Vinde

Vinde fotografii si ilustratii pe net.

Sa vinzi pe net fotografii, creatii 3d, ilustratii si lucrari artistice, este mult mai usor decat iti vine sa crezi. Poti vinde creatile tale artistice non exclusiv, pe siteurile de mai jos, fara sa fii restrictionat la doar un site, chiar te sfatuiesc sa trimiti la cat mai multe. Sunt mai multe agenţii de intermediere care accepta fotografii iar modul de vanzare al imaginilor se poate face sub doua forme:  royalty free si rights managed.

  • RIGHTS MANAGED este modul preferat de fotografii profesionişti. Ce inseamna? O data cu vanzarea imaginii se cedeaza şi dreptul de autor asupra ei. Din aceasta cauza preţul poate fi mai mare dar si vanzările sunt mai rare. De multe ori aceasta forma se foloseste pentru imaginile la comandă iar accentul esta pus pe calitate.
  • ROYALTY FREE este un alt mod de a vinde imaginile. În acesta forma se vinde dreptul de a utiliza imaginea respectivă în anumite condiţii care poate diferi de la o agenţie stoc la alta. Cea mai importanta limitare este interdicţia revânzării imaginii, folosirea la un tiraj limitat, interdicţia de a include aceste imagini în proiecte comerciale (de exemplu o revista, un poster, samd.). Sub aceasta forma preţul de vânzare este mic dar fotografia se poate vinde de mai multe ori astfel suma acumulata in timp poate egala o vanzare facuta sub licenta de „rights managed”. Acest comerţ este accesibil si fotografilor amatori cu conditia sa respecte anumite standarde de calitate.

Cum primesti banii facuti? Sunt trei moduri de a primii banii facuti din vanzarea fotografiilor, cel mai raspandit si recomandabil este PayPal. Acest tip de plata il folosesc si eu de trei ani fara nici un fel de probleme. Un alt mod de plata disponibil mai accesibil romanilor este Skrill, din pacate acest mod nu este acceptat de catre toate agentiile de stock. Ultimul mod de a primii banii este CEC-ul. Acest mod nu-l recomand datorita timpului lung de incasare a banilor si comisioanelor mari percepute de bancile romanesti.

Mai jos ai o lista a celor mai importante agentii de fotografie stock. Lista este modificata periodic. Revin-o pentru a verifica ce saituri noi de stoc au mai aparut.


 

ShutterStock

ShutterStockVinde fotografiile si ilustratiile vector cu $0.25 – $0.38 / imagine cumparata. Pare putin, dar avand in vedere ca in functie de succesul  unei imagini aceasta se poate cumpara si de 1000 de ori  ajungandu-se cu usurinta la o suma frumusica. Pe imagini mai puteti primi chiar si $20 cand sunt cumparate ca si Enhanced (cumparatorii primesc mai multe drepturi de folosinta a pozei). Puteti trimite ilustratiile atat in format bitmap cat si in format EPS. Cu cat trimiteti mai multe imagini, cu atata comisionul  poate creste. Dupa ce a-ti acumulat cel putin $75, ShutterStock va face plata la sfarsitul lunii sub forma de CEC sau prin PayPal si Skrill (recomandabil – 0% comisioane). Apasa aici pentru a vizita ShutterStock. Fisiere acceptate de Shutterstock: Bitmap (JPG), Vector (EPS) si Video


 

DreamsTime

DreamsTimeVindeti fotografiile si ilustratiile vector cu $0.50 – $7.00 / imagine cumparata. Cu cat trimiteti mai multe imagini cu atata comisionul creste. Cu cat este cumparata mai mult o imagine cu atat comisionul acesteia va fi mai mare. Dupa ce a-ti acumulat cel putin $100, puteti cere ca DreamsTime sa va faca plata prin PayPal si Skrill (recomandabil – 0% comisioane). Apasa aici pentru a vizita DreamsTime. Fisiere acceptate de DreamsTime: Bitmap (JPG) si Vector (EPS)


 

iStockPhoto

Vindeti fotografii cu iStockPhotoiStockPhoto ca si bani castigati ar trebuii sa fie pe locul doi. Datorita sistemului foarte dificil de acceptare a imaginilor am considerat ca locul trei este mai potrivit. La ce folos ca faci vanzari bune cu imaginile trimise daca acestea sunt foarte putine datorita selectarii riguroase. In final ai o galerie mai mica in comparatie cu celalalte agentii. Vindeti fotografiile si ilustratiile vector cu $0.30 – $8.40 / imagine cumparata. Cu cat trimiteti mai multe imagini cu atata comisionul creste. Dupa ce a-ti acumulat cel putin $100, puteti cere ca iStockPhoto sa va faca plata prin PayPal, CEC sau deposit direct in banca. Apasa aici pentru a vizita iStockPhoto. Fisiere acceptate de iStockPhoto: Bitmap – JPG, Vector – EPS, Flash – FLA si Clipuri Video – MP4


 

Fotolia

FotoliaIn ultimul timp Fotolia a inceput creasca mai accelerat devenind pentru celalalte agentii un competitor adevarat. Aici puteti vinde fotografii si ilustratii vector cu $0.30 – $2.50 / imagine. Cu cat trimiteti mai multe imagini cu atata comisionul creste. Cu cat vinzi mai multe imagini cu atat comisionul va fi mai mare. Dupa ce a-ti acumulat cel putin $100, puteti cere ca Fotolia sa va faca plata prin PayPal (recomandabil – 0% comisioane). Apasa aici pentru a vizita Fotolia pentru mai multe detalii. Fisiere acceptate de Fotolia: Bitmap (JPG) si Vector (EPS)


 

123RF

123RF123RF este una din cele mai noi agentii de fotografii stock aparute pe piata. A crescut foarte rapid devenind un competitor adevarat pentru celalalte agentii. Aici puteti vinde fotografii si ilustratii vector cu $0.30 – $2.50 / imagine. Cu cat trimiteti mai multe imagini cu atata comisionul creste. Dupa ce a-ti acumulat cel putin $50, puteti cere ca 123RF sa va faca plata prin PayPal. Apasa aici pentru a vizita 123RF pentru mai multe detalii. Fisiere acceptate de 123RF: Bitmap – JPG si Vector – EPS.


 

CreStock

CreStockVindeti fotografiile si ilustratiile vector cu $0.25 – $3.00 / imagine cumparata. Cu cat trimiteti mai multe imagini cu atata comisionul creste. Cu cat vinzi mai mult o imagine cu atat comisionul va fi mai mare. Dupa ce a-ti acumulat cel putin $50, puteti cere ca CreStock sa va faca plata prin CEC, transfer bancar sau PayPal (recomandabil – 0% comisioane). Apasa aici pentru a vizita Crestock pentru mai multe detalii. Fisiere acceptate de Crestock: Bitmap (JPG), Vector (EPS) si Flash.


 

BigStockPhoto

BigStockPhotoVinde fotografii si ilustratii vector cu $0.50 – $3.00 / imagine cumparata. Cu cat trimiteti mai multe imagini, cu atata venitul poate creste poate creste. Dupa ce a-ti acumulat cel putin $50, BigStockPhoto va face plata la sfarsitul lunii sub forma de CEC, prin PayPal (recomandabil – 0% comisioane) sau MoneyBookers. Apasa aici pentru a afla mai multe detalii despre BigStockPhoto. Fisiere acceptate de BigStockPhoto: JPG, EPS, AI, PSD, PDF si PNG