Simboluri programe si functii masina de spalat rufe

Simboluri programe si functii masina de spalat rufe

Simboluri programe si functii masina de spalat rufe

Simboluri programe si functii masina de spalat rufe

Simboluri programe si functii masina de spalat rufe. In acest articol voi prezenta si descrie cele mai comune simboluri si pictograme intalnite la masinile de spalat automate si functiile acestora. O parte din aceste pictograme se regasesc si la uscatoarele de rufe.

Temperatura Spalare Apa Simbol Masina de SpalatProgram spalare rufe la temperatura de 30°

Acest simbol indica temperatura de spalare a programului selectat. In interiorul acestei pictograme apare temperatura la care masina de spalat automata incalzeste apa pentru a spala rufele. Multe masini de spalat folosesc doar cifrele care indica temperatura, fara a mai folosi si pictograma. Acesta temperatura poate diferi de la 30° la 90°, utilizatorul urmand a selecta programul si temperatura corespunzatoare rufelor pe care doreste sa le spele.

30° – spalare cu apa rece – temperatura recomandata pentru protejarea rufele sensibile care nu rezista la temperaturi mai mari de 30°, rufe colorate din matase sau lana.

40° – spalare cu apa calduta – temperatura recomandata pentru protejarea rufele sensibile care nu rezista la temperaturi mai mari de 40°, rufe culori intense din bumbac sau sintetice.

60° – spalare cu apa calda – temperatura recomandata pentru protejarea rufele sensibile care nu rezista la temperaturi mai mari de 30°, rufe culori pale, sau care au mai fost spalate, din bumbac.

90° 95° – spalare cu apa fierbinte – temperatura recomandata pentru rufele/textile foarte rezistente la fierbere, cum ar fi rufele albe din bumbac sau in.

In functie de temperatura selectata, acest program este recomandat pentru: protejare tesaturi, protejare culori, spalare intensiva, albire sau igienizare.

Program de Spalare Manuala

Acest simbol indica un program de spalare manuala. In interiorul acestei pictograme apare reprezentata de obicei o mana/palma sugestiva care reprezinta functia de spalare manuala. Prin activarea acestei functii, masina automata de spalat desfasoara un ciclu program de spalare prestabilit care „mimeaza” conditiile reale de spalare manuala.

Program recomandat pentru: articole din lana, tesaturi din matase, in, lana si viscoza care in general sunt marcate cu eticheta „spalare manuala”.

Spalare Manuala Simbol Masina de Spalat

Program Spalare Intensiva Rufe Foarte Murdare

Acest simbol reprezinta optiunea de a spala intensiv rufe foarte murdare. In pictograma apare sugestiv o haina cu pete. Aceasta functie poate fi folosita impreuna cu orice program clasic al masinii de spalat. Prin activarea acestei functii masina de spalat desfasoara cicluri de spalare mai intense, prelungind astfel si durata pprogramului de spalarecare dureaza mai mult, iar la clatire programul foloseste o cantitate de apa mai mare. Cand se foloseste acesta functie, recomand sa fie crescuta si doza de detergent conform instructiunilor de pe ambalaj.

Program recomandat pentru: protejare tesaturi sau protejare culori.

Program Rufe Foarte Murdare Simbol Masina de Spalat

Program Spalare Matase

Acest simbol reprezinta programul de spalare special creat pentru tesaturi din matase. In pictograma apare sugestiv un fluture sau o esarfa. Prin activarea acestui program, masina foloseste o temperatura joasa si desfasoara cicluri de spalare si stoarcere blande pentru a proteja tesatura din matase. Cand folosesti acest program, iti recomand sa folosesti un detergent special care este bland cu tesaturile din matase. Acest program este eficient doar cand se spala o cantitate mai mica de rufe. Exemplu: la o masina cu o capacitate de 6 kg, la programul de spalare pentru matase se pot incarca doar 2 kg de rufe de rufe.

