Obiectiv Canon EF 17-40mm f4L USM

Obiectiv Canon EF 17-40mm f4L USM

Doresc sa incep acest articol cu precizarea ca detin un Obiectiv Canon EF 17-40mm f4L USM de 10 ani. Dupa cei 10 ani de folosire extensiva in calatoriile mele, in zone tropicale cu umiditate si caldura mare, pe plaja unde exista pericolul de a intra nisip in obiectiv, pe munte sau in zone unde obiectivul a fost expus unor temperaturi scazute, pot spune ca Obiectivul Canon EF 17-40mm f4L USM si-a pastrat calitatile originale si ma pot baza in continuare pe el. Obiectivul Canon EF 17-40mm f4L USM a trecut peste condensatiile care au avut loc, de fiecare data cand intram de la rece la cald si invers, fara a da semene  ca ar fi fost afectat. In 90% din cazuri am folosit obiectivul fara filtru frontal pentru simplu motiv ca nu am fost multumit de calitatea fotografiilor. Fotografiile capatau aberatii cromatice mai mari iar vigneta devenea si mai accentuata. Un filtru cu adevarat bun si care afecteaza foarte putin calitatea imaginii este foarte sump. Pentru protectia totala a obiectivului recomand folosirea unui filtru UV cat mai ingust, cum ar fi Cokin Pure Harmonie UV Super Slim 77mm, pentru a nu inrautatii efectul de vigneta. Pentru cei care doresc sa foloseasca un filtru de polarizare recomand Cokin Pure Harmonie C-PL Super Slim 77mm. Canon EF 17-40mm f4L USM a fost si este in continuare un partener pe care m-am putut baza in calatoriile mele dar si la evenimentele la care am participat (nunti, conferinte…).

Calitatea imaginii rezultata cu acest obiectiv este excelenta. Imaginea are o saturatie a culorilor si un contrast excellent. Intre 17-20m obiectivul prezinta aberatii de culoare, vigneta si pierderea claritatii spre extremitatile imaginii. Aceste probleme tehnice sunt corectate automat de noua generatie de camere fotografice care au incorporate corectii pentru majoritatea obiectivelor iar cei care lucreaza numai in format RAW aceste deficiente tehnice se pot corecta prin postprocesare. Tin sa precizez ca singura problema care nu poate fi corectata este claritatea imaginii la extremitati. Cei care nu au camere foto full frame si au un crop factor la camera de 1.6 sau 1.3, nu vor intampina aceste probleme. Pentru cei cu un crop factor de 1.6 (650D, 60D, 70D…), distanta focala a obiectivului va fi de 27-64mm, iar pentru cei cu 1.3 (7D) va fi de 22-52mm.

Mai jos am sa enumar punctele positive si negative ale acestui aparat:

Pro: Constructie robusta, rezistent la praf si umezeala, calitate optica si culori excelente, fabricat in Japonia.

Contra: Personal nu am nimic de reprosat. Pentru cei perfectionisti am sa enumar aberatiile cromatice, distorsiunile optice si vigneta vizibia intre 17-20m la deschiderea maxima a diafragmei.

Concluzie: Obiectiv Canon EF 17-40mm f4L USM este unul dintre cele mai bune obiective wide angle cu un raport calitate-pret excelent.

Verifica pret actualizat pentru Obiectiv Canon EF 17-40mm f4L USM:

Mai jos aveti cateva caracteristici tehnice pentru Obiectiv Canon EF 17-40mm f4L USM:

MONTURA Canon EOS
TIP ultra-wide
ZOOM / FOCALA FIXA Zoom
DISTANTA FOCALA 17-40mm
TIP FOCALIZARE Autofocus
PLAJA DIAFRAGME Diafragma maxima: f/4
Diafragma minima: f/22
NR. LAMELE DIAFRAGMA 7
FILET FILTRU 77mm
DISTANTA MINIMA DE FOCUS 28cm
RAPORT MARIRE 0.24
UNGHI DE CUPRINDERE 104° – 57°30′
CONSTRUCTIE 12 elemente in 9 grupuri
STABILIZARE DE IMAGINE Nu
COMPATIBIL FULL FRAME Da
COLIER PENTRU TREPIED Nu
PARASOLAR INCLUS Da
LUNGIME 96.8mm
DIAMETRU MAXIM 83.5mm
GREUTATE 500g

Verifica pret actualizat pentru Obiectiv Canon EF 17-40mm f4L USM:

Principalele magazine unde este disponibil Obiectiv Canon EF 17-40mm f4L USM:

f64, eMag

Manual utilizare Obiectiv Canon EF 17-40mm f4L USM

De asemenea, ai putea dori...