Watch primul ceas inteligent de la Apple

Watch primul ceas inteligent de la Apple

Watch primul ceas inteligent de la Apple – sursa: apple.com

Watch primul ceas inteligent de la Apple

Saptamana aceasta Apple a lansat primul sau ceas inteligent pe care la numit pur si simplu „Watch„, renuntand la traditia de a numi produsele sale incepand cu litera „i”. In acest an au fost lansate mai multe modele de ceasuri de mana inteligente dar majoritatea vor fi disponibile cumparatorului mai tarziu iar in cazul lui Watch chiar in 2015.

Personal nu am fost impresionat de aspectul acestui ceas dar recunosc ca ar fi primul pe care l-as achizitiona datorita dimensiunilor „normale” pe care acesta le are si a faptului ca exista optiunea de a alege intre o multitudine de tipuri de curele. Contrar asteptarilor, Watch nu a fost dotat cu un ecran curbat sau de forma rotunda cei de la Apple preferand un ecran classic de forma dreptunghiulara protejata de cristal safir sau sticla intarita Ion-X. Samsung Gear S este mai atractiv datorita ecranului curbat si este mai „inteligent” datorita senzorilor extra (fata de Watch) cu care este dotat si independentei pe care acesta o are fata de un telefon inteligent. Samsung Gear S pierde datorita dimensiunii mult prea mari pentru a fi purtat confortabil si datorita faptului ca are o curea de plastic pe care nu o poti schimba. Watch este dependent de un iPhone, multe din functiile acestuia bazandu-se pe schimbul de informatii pe care il are cu acesta.

Companiile concurente s-au grabit sa lanseze modele de ceasuri cat mai inovatoare din punct de vedere al aspectului, ecran curbat pentru Samsung Gear S in premiera mondiala si ecran circular in cazul lui Moto 360, de asemenea in premiera mondiala, dar au pierdut din vedere un lucru important pentru a fi cat mai popular: dimensiunea si personalizarea. Cei de la Apple s-au gandit la aceste amanunte foarte importante si au creat un ceas disponibil in doua variante: o dimensiune pentru barbati si o dimensiune mai mica pentru femei. Apple a conceput acest ceas cu scopul de a putea fi personalizat usor prin mecanismul simplu de schimbare a curelei. Se poate alege dintre o curea de plastic, piele sau metal disponibile toate in mai multe culori si nuante. De asemenea, carcasa are la randul ei mai multe variante din care se poate alege, carcasa de aluminiu, otel sau aur, fiecare disponibile in 2 nuante.

Pentru Watch a fost conceputa o aplicatie care va urmari activitatea zilnica a corpului si va prelua informatii ca pulsul si pasii parcusi in decursul unei zile pentru realizarea unor grafice informative si motivationale pentru atingerea anumitor tinte. In societate de azi in care suntem inconjurati de tehnologie, unde tendinta este de a ne deplasa si depune efort tot mai putin, un astfel de dispozitiv care te indeamna la miscare este binevenit.

Momentan nu sunt disponibile foarte multe informatii tehnice legate de acest ceas inreligent. Cu siguranta vor aparea mai multe detalii tehnice in momentul in care Watch este disponibil pentru cumparare.

Site oficial Watch primul ceas inteligent de la Apple.

sursa: apple.com/watch

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. 19 ianuarie 2016

    […] Pana in acest moment nu se cunoaste un pret de comercializare dar cu siguranta va fi mai ieftin comparativ cu Apple Watch. […]