Program recomandat pentru: protejarea tesaturilor din matase.

Program Rufe Matase Simbol Masina de Spalat

Program Spalare Lana

Acest simbol reprezinta programul de spalare special creat pentru tesaturi din lana care se preteaza la spalatul manual sau cu masina. In pictograma apare sugestiv un scul de lana sau o oita. Prin activarea acestui program, masina foloseste o temperatura joasa si desfasoara cicluri de spalare si stoarcere blande pentru a protejarea tesaturii din lana. Cand folosesti acest program, recomand sa folosesti un detergent special care este bland cu tesaturile din lana. Acest program este eficient doar cand se spala o cantitate mai mica de rufe. Exemplu: la o masina cu o capacitate de 6 kg, la programul de spalare pentru lana, se pot incarca doar 2 kg de rufe de rufe.

Program recomandat pentru: protejarea tesaturilor din lana.

Program Rufe Lana Simbol Masina de Spalat

Program Spalare Sintetice

Acest simbol reprezinta programul de spalare special creat pentru tesaturi sintetice din viscoza sau poliester. In pictograma apare sugestiv un flacon conic folosit in laboratoarele de chimie. Prin activarea acestui program, masina foloseste o temperatura mai scazuta, maxim 60° C, si desfasoara cicluri de spalare si stoarcere mai blande pentru a proteja tesatura sintetica. Acest program este mai scurt ca durata fata de un program de spalare clasic pentru tesaturi din bumbac. Cand folosesti acest program, iti recomand sa citesti atent eticheta produsului unde este descrisa tipul de tesatura si indicatiile de spalare si intretinere. Acest program este eficient doar cand se spala o cantitate mai mica de rufe. Exemplu: la o masina cu o capacitate de 6 kg, la programul de spalare pentru sintetice, se pot incarca doar 3 kg de rufe de rufe.

Program recomandat pentru: protejarea tesaturilor sintetice din viscoza sau poliester.

Program Rufe Sintetice Simbol Masina de Spalat

Program Spalare Tesaturi Sensibile

Acest simbol reprezinta programul de spalare special creat pentru tesaturi sensibile. In pictograma apare sugestiv o pana sau o floare. Prin activarea acestui program, masina foloseste o temperatura joasa si desfasoara cicluri de spalare si stoarcere blande pentru a proteja tesaturile delicate. Acest program este eficient doar pentru spalarea unei cantitati mici de rufe.

Program recomandat pentru: protejarea tesaturilor sensibile.

Program Rufe Sensibile Simbol Masina de Spalat

Functie de Evacuare Apa

Acest simbol indica evacuarea apei din cuva masinii de spalat automate. In interiorul acestei pictograme apare de obicei o sageata sugestiva care reprezinta evacuarea apei din cuva. Prin activarea acestei functii, apa este evcacuata din cuva, iar masina de spalat sare peste programul de stoarcere / centrifugare.

Functie recomandata pentru: evacuarea apei din cuva masinii de spalat, optiune necesara pentru rufele sensibile care nu trebuie stoarse / centrifugate pentru ca se sifoneaza sau deterioreaza usor materialul.

Evacuare Apa Simbol Masina de Spalat

Functie de pornire intarziata a programului de spalare

Acest simbol indica pornirea intarziata a programului de spalare care, in functie de masina de spalat, poate fi amanata pana la 23 de ore. Aceasta pictograma reprezinta un ceas, de multe ori insotit de o mana/palma sugestiva, care reprezinta posibilitatea de a regla manual intarzierea programului de spalare. Cand folosesti aceasta functie, inainte de a regla pornirea intarziata, rufele trebuie incarcate in cuva masinii, trebuie selectat programul de spalare dorit si adaugata cantitatea de detergent necesara. Cand folosesti aceasta functie, trebuie sa folosesti detergenti de tip praf, pastile sau capsule lichide. Nu este recomandat detergentul lichid, acesta poate intra in contact cu rufele si le poate deteriora, in timpul perioadei de asteptare pana la inceperea programului de spalare.

