Reteta chec de post cu cacao si scortisoara

Reteta chec de post cu cacao si scortisoara

Reteta chec de post cu cacao si scortisoara

Reteta chec de post cu cacao si scortisoara

Reteta chec de post cu cacao si scortisoara

Reteta chec de post cu cacao si scortisoara

Mai jos am pregatit o reteta simpla de chec cu cacao si scortisoara, fara oua, lapte, unt, grasimi saturate sau hidrogenate. Aceasta reteta este usor de preparat si ideala pentru iubitorii de chec care sunt in post sau sunt vegetarieni. Timpul total de preparare este de aproximativ 40 minute.

Pentru aceasta reteta recomand sa folosesti Cacao neagra Doctor Oetker cu 20% unt de cacao.

Timp total de preparare: ~40 min.

Felii de chec reteta chec de post cu cacao si scortisoara

Felii de chec reteta chec de post cu cacao si scortisoara

Ingrediente:

Ustensile necesare:

  • Vas mare pentru incorporat toata compozitia
  • Lingura mare pentru amestecat ingredientele
  • Tava pentru copt
  • Optional se poate folosi o sita pentru cernut faina
  • Hartie de copt

Mod de preparare:

  1. amesteca ingredientele uscate (fara cacao, scortisoara si ghimbir) – se cerne faina cu o sita in vasul mare peste care se adauga praful de copt, sarea si zaharul;
  2. adauga ingredientele umede si se amesteca – apa, uleiul si esenta de rom sau migdale;
  3. toarna trei sferturi din compozitie in tava unsa in prealabil cu ulei sau acoperita cu folie de copt din hartie;
  4. adauga in compozitia ramasa cacaoa, scortisoara, ghimbirul si amesteca pana se incorporeaza (optional se poate adauga dulceata sau cuburi de ciocolata);
  5. toarna restul compozitiei in tava;
  6. pune la copt in cuptorul electric preincalzit la 180 °C sau in cuptorul cu gaz la putere medie pentru aproximativ 30 min;
  7. dupa ce checul sa racit un pic, se scoate din tava si se indeparteaza hartia de copt.

Sugestii optionale pentru reteta chec de post cu cacao si scortisoara:

  • Felii de chec - reteta chec de post cu cacao si scortisoara

    Felii de chec – reteta chec de post cu cacao si scortisoara

    pentru decor se poate presara ciocolata rasa, ciocolata topita, zahar pudra sau se poate face o crema de caramel din zahar brun;

  • dupa ce s-a copt checul, se poate se poate rade ciocolata peste chec cat timp mai este cald pentru ca ciocolata sa se lipeasca;
  • daca compozitia este foarte groasa si nu se poate turna mai adauga 50 ml apa;
  • in compozitie se mai pot adauga stafide, nuci, cocos razuit, dulceata (in checul din imagini a fost adaugta si dulceata de visine), coaja de lamiaie si portocala;
  • pentru a realiza un efect marmorat se amesteca usor compozitia cu coada lingurii. Atentie! Sa nu amesteci prea mult altfel efectul de marmura va dispare.

Aceasta a fost reteta chec de post cu cacao si scortisoara. Pofta buna!

Iti mai recomand o alta reteta delicioasa de post: „Reteta placinta de post cu mere si tarate„.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns