Samsung UE40K5672S Televizor Smart Full HD

Samsung UE40K5672S Televizor Smart Full HD

Samsung UE40K5672S Televizor Smart Full HD, panou tip LED, diagonala ecran 101cm, Wi-Fi Integrat, procesor Quad Core

Samsung UE40K5672S face parte din Seria 5 de televizoare fabricate de Samsung cu ecran Full HD. In acesta gama sunt disponibile televizoare cu dimensiuni ale ecranului intre 80 si 138 cm (32″ – 55″). Televizoarele din Seria 5 K5672 sunt aproape identice, ca aspect si functionalitate, cu televizoarele din Seria 6 K5502. Diferenta cea mai vizibila, dintre cele doua serii de televizoare, este culoarea ramei. Seria 5 are o rama argintie, iar Seria 6 are o rama titan. Din acest motiv, recenzia (review-ul) pentru modelul Samsung UE40K5672S este valabila pentru toate televizoarele din cele doua serii.

Litera K din cod indica faptul ca acest televizor face parte din gama produsa in anul 2016. Pana in 2016 toate televizoarele smart sufereau de ceva, ori imaginea nu era suficient de buna, ori partea smart nu era usor de utilizat si se misca foarte lent. Seria 5 si 6 din 2016 de la Samsung sunt printre primele televizoare cu o calitatea a imaginii foarte buna, cu functie smart decenta, cu suficiente posibilitati de a conecta accesorii si de a te conecta la internet, toate disponibile la un pret decent.

Aspectul modern si foarte sutire al ecranului, are si un dezavantaj. La despachetare si montare, televizorul trebuie manevrat cu atentie pentru ca se indoaie foarte usor ecranul. A trebuit sa fixez inapoi rama televizorului, in partea de sus, pentru ca se desprinse. Noroc ca este prinsa cu cateva cleme care prin apasare se fixeaza usor inapoi. A se evita manevrarea televizorului de colturi si cu cat posibil numai cu ecranul in pozitie verticala.

Alte dimensiuni disponibile:

Samsung 32K5502 Televizor Smart Full HD

Samsung 32K5502
Diagonala 80 cm / 32″

Samsung 49K5502 Televizor Smart Full HD

Samsung 49K5502
Diagonala 123 cm / 49″

Samsung 49K5502 Televizor Smart Full HD

Samsung 55K5502
Diagonala 138 cm / 55″

Ecran Full HD

Samsung UE40K5672S are diagonala ecranului de 101 cm (40″) si este una din cele mai populare dimensiuni din gama. Pentru spatii mai mari de 16 mp, recomand un televizor cu o diagonala mai mare. Daca doresti un ecran mare pe care sa-l privesti de aproape, recomand achizitionarea unui televizor din seria 6 sau 7 care au un panou Ultra HD.

Samsung UE40K5672S are un panou IPS cu o rezolutie Full HD de 1,920 × 1,080 pixeli si un unghi de vizionare larg. Privit din lateral ecranul nu sufera modificari de culoare sau lumina si are un bleeding (scapari de lumina pe marginea ecranului) acceptabil fara a influenta negativ imaginea. Pe langa aceste calitati, televizorul mai vine dotat cu cateva tehnologii care imbunatatesc imaginea transmisa digital sau prin cablu.

Canalele TV cu transmisie HD sunt afisate foarte bine iar imaginea este clara si are culori vii. Pentru celalalte tipuri de canale conteaza foarte mult calitatea semnalului transmis prin cablu pentru a fi redate bine. Potentialul maxim al ecranului este dezvaluit doar in momentul in care sunt rulate clipurile Full HD.

Ultra Clean View analizeaza continutul afisat si reduce nivelul de zgomot al imaginii. Daca sursa video nu este de calitate Full HD, pe ecran va fi afisata o imagine prelucrata pentru a apropiata standardului FHD.
Micro Dimming Pro este o functie care ofera un contrast imbunatatit cu detalii clare si tonuri de negru intens si alb pur. Privit pe intuneric, negrul afisat de ecran este pur cu un bleeding insesizabil in conditii normale de vizionare.
Wide Colour Enhancer este o functie conceputa pentru a oferi culori mai vii si pentru a imbunatati imaginea afisata.

Toate aceste functii sunt integrate in procesorul de imagine si nu pot fi dezactivate pentru a se putea vedea contributia lor la imbunatatirea imagini.