Functie recomandata pentru: economisirea energiei, pentru cei care au contor electric dublu tarifar si pot programa masina de spalat sa functioneze pe timpiul noptii cand electricitatea este mai ieftina, sau pentru cei care doresc din anumite motive sa programeze un timp cand doresc rufele sa fie gata spalate.

Programare Intarziata Simbol Masina de Spalat

Functia de Clatire

Acest simbol reprezinta programul de clatire al masinii de spalat. Pictograma reprezinta sugestiv un jet de apa. Acest program ruleaza un ciclu de clatire si un ciclu de stoarcere/centrifugare.

Functie recomandata pentru: clatirea suplimentara a rufelor cand se constata ca acestea prezinta reziduri de detergenti dupa un program de spalare sau cand se doreste doar o clatire si stoarcere a rufelor.

Clatire Simbol Masina de Spalat

Program/functie de stoarcere/centrifugare

Acest simbol reprezinta programul/functia de stoarcere a masinii de spalat. Pictograma reprezinta o spirala de apa care sugereaza o centrifugare. Acest simbol reprezinta posibilitatea utilizatorului de a regla viteza de stoarcere pentru un program de spalare selectat sau reprezinta un program de sine statator care ruleaza un ciclu de stoarcere/centrifugare.

Program/functie recomandat(a) pentru: reglarea vitezei de centrifugare/stoarcere, optiune necesara cand rufele sunt mai sensibile si se sifoneaza usor, sau rularea unui program cu un ciclu complet de centrifugare/stoarcere pentru rufe.

Centrifugare Stoarcere Simbol Masina de Spalat

Anulare functie de stoarcere/centrifugare

Acest simbol reprezinta anularea functiei de stoarcere a masinii de spalat. Pictograma reprezinta o spirala de apa cu un X deasupra. Aceasta functie ofera posibilitatea de a anula ciclul de stoarcere/centrifugare parte a unui program de spalare.

Functie recomandata pentru: anularea ciclului de stoarcere cand rufele sunt sensibile si se sifoneaza usor.

Fara Stoarcere Centrifugare Simbol Masina de Spalat

Functie Surplus de Apa

Acest simbol reprezinta optiunea de a creste cantitatea de apa folosita la un program de spalare selectat. In pictograma apara sugestiv una sau mai multe picaturi de apa, insotita deseori si de semnul plus. Catitatea de apa poate fi crescuta pentru toate programele de spalare in functie de necesitate. Masinile de spalat de generatie mai noua au senzori care verifica in timpul programului de spalare, grautatea si puterea de absorbtie a rufelor din cuva regland automat cantitatea necesara de apa.

Functie recomandata pentru: rufele foarte murdare, rufe care absorb foarte multa apa sau cand se constata ca raman reziduri de detergent pe rufe.

Cantitate Suplimentara de Apa Simbol Masina de Spalat

Functie Reglare Temperatura Apa

Acest simbol reprezinta functia de reglare a temperaturii pentru programul de spalare selectat. In pictograma apare sugestiv un termometru sau simbolul . Aceasta functie poate fi folosita la orice program de spalare selectat, daca masina de spalat este dotata cu aceasta functie. In functie de programul ales, masina recomanda o temperatura de spalare care cu ajutorul acestei functii poate fi crescuta sau scazuta in functie de optiunile personale.

Functie recomandata pentru: protejarea tesaturilor si culorilor sensibile la caldura sau spalare intensiva.

Reglare Temperatura Apa Simbol Masina de Spalat

Functie Spalare cu Apa Rece

Acest simbol reprezinta functia de spalare a rufelor cu apa rece. Pictograma este reprezentata sugestiv cu un fulg de zapada. Aceasta functie poate fi folosita la orice program de spalare selectat. Prin activarea acestei functii, masina automata de spalat rufe anuleaza ciclul de incalzire al apei, indiferent de programul de spalare ales, acesta desfasurand restul programului de spalare folosind apa rece.

