Reteta simpla papanasi cu branza de vaci

Reteta simpla papanasi cu branza de vaci

Reteta simpla papanasi cu branza de vaci

Reteta simpla papanasi cu branza de vaci

In acest articol am pregatit o reteta simpla papanasi cu branza de vaci, asa cum le face mama acasa. Reteta este traditionala, usor de facut si fara forme perfecte, sau gauri inutile in papanasi. Papanasii obtinuti se pot manca sarati, ca aperitiv, sau dulci, ca desert, prin adaugarea de zahar sau dulceata la final.

Reteta este pentru aproximativ 10 papanasi mici. Timpul total de realizare a papanasilor este de ~10 minute pentru pregatitul ingredientelor si ~20 minute pentru pentru prajit.

Timp total: 30 de minute.

Reteta simpla de papanasi cu smantana si dulceata de afine

Reteta simpla de papanasi cu branza de vaci, smantana si dulceata de afine

Ingrediente aluat:

  • 300 g branza proaspata de vaci
  • 3 linguri faina
  • 2 oua
  • 1/4 lingurita sare

Ustensile necesare:

  • 1 vas mare pentru pregatirea compozitiei
  • 1 farfurie pentru tavalit in faina
  • 1 lingura amestecat ingredientele si portionat turtele
  • 1 tigaie pentru prajit
  • 1 spatula
Papanasii se tavalesc in faina

Papanasii se tavalesc in faina

Preparare aluat:

  1. pune branza de vaci, impreuna cu ouale si sarea, intr-un vas mare
  2. amesteca cu o ligura de lemn toate ingrediente pana vei obtine o pasta omogena
  3. adauga faina si amesteca pana se incorporeaza in compozitie si vei obtine o pasta lipicioasa.
Papanasi cu branza de vaci la prajit

Papanasi cu branza de vaci la prajit

Pregatire papanasi:

  1. formeaza aproximativ 10 turte din aluat cu ajutorul lingurei si tavalestele in faina
  2. pune tigaia cu ulei de floarea soarelui la incalzit si adauga turtele la prajit dupa ce uleiul este incins
  3. intoarce turtele pe partea cealalata dupa ce s-au rumenit
  4. cu ajutorul unei spatule, scoate papanasii din tigaie oimediat ce acestia sunt rumeniti pe ambele fete
  5. papanasii se pot servi asa sau se poate presara zahar deasupra
Papanasi simpli prajiti

Papanasi simpli prajiti

Papanasi simpli prajiti

Papanasi simpli prajiti

Papanasi cu smantana si dulceata de afine

Papanasi cu smantana si dulceata de afine

Sugestii pentru reteta simpla papanasi cu branza de vaci

  • inainte de a scoate papanasi prajiti din tigaie, adauga un servetel in farfurie pentru absortia excesului de ulei
  • adauga smantana sau iaurt peste papanasi, inainte de a fi serviti
  • optional poti adauga stafide in aluatul de papanasi
  • adauga o lingurita de dulceata de afine, sau orice alta dulceata favorita, cand papanasii sunt serviti
  • uleiul de floarea soarelui pentru prajit poate fi inlocuit cu ulei de masline pomace, sau ulei de rapita.

Aceasta este reteta simpla papanasi cu branza de vaci. Pofta buna!

Iti mai recomand si „Reteta chec de post cu cacao si scortisoara„.

Electrocasnice si vase recomandate pentru pregatirea papanasilor:

Robot de bucatarie Electrolux Assistent EKM4000

Consum 1000 W, 10 Viteze, Bol inox 4.8 l, vine dotat cu 2 boluri din inox de dimensiuni diferite, accesoriu framantare, mixare si tel pentru spuma.

Tigaie Tefal Intuition

Tigaie Tefal Intuition, Diametru 24 cm, Maner si Exterior Inox., Thermo-Spot, strat antiaderent si este compatibila cu plitele cu inductie si masina de spalat vase.

Spatula Tefal Talent

Spatula din inox foarte rezistent 430, cu maner confortabil cu insertii meralice compatibil masina de spalat vase.

Serviciu de masa Luminarc Carine

Serviciu de masa Luminarc Carine, 19 piese, culoare alb si negru, compatibile cu masina de spalat vase.

Sumar
recipe image
Nupmele Retetei
Papanasi cu branza de vaci
Numele Autorului
Publicat in
Timp Preparare
Timp Gatire
Timp Total

De asemenea, ai putea dori...