Procesor Quad Core

Cei de la Samsung au dotat televizioarele din Seria 5 si 6 cu un procesor Quad Core pentru asigurarea unei viteze bune pe partea de Smart TV. In urma utilizarii modelului Samsung UE40K5672S, am constatat ca reactile televizorului nu sunt instantanee, iar la multe din comenzi si aplicatii am remarcat intarzieri. Am constatat intarzieri la aranjarea si comutarea programelor, cand sunt lansate comenzi din ecranul Multi-Link si la lansarea aplicatiilor. Cu toate acestea, fata de generatiile mai vechi, televizorul se misca bine si te obisnuieti repede cu micile intarzieri care sunt suportabile.

Smart Hub si Sistemul de operare Tizen

Odata cu generatia 5 si 6 din 2016, Samsung a adus imbunatatiri noului Smart Hub. Smart Hub poate fi deschis usor prin apasarea butonului „Casa” de pe telecomanda si ofera acces rapid la Live TV, aplicatii variate, jocuri si reglaje. Pentru accesarea aplicatiilor este necesara o conexiune la internet. O data ce conexiunea a fost realizara. in bara vor apare applicatiile preinstalate. Cu toate imbunatatirile aduse, multe din reglajele televizorului nu sunt la indemana si trebuie „cautate” prin meniul stufos.

Sistemul de operare Tizen ajuta la optimizazrea performantelor pentru un acces rapid la Live TV si aplicatii. Din pacate timpul de pornire, acces, comutare si editare canale TV nu este instantaneu dar nici nu pot spune ca este dezamagitor. Accesul HDD si a Memory Stickului prin porturile USB se realizeaza rapid iar comenzile sunt preluate imediat.

Aplicatia Smart View

Cei de la Samsung au creat aplicatia Smart View pentru sistemul de operare Android. Cu ajutorul acestei aplicatii se poate crea un sistem integrat intre dispozitivele mobile si Smart TV. Acest lucru permite folosirea dispozitivului mobil, telefon sau tableta, pentru controlarea televizorului si permite vizualizarea continutului de pe aceste dispozitive direct pe un ecranul Smart TV. Aplicatia Smart View este gratuita si se poate descarca din Google Play. Aplicatia functioneaza cu majoritatea dispozitivelor mobile care functioneaza cu sistemul de operara Android. Pentru folosirea aplicatiei Smart View este necesara conectarea dispozitivului mobil si a televizorului la aceeasi retea wireless. Mai multe detalii sun disponibile aici.

Retea LAN wireless integrata

Televizoarele Samsung din Seria 5 si Seria 6 sunt dotate cu o retea LAN wireless integrata ce permite conectarea la internet fara a fi nevoie de cabluri. Conectarea televizorului la reteaua personala este rapida. iar conexiunea este stabila si permite vizionarea filmelor online Full HD fara lag. Pentru stabilitatea semnalului wireless, recomand pozitionarea routerului in aceeasi camera cu televizorul, sau la maxim un perete departare. Am conectat televizorul si la reteaua 3G si 4G a mobilului, care a fost detectata rapid si fara probleme. In 4G am putut viziona si filme online dar cu mici laguri cel mai probabil din cauza semnalului de la reteaua mobila.

ConnectShare pentru stick USB sau HDD

Cu functia ConnectShare poti transforma televizorul intr-un centru de divertisment. Conectand stickul USB sau HDD-ul extern la televizor, la unul din cele doua porturi USB, poti viziona cu usurinta filme si fotografii pe ecranul mare al televizorului. Pe langa porturile USB, televizorul Samsung UE40K5672S are si 3 porturi HDMI care permit conectarea unui PC, laptop, consola, sau alte dispozitive externe transformand televizorul itr-un centru multimedia.

Aranjarea programelor

Aranjarea programelor se poate face in doua moduri. Cel mai simplu este sa selectezi unul din operatarii de cablu (DIGI sau UPC) In meniul de cautare. Televizorul v-a aranja programele in functie de cum sunt acestea transmise de acesti operatori de cablu dar acestea nu se mai pot edita, iar mutarea sau stergerea lor este dezactivata. Acest mod de aranjare a programelor nu m-a satisfacut, Principalul motiv a fost faptul ca toate canalele care erau transmise atat standard cat si HD aparea impreuna unul dupa altul in grila, fara posibilitatea de a fi sterse sau mutate.