Functie recomandata pentru: protejarea tesaturilor sensibile la caldura sau a culorilor.

Spalare Apa Rece Simbol Masina de Spalat

Functie Blocare Acces Butoane

Acest simbol reprezinta functia de blocare butoane. Aceasta functie este utila pentru a bloca accesul copiilor la panoul de comanda si functiile masinii de spalat.

Functie recomandata pentru: protejarea copiilor.

Alte Simboluri si Functii/Programe Speciale (in functie de modelul masinii de spalat):

Blocare Butoane Simbol Masina de Spalat

Masina de spalat rufe Whirlpool Supreme Care FSCR10431

Masina de spalat rufe Whirlpool Supreme Care FSCR10431, 6th Sense, capacitate 10 kg, 1400 RPM, Clasa A+++, Direct Drive. Masina de spalat rufe are un are Motor Direct Drive controlat prin inductie foarte silentios si eficient, Tehnologia Al 6lea Simt si recomandare dozare detergent.

 

Program cu Abur

Acest simbol reprezinta programul cu abur, disponibil la masinile dotate cu aceasta functie, special creat pentru tesaturi din bumbac si sintetice. In pictograma apare sugestiv un jet de abur. Prin activarea acestui program, masina de spalat produce un abur care ofera o spalare delicata rufelor si indeparteaza cu succes mirosurile neplacute. Un ciclu de spalare cu ajutorul aburului sifoneaza mai putin rufele fata de un program de spalare clasic.

Program recomandat pentru: improspatarea hainelor sau indepartarea cutelor.

Spalare cu Aburi Simbol Masina de Spalat

Masina de spalat rufe cu motor Inverter AEG L98699FL2

Masina de spalat rufe cu motor Inverter AEG L98699FL2, Capacitate 9 kg, Viteza centrifugare 1600 RPM, Clasa energetica A+++, Culoare Alb. Masina de spalat rufe are un Motor Inverter silentios si eficient, senzor de greutate care detecteaza incarcatura apoi recomanda cantitatea necesara de detergent si durata ciclului de spalare, dispozitiv anti-scurgere cu senzor Aqua Control si program spalare cu abur.

Program Spalare si Uscare

Acest simbol reprezinta un program care include un ciclu complet de spalare si uscare. Acest program este disponibil la masinile de spalat automate care au uscator de rufe inclus. In pictograma apare sugestiv apa pentru spalat si aburii care ies din rufe pentru uscare.

Program recomandat pentru: rufe curate si disponibile pentru imbracat foarte repede.

Spalare si Uscare Simbol Masina de Spalat

Sfarsit articol „Simboluri, programe si functii masina de spalat„.

Masini automate de spalat rufe recomandate:

Masina de spalat rufe cu uscator Electrolux EWW1697MDW

Masina de spalat rufe cu uscator Inverter Electrolux EWW1697MDW, Viteza centrifugare 1600 RPM, Capacitate spalare 9 kg/uscare 7 kg, Clasa Energetica A, Culoare Alb. Masina de spalat rufe are un Motor Inverter silentios si eficient si o capacitate de 7 kg uscare rufe.

 

 

Masina de spalat rufe Whirlpool Supreme Care FSCR10428

Masina de spalat rufe Whirlpool Supreme Care FSCR10428, 6th Sense,10 kg, 1400 RPM, Clasa A+++, Direct Drive, Alb. Masina de spalat rufe are Motor Direct Drive foarte silentios si efficient, Tehnologia Al 6lea Simt, recomandare dozare detergent, SoftMove, Fresh Care.

 

Daca ti-a placut articolul „Simboluri programe si functii masina de spalat rufe” iti mai recomand si articolel „Sfaturi practice pentru un spalat de rufe perfect” si „Sfaturi practice pentru indepartarea petelor de pe rufe„.

De asemenea, ai putea dori...