiul.

Acestea fiind spuse, am decis sa realizez preparatul meu favorit acasa, unde pot controla ce adaug in reteta. Au iesit niste bastonase crocante de pui invelite in seminte de susan gustoase si crocante, iar durere in piept nu am mai avut. Mai jos iti impartasesc si tie reteta:

Timp pentru pregatirea ingredientelor este de 15 min. plus 20-45 minute pentru prajire (in functie de cate bucati de pui se prajesc deodata). Cu o friteoza puii se pot praji in max. 10 min.

Timp total: ~1 ora

Ingrediente:

  • 500 g piept de pui fara oase si piele
  • 5 oua
  • 50g/3-4 linguri de faina
  • 1 cana/200g pesmet
  • 250 ml ulei de rapita/sau orice alt tip de ulei (optional)
  • 1 lingurita sare grunjoasa
  • 1 lingurita boia dulce sau iute (se obtine un gust picant si o culoare aurie)
  • 1 lingurita turmeric (se obtine o culoare aurie)
  • ½ lingurita boia (optional)
  • ½ lingurita usturoi pudra (optional)

Ustensile necesare:

  • Bol sticla sau orice vas pentru amestecat ingredientele
  • Farfurie adanca pentru susan
  • Bol pentru panada
  • Lingurita pentru masurat ingredientele
  • Furculita, tel sau mixer pentru batut ouale
  • Paleta
  • Tigaie/oala pentru prajit sau friteuza

Cateva din ingredientele folosite:

Mod de preparare:

Pregatirea ingredientelor
  1. taie pieptul de pui in fasii inguste de 1 sau 2 degete, in functie de preferinta,
  2. bate ouale impreuna cu faina, sarea si usturoiul praf (optional) cu un tel sau un mixer de mana,
  3. intr-un bol separat adauga pesmetul impreuna cu turmericul si boia,
  4. in alt bol/farfurie adauga semintele de susan.
Pregatirea bastonaselor
  1. bucatile din carne se tavalesc si acopera cu pesmet,
  2. bastonasele acoperite cu pesmet se introduc in panada si se ung uniform,
  3. se tavalesc si se acopera uniform cu seminte de susan sau pesmet.
Prajirea bastonaselor
  1. se pune uleiul la incins pe foc mediu la plita cu gaz sau putere medie la plita electrica,
  2. se introduc bastonasele in uleiul incins si se lasa la prajit,
  3. dupa 3-5 minute se intorc pe partea cealalta si se mai lasa 2 minute pana ce capata o culoare aurie,
  4. se scot bastonasele prajite si se pun intr-o farfurie cu un servet de hartie pentru absorbirea excesului de grasime,
  5. dupa ce au stat 5-10 minute la racit, bastonasele pot fi consumate cu diferite sosuri (soia, mujdei, ketchup, mustar…), sau impreuna impreuna cu diverse garnituri.

Cateva din ustensilele recomandate:

Sugestii:

  • Daca nu ai suficiente seminte de susan, bastonasele se pot tavali inca o data in pesmet. Trebuie sa ti cont de faptul ca timpul de prajire trebuie scurtat pentru ca pesmetul se rumeneste mai repede.
  • Recomand folosirea unei oale cu diametrul mediu pentru a pentru prajirea bastonaselor. Nivelul uleiului creste iar bastonasele se pot scufunda in uleiul incins similar cu mediul din interiorul unei friteuze.
  • Recomand folosirea unui ulei rezistent la prajire si la temperaturi mari.
  • Penru bastonasele de pui cu susan recomand realizarea unui sos de mujdei cu iaurt / smantana.

Electrocasnice si vase recomandate pentru paine de casa:


Serviciu de masa Luminarc Carine

Serviciu de masa Luminarc Carine, 19 piese, culoare alb si negru, compatibile cu masina de spalat vase.


Set 3 Boluri Mixare Curver

Setul de 3 boluri gradate cu baza aderenta, pentru mixare.


Mixer de mana Philips HR1459/00

Mixer de mana Philips HR1459/00, 300 W, 5 viteze, Functie Turbo, Alb.


Spatula patiserie Dr. Oetker

Spatula 26 cm Dr. Oetker din inox si silicon poate fi spalata in masina de spalat vase.

Aceasta a fost reteta „Bastonase Crocante de Pui Invelite in Seminte de Susan”. Pofta buna!

Iti recomand si urmatoarele retete:

De asemenea, ai putea dori...