Samsung Xpress SL-M2026 imprimanta laser monocrom ieftina

Samsung Xpress SL-M2026 imprimanta laser monocrom ieftina

Samsung Xpress SL-M2026 (SS281B / SL-M2026/SEE) Imprimanta Laser Monocrom, format A4, Rezolutie 1200 DPI, Conectivitate Cablu USB, Viteza de Printare 20 ppm – SS281B  SL-M2026/SEE

Samsung Xpress SL-M2026 este una dintre cele mai ieftine imprimante monocrome din comert. Cei de la Samsung au fabricat o imprimanta de buget, accesibila ca pret, compacta, usor de utilizat, cu o viteza mare si o calitate excelenta a imprimarii. Calitatea materialelor folosite este similara cu cea regasita si la alte imprimane Samsung. In 2017 divizia de imprimante Samsung a fost cumparata de cei de la HP. Acest lucru se poate vedea deja online atunci cand cauti online detalii despre imprimantele Samsung, prin faptul ca esti directionat catre site-ul HP, si pe eticheta din spatele imprimanteu unde HP este trecut ca producator. Imprimanta este fabricata in China.

Despachetare

Produsul vine frumos impachetat intr-o cutie ce dezvaluie imediat dimensiunile mici ale acestei imprimante. In cutie, imprimanta este insotita de un cablu de alimentare, un CD cu driverul necesar, un ghid de instalare si o brosura cu garantia produsului. Aviz celor care vor sa o foloseasca imediat, imprimanta nu vine dotata cu un cablu de conectare pentru PC/MAC sau router. Pentru conectare, trebuie sa achizitionezi un cablu USB 2.0 A-B.

Samsung Xpress SL-M2026 este o imprimanta compacta cu un aspect modern. Imprimanta este dotata doar cu doua butoane multifunctionale frumos iluminate. Primul buton are functia de pornire/oprire sau de „trezire” a imprimantei atunci cand este in standby. Al doilea buton este multifunctional. Acesta poate fi folosit pentru tiparirea manuala, atunci cand este selectat „Manual Feeder” in meniul de tiparire, poate fi folosit pentru functia de „Print Screen”, pentru tiparirea imediata a cea ce se afla pe ecranul computerului la care este conectata imprimanta, pentru a tipari raportul de consum/utilizare si pentru configurarea aparatului. Imprimanta, are dimensiuni reduse si ocupa putin spatiu. Acest lucru o face ideala pentru folosit acasa pe un birou.

Consumabile Samsung Xpress SL-M2026:

Capacitatea de tiparire

Imprimanta vine dotata cu un cartus starter Samsung MLT-D111S. Conform celor de la Samsung, cu acest cartus starter se pot tiparii aprox. 500 pagini. Cu un toner standard Samsung MLT-D111S se poate tipari pana la 1000 de pagini, iar cu Toner Samsung MLT-D111L pana la 1800 de pagini.

Montare si demontare cartus toner:

Accesul la cartus este foarte usor. Se deschide trapa neagra de deasupra imprimantei, iar cartusul se indeparteaza prin tragerea lui afara. Cartusul aluneca usor prin cele doua canale, care ghideaza cartusul in pozitia corecta la demontare si montare. Cartusul este dotat cu un cip care transmite imprimantei momentul cand acesta trebuie inlocuit.

Conform utilizatorilor, cartusul se poate reumple si reutiliza usor, daca este schimbat cipul sau resetata/resoftata imprimanta. Mai jos este un clip video unde poti vedea cum poate fi reumplut cartusul daca imprimanta este resoftata:

Easy Eco Driver

Imprimanta este dotata cu o functie Eco de salvare a tonerului. Prin activarea acestei functii, imprimanta converteste tot ce este negru intr-un gri de aprox. 70%. Acest lucru este realizat prin aplicarea unui raster de alb (puncte albe) peste tot ce se tipareste. Prin acest proces de economisire a tonerului, rezulta o imagine mai deschisa dar care nu mai este asa de bine conturata. Acest mod este util pentru documente de tip schita/draft. Mai jos sunt doua imagini care exemplifica acest lucru:

Functionare

Zgomotul produs de imprmanta este foarte scazut si dureaza putin. Obisnuit cu un Samsung color, am ramas uimit cand am realizat cat de silentioasa si rapida este aceasta imprimanta. Avand in vedere ca imprimanta este monocroma, cu doar un cartus, implicit sunt si mai putine parti mobile/rotite de invartit, comparativ cu o imprimanta color care are 4 cartuse. De asemenea, motorul care pune in miscare imprimanta este mai mic si implicit mai silentios.

