Zalman Z3 Plus carcasa PC ATX Mid Tower

Zalman Z3 Plus carcasa PC ATX Mid Tower

Zalman Z3 Plus carcasa PC ATX Mid Tower este o carcasa de tip Mid Tower pentru PC. Mai pe romaneste, este o carcasa destinata calculatoarelor personale cu o inaltime mijlocie, iar interiorul este conceput pentru placile de baza format ATX si Micro ATX. Carcasa este dotata cu un controller la care pot fi conectate doar cele doua ventilatoarele aflate in tavan. Consider acest controller inutilizabil si as fi preferat un cablu de tip Y pentru conectarea celor doua ventilatoare direct la placa de baza care poate controla viteza de rotatie automat, in functie de solicitarea si temperatura sistemului.

Despachetare

Carcasa vine intr-o cutie de carton suficient de bine protejata impotriva socurilor. Pe lateral, carcasa pare sa fie mai slab protejata si trebuie sa o verifici daca a fost lovita pe lateral. Zonele care sunt sensibile la zgarieturi sunt protejate cu o folie suplimentara de plastic. Accesoriile si manualul de utilizare sunt depozitate in interiorul carcasei.

Exterior

Carcasa este realizata din materiale de calitate fabricate din plastic si metal de culoare neagra. Carcasa este dotata standard cu 4 ventilatoare silentioase Zalman de 12 cm. Ventilatorul din fata are 4 leduri albastre care lumineaza subtil partea frontala a carcasei. Partea frontala a carcasei este realizata integral dintr-un grilaj metalic in care este incastrat logoul Zalman. In partea de sus sunt doua locase externe de 5.25″ si unul de 3,5″. Partea laterala are un decupaj realizat dintr-un panou transparent din acrylic. Decupajul este subdimensionat, comparativ cu alte carcase similare, lucru ce nu permite vizualizarea in intregime a unei placi de baza format standard ATX. Daca ai memorii cu iluminare LED, acestea nu vor fi vizible direct prin decupaj.

Deasupra carcasei, ce-a mai mare parte este ocupata de grilajul mare de aerisire pentru cele doua ventilatoare montate sus. Tot deasupra, in partea din fata, se afla trei porturi USB, din care unul este 3.0, doua mufe audio, pentru microfon si casti, si butoanele standard pentru power, reset si butonul pentru viteza High/Low de la controllerul pentru ventilatoare. Imediat dupa panoul de comenzi si conexiuni se afla o zona destinata telefonului sau hard disk-ului extern. Aceasta zona mi se pare nesigura pentru aceste dispozitive datorita faptului ca pot aluneca si cade foarte usor de pe carcasa. Acest locas putea fi utilizabil daca ar fi fost facut mai adanc sau ar fi avut un petec de cauciuc sau silicon antialunecare.

Interior

Interior Carcasa Zalman Z3 Plus

Interior Carcasa Zalman Z3 Plus

Dupa ce deschizi panoul lateral, vei remarca faptul ca aceasta carcasa este bine gandita si spatioasa. In interior se pot monta placi grafice de pana la 36 cm lungime. Locasul pentru sursa de alimentare se afla la baza carcasei, iar aceasta poate fi montata cu ventilatorul in jos sau in sus. Pentru sursa montata cu ventilatorul in jos, carcasa este dotata cu un filtru de praf si picioruse de plastic sufucient de inalte pentru a permite absorbtia aerului prin baza carcasei. Din pacate aceste picioruse sunt fabricate din plastic si nu din cauciuc cum este prezentat in pagina oficiala de la Zalman.

Zalman Z3 Plus este dotata cu o tija verticala din plastic, demontabila, pentru sustinerea placilor grafice mari sau prinderea unor ventilatoare suplimentare.

Carcasa vine cu 6 distantiere premontate pentru placile de baza MicroATX, iar pentru placile ATX trebuie montate alte 3 distantiere care sunt furnizate in pachetul de accesorii.

Zalman Z3 Plus mai este disponibila in doua variante aproape identice, Zalman Z3 Plus Alb care difera doar prin culoarea exterioara alba si Zalman Z3 care nu este dotata cu panou transparent acrylic pe laterala si vine in dotare standard doar cu trei ventilatoare.

Variante disponibile pentru Zalman Z3:

Zalman Z3 Plus

Zalman Z3 Plus
Panou lateral transparent, 4 ventilatoare, culoare negru.

Carcasa Zalman Z3

Carcasa Zalman Z3
Panou lateral standard, 3 ventilatoarculoare negru.

