Conopida Gratinata cu Branza si Smantana la Cuptor

Conopida Gratinata cu Branza si Smantana la Cuptor

Conopida Gratinata cu Branza si Smantana la Cuptor

Conopida Gratinata cu Branza si Smantana la Cuptor

In aceast articol am pregatit o reteta de conopida gratinata cu branza si smantana la cuptor. Reteta se prepara foarte usor, iar timpul total de pregatire este de aproximativ o ora. Reteta poate fi pregatita de incepatori si nu necesita aptitudini de bucatar. Recomand prepararea retetei toamna, atunci cand se gaseste din belsug conopida proaspata in piete. In restul anului se poate folosi si conopida congelata.

Timp total: 60 de minute.

Conopida Gratinata cu Branza si Smantana la Cuptor

Conopida Gratinata cu Branza si Smantana la Cuptor

Ingrediente compozitie:

  • 2 kg conopida (1 capatana medie)
  • 1 pachet branza telemea (350-400 g)
  • 1 cutie mare smantana 12% grasime (900 ml)
  • 3 oua
  • 100 g pesmet
  • 100 g unt
  • 1/4 lingurita sare (in functiie de cat de sarata este branza)
  • 1/8 lingurita piper

Ustensile necesare:

  • 1 oala pentru fierberea conopidei
  • 1 tigaie teflon/antiaderenta sau un vas te sticla pentru copt la cuptor
  • 1 razatoare
  • 1 cutit
  • 1 tocator
  • 1 bol pentru batut ouale si amestecat cu smantana
  • 1 farfurie

Cateva din ingredientele folosite:

Pregatire compozitie:

  1. se desface conopida bucatele si se pune la oparit 10 minute
  2. intre timp, rade toata branza,
  3. bate ouale si amestecale cu smantana, sarea si piperul
  4. unge tigaia cu unt si presara o parte din pesmet
  5. scurge conopida oparita si pune un strat pe fundul tigaii
  6. presara deasupra jumatate din cantitatea de branza si o parte din pesmet
  7. toarna jumatate din compozitia de smantana cu oua
  8. adauga restul de conopida peste care presara restul de branza, toarna restul din compozitia de smantana cu oua si apoi presara pesmet deasupra.

Coacere:

  1. preincalzeste cuptorul la 180° C / foc mediu cuptor cu gaz
  2. pune tigaia in cuptor timp de 30 – 40 minute pana se rumeneste deasupra
  3. scoate tigaia din cuptor si las-o la racit 5-10 minute dupa care se poate servi.

Sugestii pentru reteta de conopida gratinata cu branza si smantana la cuptor

  • adauga 1 legatura frunze de marar si/sau patrunjel in compozitie sau deasupra inainte de servire
  • adauga 3-4 catei de usturoi zdrobiti in compozitia de oua cu smantana
  • prepara un sos de smantana cu hrean ras sau usturoi care se poate adauga peste conopida gratinata.
Conopida gratinata coapta la tava

Conopida gratinata coapta la tava

Aceasta a fost reteta pentru conopida gratinata cu branza si smantana la cuptor. Pofta buna!

Iti mai recomand si „Reteta chec de post cu cacao si scortisoara„.

Electrocasnice si vase recomandate pentru pregatit reteta de conopida gratinata cu branza si smantana la cuptor:

Set 3 Boluri Mixare Curver

Setul de 3 boluri gradate cu baza aderenta, pentru mixare.

Cratita cu capac Tefal Pleasure

Cratita dispune de invelis interior antiaderent cu insertii din Titan.

Tava cuptor din fonta Heinner

Tava cuptor din fonta Heinner dreptunghiulara cu strat antiaderent.

Cuptor incorporabil Whirlpool AKZ 6270 IX

Cuptor electric incorporabil Whirlpool AKZ 6270 IX, cu Tehnologia 6th Sense, Curatare pirolitica.

Spatula cu fante Luigi Ferrero

Spatula din nailon, se poate folosi la temperaturi de pana la 220º C. Compatibilacu masina de spalat vase.

Serviciu de masa Luminarc Carine

Serviciu de masa Luminarc Carine, 19 piese, culoare alb si negru, compatibile cu masina de spalat vase.

 

 

Sumar
recipe image
Nupmele Retetei
Conopida Gratinata cu Branza si Smantana la Cuptor
Numele Autorului
Publicat in
Timp Preparare
Timp Gatire
Timp Total
Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *