Reteta biscuiti de post cu crema de alune si ovaz

Reteta biscuiti de post cu crema de alune si ovaz

Reteta biscuiti de post cu crema de alune si ovaz

Reteta biscuiti de post cu crema de alune si ovaz

Biscuiti gata pentru servit

Biscuiti gata pentru servit

Reteta biscuiti de post cu crema de alune si ovaz pentru cei care tin post sau sunt vegetarieni. Pentru ca biscuitii sa fie mai sanatosi, aceasta reteta nu contine ingrediente de origine animala, cum ar fi oua sau unt, grasimi saturate sau hidrogenate, cum ar fi margarina.

Reteta este pentru o tava cu 16 biscuiti mari. Timpul de preparare al ingredientelor este de aproximativ 15 minute iar de coacere de 15 minute.

Pentru aceasta reteta am folosit Unt de arahide Calve si Ulei de cocos 100% organic PlanetBIO.

 

Timp total de preparare: ~30 min.

Ingrediente:

  • 3/4 cana (200 g) crema de alune fara uleiuri hidrogenate (Unt de arahide Calve)
  • 1 cana (150 g) faina (de preferat tip 650 sau integrala)
  • 1 cana ovaz (150 g)
  • 1/2 cana (100 g) zahar nerafinat din trestie de zahar
  • 1 banana coapta sau 1 avocado copt (inlocuieste cu succes oul)
  • 1/2 cana (120 ml) ulei de masline sau ulei de cocos (se poate folosi orice alt tip de ulei)
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/8 lingurita de sare
  • 1 lingurita amidon din porumb
  • esenta de rom

Ustensile necesare:

  • Vas pentru amestecat ingredientele
  • Lingura mare pentru masurat si amestecat ingredientele
  • Tava mare intinsa pentru copt
  • Hartie de copt
Biscuiti copti in tava

Biscuiti copti in tava

Compozitia se preseaza cu ajutorul furculitei sau cu lingura pentru a se obtine forma dorita

Compozitia se preseaza cu ajutorul furculitei sau cu lingura pentru a se obtine forma dorita

Biscuiti asezati in tava pregatiti pentru cuptor

Biscuiti asezati in tava pregatiti pentru cuptor

Mod de preparare:

  1. se amesteca ingredientele uscate peste care se adauga restul de ingrediente,
  2. se amesteca toata compozitia pana se obtine o compozitie omogena,
  3. se formeaza 16 bile si se aseaza in tava acoperita cu folie de copt din hartie,
  4. bilele se preseaza cu o furculita, sau cu mana, pane se obine o forma plata de biscuite (daca compozitia nu este maleabila si se sfarma tare se poate adauga un pic de apa),
  5. se pune la copt pentru 15 minute in cuptorul electric preincalzit la 180 °C (caldura sus si jos + convectie aer) sau in cuptorul cu gaz la putere medie,
  6. biscuitii sunt gata dupa ce sau rumenit un pic, se scoate tava si se lasa 5 minute sa se raceasca dupa care se pot servi. 
Gata pentru servit

Gata pentru servit

Sugestii pentru reteta biscuiti de post cu crema de alune si ovaz.

Optional se mai pot adauga urmatoarele ingrediente:

  • 1/2 cana de fulgi de cocos (recomand a se macina in rasnita de cafea)
  • 2 linguri de tarate
  • 1/2 cana de nuci sau alune maruntite

Uleiul de cocos se poate inlocui cu ulei de floarea soareluiulei de masline pomace sau orice alt tip de ulei vegetal de preferat nehidrogenat.

Aceasta este reteta biscuiti de post cu crema de alune si ovaz . Pofta buna!

Iti mai recomand si „Reteta chec de post cu cacao si scortisoara„.

De asemenea, ai putea dori...