Accesorii recomandate:

Instalare

Instalarea imprimantei este foarte simpla. Se conecteaza la calculator cu un cablu USB si se instaleaza driver-ul de pe CD. Instalarea este rapida iar imprimanta poate fi folosita imediat. Recomand instalarea ultimei versiuni de driver de pe site-ul oficial. Cu driver-ul de pe CD, am primi erori de memorie insuficienta, iar in locul fisierului, imprimanta a stricat foaia tiparind 2-3 linii de text cu descrierea erorii. Update-ul se pare ca a rezolvat aceasta problema iar imprimanta nu a mai dat erori de memorie.

Utilizarea in retea

Pentru a putea folosi imprimanta in retea, aceasta se poate conecta la un calculator printr-un port USB, dupa care i se poate da „share”. Tot ce trebuie sa faci este sa instalezi imprimanta prin retea si pe celalalte calculatoare. Dezavantajul pentru acest tip de instalare este faptul ca trebuie sa fie pornit calculatorul la care este conectata imprimanta. Pentru a putea fi folosita si de pe orice alt dispozitiv mobil, imprimanta trebuie adaugata in Google Cloud Print. Pentru acest lucru este nevoie de o conexiune la Internet, iar calculatorul la care este conectata imprimanta sa fie pornit. O a doua modalitate de a folosi imprimanta in retea, sau de pe orice dispozitiv mobil, este sa fie conectata la un router cu port USB. In acest mod, imprimanta poate fi accesata de pe orice calculator sau dispozitiv conectat la router.

Mai jos sunt principalele caracteristici pentru Samsung Xpress SL-M2026 Imprimanta Laser Monocrom:

Manual de Utilizare si Instalare Samsung Xpress SL-M2026:

Punctele pozitive si negative pentru Samsung Xpress SL-M2026:

 • Dimensiuni mici
 • Finisaje si materiale de calitate
 • Usor de utilizat
 • Viteza mare de printare
 • Silentioasa in trimpul tiparirii
 • Calitate buna a printarii
 • Rezolutie 1200 dpi
 • Cartus tonner usor de reancarcat
 • Auto stand-by si auto power-off pentru conservare energie
 • Cu driver-ul de pe CD imprimanta poate da erori de memorie
 • Lipsa cablu USB
 • Lipsa buton de oprire
 • Dupa ce a trecut timpul de stand-by, imprimanta se inchide singura si trebuie repornita manual pentru a putea fi folosita
 • Daca imprimanta nu este alimentata cu hartie nu poti relua tiparirea – trebuie retrimisa comanda
 • Daca in „tava” se afla doar o coala, imprimanta poate avea dificultati de prindere si poate da un mesaj de eroare pentru lipsa hartie

Concluzie: 

Samsung Xpress SL-M2026 este o imprimanta de calitate, compacta, economica ce ofera o viteza mare si calitate foarte buna. Imprimanta este usor de utilizat acasa cat si la birou. Imprimanta are un raport calitate/pret foarte bun si o recomand.

Magazine recomandate de unde poti achizitiona Samsung Xpress SL-M2026:

Alte imprimante Samsung monocrom recomandate:

Imprimanta laser monocrom Samsung SL-M2026W

Rezolutie (dpi) 1200 x 1200, Interfata Wireless, Greutate mediu printare 60 – 163 g/mp, Viteza de printare alb/negru 20 ppm.


Multifunctional laser monocrom Samsung SL-M2070W

Functii disponibile Imprimare, Copiere si Scanare; Rezolutie (dpi) 600 x 600 dpi, Interfata Wireless, Greutate mediu printare 60 – 163 g/mp, Viteza de printare alb/negru 20 ppm.


Multifunctional laser monocrom Samsung Xpress M2675FN

Functii disponibile Imprimare, Copiere, Fax si Scanare; Rezolutie (dpi) 4800 x 600 dpi, Interfata Wireless, Greutate mediu printare 60 – 163 g/mp, Viteza de printare alb/negru 26 ppm.


Recomand si urmatoarele articole:

Summary
Review Date
Reviewed Item
Samsung Xpress SL-M2026
Author Rating
51star1star1star1star1star

De asemenea, ai putea dori...