Carcasa Zalman Z3 Plus Alb

Zalman Z3 Plus Alb
Panou lateral transparent, 4 ventilatoare, culoare alb.

Controller ventilatoare

Zalman Z3 Plus este dotata cu un controller pentru ventilatoare. Cu acest controller se poate regla viteza ventilatoarelor pe High sau Low. Din pacate, la acest controller nu se pot conecta mai mult de doua ventilatoare, iar diferenta de viteza intre High si Low este aproape insesizabila. In manualul carcasei nu este furnizata o schema de conectarea a controllerului si a celor doua ventilatoare cea ce poate sa-ti dea batai de cap. Mai jos am atasat o schema cu modul de conectare a mufelor:

Conectare mufe controller Zalman Z3 Plus

Conectare mufe controller Zalman Z3 Plus

Accesorii recomandate:

Ventilator Zalman Shark Fin Blue LED

Ventilator Zalman Shark Fin Blue LED
Dimensiune 120 mm, leduri albastre, turatie 1200 RPM.

Cablu alimentare 3 pini la 2 x 3 pini

Cablu alimentare 3 pini la 2 x 3 pini
Cablu pentru conectat doua ventilatore la placa de baza.

Sursa Semi-Modulara Corsair TX-M Series TX750M

Sursa Corsair TX-M Series TX750M
Sursa semimodulara 80 PLUS GOLD Eficienta 90%.

Mai jos sunt principalele caracteristici pentru Zalman Z3 Plus carcasa PC ATX Mid Tower:

Punctele pozitive si negative pentru Zalman Z3 Plus carcasa PC ATX Mid Tower:

  • Materiale de calitate
  • 4 ventilatoare mari silentioase in dotare standard
  • Asigura o racire eficienta a interiorului
  • Spatioasa
  • Are filtru de aer din sita de plastic pentru sursa si burete pentru ventilatoarele din fata
  • Cablurile se pot aranja foarte bine in interior (cable managment bun)
  • Tija suport pentru placa video sau ventilator extra
  • Controlller mai mult decorativ – diferenta de viteza intre High si Low este aproape insesizabila
  • Panoul de comenzi impreuna cu mufele USB si Audio sunt plasate deasupra
  • Picioruse de plastic care aluneca (in pagina oficiala este specificat ca sunt din cauciuc)

Concluzie: Zalman Z3 Plus este o carcasa bine gandita, este spatioasa, ofera un management al cablurilor foarte bun si este dotata standard cu 4 ventilatoare silentioase Zalman care racesc optim componentele interne. Din pacate, controllerul pentru ventilatoare este mai mult decorativ, iar panoul de comenzi impreuna cu porturile frontale sunt pozitionate deasupra acestea fiind usor accesibile doar daca carcasa este asazata sub birou. Carcasa are un raport calitate/pret foarte bun, iar achizitionata sub 200 de lei este un chilipir.

Verifica pret actualizat pentru Zalman Z3 Plus carcasa PC ATX Mid Tower.

Manual utilizare Zalman Z3 Plus carcasa PC ATX Mid Tower.

Magazine recomandate de unde poti achizitiona Zalman Z3 Plus carcasa PC ATX Mid Tower:

Alte carcase ATX Mid Tower recomandate:

Carcasa Game Daemon 6004

Carcasa Game Daemon 6004, ATX Mid Tower, fara sursa, culoare negru cu rosu, geam lateral, 3 ventilatoare de 120 mm incluse si fara sursa alimentare.

Carcasa Thermaltake Versa C22

Carcasa Thermaltake Versa C22, Middle Tower, RGB ATX, fara sursa, culoare negru, geam lateral,1 ventilator de 120 mm inclus.

Carcasa Cougar MX310

Carcasa Cougar MX310, MiddleTower, fara sursa, culoare negru, geam lateral,1 ventilator spate de 120 mm inclus.

Carcasa DeepCool Tesseract BF

Carcasa DeepCool Tesseract BF, Mid Tower, ATX, Negru, fara sursa, culoare negru,1 ventilator spate de 120 mm inclus.

Carcasa Thermaltake View 27

Carcasa Thermaltake View 27, Middle Tower, fara sursa, ATX, culoare negru, fara ventilatoare, delimitare spatiu sursa.

Recomand si urmatoarele articole „Asus ofera rambursare la placile de baza achizitionate” si „Dell UP2716D monitor 27″ LED IPS UltraSharp„.