Reteta simpla de briose cu ciocolata si cacao

Reteta simpla de briose cu ciocolata si cacao

Reteta simpla de briose cu ciocolata si cacao

Reteta simpla de briose cu ciocolata si cacao

Pentru iubitorii de ciocolata, am pregatit in acest articol o reteta simpla de briose cu ciocolata si cacao. Reteta este usoara, rapida si poate fi realizata de oricine.

Reteta este pentru 12 briose (muffins) de marime medie. Timpul total de pregatire al compozitiei este de aprox. 15 minute si aprox. 15 minute pentru copt.

Timp total: 30 de minute.

Reteta simpla de briose cu ciocolata si cacao

Reteta simpla de briose cu ciocolata si cacao

Ingrediente compozitie:

Ustensile necesare:

  • 1 bol cu cioc pentru pregatirea compozitiei
  • 1 lingura de amestecat ingredientele
  • 12 forme de hartie, sau silicon, pentru briose
  • 1 mixer de mana
  • 1 tava pentru briose
  • 1 spatula silicon

Cateva din ingredientele folosite:

Pregatire compozitie:

  1. pune ingredientele uscate intr-un bol si amesteca (faina, cacao, sare, praf de copt si zahar)
  2. adauga ingredientele umede (oua, lapte si unt topit)
  3. amesteca cu o spatula, sau un mixer, pana obti o pasta omogena fara cocoloase (similara cu smantana)
  4. unge formele din tava de briose cu unt / aseaza formele de hartie sau silicon in tava si toarna compozitia obtinuta in cele 12 forme
  5. taie cu un cutit ciocolata in cubulete de aprox. 5 mm si adauga-le deasupra.
Briose negre cu ciocolata la cuptor

Briose negre cu ciocolata la cuptor

Coacere briose:

  1. preincalzeste cuptorul electric la 180º C / cuptorul cu gaz la foc mediu
  2. pune tigaia in cuptor pe raftul din mijloc pentru aproximativ 13 – 15 minute
  3. pentru confirmare, poti verifica cu o scobitoare daca briosele s-au facut – sunt gata atunci cand compozitia nu se mai lipeste de scobitoare.

Sugestii pentru reteta simpla de briose cu ciocolata si cacao

  • pune 6 linguri de cacao daca doresti un gust mai intens si o culoare mai inchisa
  • bucatelele de ciocolata pot fi inlocuite cu cipsuri prefabricate de ciocolata
  • ciocolata poate fi topita in bain-marie si turnata la final peste briose
  • inlocuieste untul cu ulei de masline pomace pentru a obtine briose fara grasimi saturate
  • in compozitie se poate adauga ovaz, tarite sau fulgi de cocos
  • optional poti adauga stafide, sau o lingurita din dulceta ta favorita (afine), in compozitie
  • daca doresti briose de dimensiune mai mare se pot face forme din hartie de copt care este mai inalta – adauga cu 50% o cantitate mai mare de ingrediente din compozitie
  • adauga frisca de smantana sau frisca de ciocolata deasupra fiecarei briose.
    Briose negre cu ciocolata

    Briose negre cu ciocolata

Aceasta a fost reteta simpla de briose cu ciocolata si cacao. Pofta buna!

Iti mai recomand si „Reteta chec de post cu cacao si scortisoara„.

Electrocasnice si vase recomandate pentru pregatirea papanasilor:

Set 3 Boluri Mixare Curver

Setul de 3 boluri gradate cu baza aderenta, pentru mixare.

Mixer de mana Philips HR1459/00

Mixer de mana Philips HR1459/00, 300 W, 5 viteze, Functie Turbo, Alb.

Cuptor incorporabil Whirlpool AKZ 6270 IX

Cuptor electric incorporabil Whirlpool AKZ 6270 IX, cu Tehnologia 6th Sense, Curatare pirolitica.

Forma 12 briose, Back’n, 35 x 27 cm

Forma pentru copt 12 briose, fabricata din otel cu strat non-stick, rezistent la zgarieturi.

Forma 12 briose Dr. Oetker

Tava din otel, forma dreptunghiulara cu 12 spatii rotunde pentru briose.

Set 250 forme briose 7 cm – Kitchen Craft

250 forme din hartie speciala cu diametru de 7 cm, ce poate fi introdusa in cuptor.

Set forme din silicon pentru briose Fest Cook&Fun

Set de 6 forme pentru briose confectionate din silicon, in combinatii vesele de culori.

Spatula patiserie Dr. Oetker

Spatula 26 cm Dr. Oetker din inox si silicon poate fi spalata in masina de spalat vase.

De asemenea, ai putea dori...