Sisteme de plati online

Sisteme de plati online

Avem conturi la agentiile de fotografie stock, am facut primele vanzari si urmeaza primele plati. Cum primesti banii facuti? Sunt mai multe moduri de a primii banii facuti din vanzarea fotografiilor:  Cel mai folosit sistem de plată prin internet este PayPal. Din păcate Romania nu se afla pe agenda de afaceri a lui PayPal din motive bine cunoscute. Din fericire există un asemenea sistem care acceptă utilizatori români şi care este agreat de o parte din agenţiile de stock.  Se numeşte Skrill.

Orice agenţie de fotografie stock oferă cel puţin una din urmatoarele trei modalităţi de plată:

PayPalPlata prin PayPal; cel mai raspandit si recomandabil. Acest tip de plata il folosesc si eu. De trei ani de cand am cont la ei nu am platit nici un comision pentru banii primiti sau transferati. Nu au nici comision de intretinere, samd… cum avem la bancile romanesti. Tot ce ai nevoie este o adresa de e-mail si un card bancar cu insemnele VISA sau MasterCard. Sistemul PayPal are si avantajul ca nu lucrati direct cu credit cardul pe internet (exceptand prima inregistrare)  protejand datele confidentiale. Transferul efectiv de la agenţie foto în contul tau PayPal se realizează in 2 zile, iar din contul PayPal în contul tau bancar poate dura până la 5 zile.


SkrillPlata prin Skrill (fostul MoneyBookers) este o modalitate la fel de simplă pentru a trimite şi a primi bani. Practic aproape orice utilizator din lume îşi poate deschide un cont gratuit la Skrill. Tot ce ai nevoie este o adresa de e-mail. Atenţie: este important să dai o adresa reală deoarece există o modalitate de verificare prin care trimit scrisori la domiciliul utilizatorilor în care sunt incluse coduri de siguranţă. Sistemul Skrill permite retragerea banilor de pe internet într-un cont deschis la orice banca din Romania. Transferul efectiv de la agenţie în contul tau Skrill se realizează instantaneu, iar din contul Skrill în contul bancar poate dura până la 5 zile. Din pacate Skrill nu este acceptat de toate agentiile de stock.


Plata prin CEC-uri bancare; este un mijloc relativ lent. Agenţia emite un cec pe care il trimite destinatarului prin poşta clasică. În maxim 2 săptămâni, acesta este primit de destinatar oriunde în lume şi se poate adresa unei bănci pentru a-l încasa. Din momentul prezentării la bancă poate dura şi 60 de zile până la încasarea efectivă a sumei iar comisioanele pot fi destul de mari. Acest mod nu-l recomand datorita timpului lung de incasare a banilor si comisioanele mari ale bancilor romanesti.