Pentru cei care doresc sa-si personalizeze ordinea programelor si sa le stearga pe cele duplicate recomand urmatorul mod de aranjare. Pentru a activa optiunea de Editare / Stergere in meniu trebuie rescanate canalele selectand in dreptul operator ” Altele” dupa cum urmeaza:

Menu -> Se difuzeaza – Reglaj Automat -> Reglaj Automat -> Start -> Semnal Cablu -> Canal – Digital & Analogic -> Operatori – Altele -> Mod de cautare – Complet

Odata ce cautarea a fost finalizata, programele pot fi sterse sau mutate din meniul „Chanel List” prin accesarea butonului dedicat aflat pe telecomanda. Dupa aranjarea finala a programelor recomand salvarea listei de canale pe un stick USB.

Accesorii recomandate:

Suport TV de perete A+ SP44T

Suport TV de perete A+ SP44T
Recomandat pentru televizoare cu diagonala intre 32″-55″.

Cablu A+ Premium High-Speed HDMI 1.4V

Cablu A+ Premium High-Speed HDMI 1.4V
Lungime 2 m, Ethernet, 3D, gold-plated.

Mai jos sunt principalele caracteristici pentru Samsung UE40K5672S Televizor Smart Full HD:

Punctele pozitive si negative pentru Samsung UE40K5672S Televizor Smart Full HD:

Punctele pozitive si negative pentru Samsung UE40K5672S Televizor Smart Full HD:

Pro: Calitatea imaginii Full HD excelenta, aspect modern, aspect modern suplu fabricat din materiale de calitate, conexiuni suficiente cu functie ConnectShare pentru stick USB si HDD, wireless integrat, senzor lumina.

Contra: Televizorul trebuie manevrat cu grija pentru ca exista risul de indoire al ramei, navigarea prin setarile televizorului nu este foarte facila, si de multe ori pentru simple reglaje trebuie navigat prin mai multe meniuri, pe telecomanda lipsesc cateva butoane care ar facilita accesarea unor setari cum ar fi reglajul de culoare.

Concluzie: Samsung UE40K5672S reprezinta un pas mare inainte pentru noua generatie de Smart TV-uri. Interfata Smart Hub este mai bine gandita si fluenta, iar imaginea Full HD este excelenta, cu un beeding de lumina insesizabil in conditii normale de folosire. Redare canalelor TV care nu sunt HD este foarte buna. Televizorul mai are nevoie de imbunatatiri la viteza de navigare, in meniul si setari, si necesita adaugarea unor butoane pe telecomnda pentru accesarea mai rapida a unor setari. Televizorul are cel mai bun un raport calitate/pret din piata. Recomand televizorul Samsung UE40K5672S pentru calitatea imaginii, aspect si conexiuni.

Verifica pret actualizat pentru Samsung UE40K5672S.

Manual utilizare Samsung UE40K5672S Televizor Smart Full HD.

Magazine recomandate de unde poti achizitiona Samsung UE40K5672S Televizor Smart Full HD:

Alte televizoare recomandate:

Televizor LED Smart Samsung 55M5502

Televizor LED Smart Samsung 55M5502, Diagonala 138 cm, Rezolutie Full HD.

Samsung 55M5502 are procesor Quad Core puternic, functionalitate ConnectShare Movie prin portul USB, reteaua LAN wireless integrat, Bluetooth, Rezolutie ecran 1920 x 1080 pixeli.

Televizor LED Smart Samsung 40J5510

Televizor LED Smart Samsung 40J5510, Diagonala 101 cm, Rezolutie Full HD.

Samsung 40J5510 are procesor Quad Core puternic, functionalitate ConnectShare Movie prin portul USB, reteaua LAN wireless integrat, Rezolutie ecran 1920 x 1080 pixeli.

Televizor Smart LED LG 42LF580V

Televizor Smart LED LG 42LF580V, Diagonala 101 cm, Rezolutie Full HD.

LG 42LF580V este procesor Quad Core puternic, functionalitate ConnectShare Movie prin portul USB, reteaua LAN wireless integrat, Rezolutie ecran 1920 x 1080 pixeli.

Televizor LED Smart TV 3D Philips

Televizor LED Smart TV 3D Philips, 127 cm, 50PUS6809, Ultra HD.

Philips 50PUS6809 are o rezolutie de 3840 x 2160 px, Wi-Fi Integrat, player multimedia integrat, o rata de 400 Hz, procesorul Dual Core si vine cu 2 perechi de ochelari 3D Activi.

Vezi pret si detalii produs

Televizor LED Smart Samsung 40JU6440

Televizor LED Smart Samsung, 101 cm, 40JU6440, 4K Ultra HD.

Samsung 40JU6440 are o rezolutie de 3840 x 2160 px, Wi-Fi Integrat, player multimedia integrat si procesor quad core puternic.

Vezi pret si detalii produs

 

De asemenea, ai putea dori...