Motocoasa Electrica Hecht 1445 cu Ghidon si Ax Detasabil

Motocoasa Electrica Hecht 1445 cu Ghidon si Ax Detasabil

Motocoasa Electrica Hecht 1445 cu Ghidon si Ax Detasabil, motor 1400 W, latime de lucru fir 42 cm, disc 25,5 cm si curea de umar

Motocoasa Electrica Hecht 1445 este una din cele mai puternice motocoase electrice cu alimentare la retea. Hecht 1445 se poate bate de la egal la egal cu o motocoasa cu ardere interna pe benzina. Motocoasa este ideala pentru o suprafata de aproximativ 500 mp, dar face fata usor si la suprafete de pana la 1500 mp, daca ai o sursa electrica in apropiere. Singura limitare a acestei motocoase este lungimea cablului de alimentare si este recomandata pentru o gradina mare din jurul unei casei.

Motocoasa Electrica Hecht 1445 are mai multe avantaje decat dezavantaje, comparabil cu o motocoasa termica cu ardere interna. Mai jos sunt cateva motive pentru care aceasta motocoasa nu trebuie ignorata si este recomandat sa o iei in considerare daca vrei sa achizitionezi un astfel de aparat.

Despachetare

Motocoasa se livreaza demontata si bine impachetata. In cutie se gasesc toate piesele necesare pentru asamblarea motocoasei impreuna cu instructiunile si unelte necesare: imbus, pentru prinderea aparatorii si a ghidonului, surubelnita multifunctionala, pentru prinderea bobinei / discului pe ax si a lamei de scurtat firul pe aparatoare. Pachetul este compact si are dimensiuni mici datorita faptului ca Motocoasa Electrica Hecht 1445 are un ax detasabil, ghidonul este alcatuit din doua brate demontabile iar motorul are dimensiuni reduse.

Montaj

Montajul se realizeaza usor, dar necesita timp, rabdare si atentie. In pachet se gaseste un numar exact de suruburi si piulite necasare pentru asamblarea pieselor. Acestea se pot pierde usor, motiv pentru care nu recomand asamblarea motocoasei in gradina sau pe zona verde.

Montarea aparatorii

Aparatoarea de plastic se fixeaza pe ax cu 4 suruburi si 4 piulite. In pachet nu este furnizata o cheie sau o tubulara pentru a tine contra in momentul cand se strang suruburile. Accesul cu imbusul este mai dificil la 2 din suruburi, dar cu putina rabdare se pot strange si aceste suruburi.

Montare cutit fir

Cutitul se prinde usor cu 3 holsuruburi mici. „Cutitul” este de fapt o tabla care nu este ascutita. Acest cutit taie cu dificultate firul si produce vibratii in aparatoare de fiecare data cand bobina este actionata sa elibereze fir. Recomand ascutirea cutitului inainte de utilizare.

Montare ax

Hecht 1445 are un ax detasabil pentru a facilita transportul si depozitarea aparatului. Conectarea celor doua parti se face prin introducerea axului inferior in cel superior, iar dupa ce auzi un click, strange surubul rosu pentru a fixa axul. Atentie nu exagerati cu strangerea, surubul rosu se crapa foarte usor. La demontare se desface surubul rosu – atentie nu desurubati pana la cabat sau veti pierde piulita care nu este fixa (asa caum a patit eu) dupa care trageti de clichet pentru a elibera axul.

Montare ghidon

Ghidonul este format din doua brate separate care, demontate, usureaza depozitarea aparatului. Montarea ghidonului, respectiv imbinarea celor doua brate, este mai dificila si necesita rabdare, comparativ cu un ghidon clasic dintr-o singura bucata. Pentru facilitarea montarii ulterioare a ghidonului, recomand marcarea pozitiei optime dupa ce acesta a fost reglat, ca in fotografiile de mai jos.

Marcaje montare ghidon - Motocoasa Electrica Hecht 1445

Marcaje montare ghidon –
Motocoasa Electrica Hecht 1445

Piesele de prindere sunt din zamac, iar suruburile se infileteaza in aceste piese. Trebuie acordata o atentie suplimentara la infiletarea / strangerea acestor suruburi. In cazul meu, la a doua remontare a ghidonului, filetul suruburilor si a pieselor s-a stricat si nu le-am mai putut folosi. Aceasta problema se poate remedia prin cumpararea unor suruburi mai lungi, piulite si saibe care se pot introduce in locasurile de pe partea cealalata a pieselor de zamac.

Piese prindere din zamac - Motocoasa Electrica Hecht 1445

Piese prindere din zamac – Motocoasa Electrica Hecht 1445

Suruburi si piulite nou pentru suport prindere ghidon - Motocoasa Hecht 1445

Suruburi si piulite nou pentru suport prindere ghidon – Motocoasa Hecht 1445

Montare bobina si cutit arbusti

Prinderea bobinei si a cutitului de arbusti este standard, iar acest lucru permite folosirea pieselor fabricate de alti producatori. Bobina vine dotata cu cativa metri de fir foarte prost cu o grosime de 1,6 mm. Pentru evitarea problemelor cauzate de firul care vine premontat in bobina, recomand cumpararea unui fir de 2,4 mm grosime. Acesta se rupe repede si nu este eliberat la actionarea bobinei. Inainte de a folosi cutitul pentru arbusti, recomand mai ascutirea acestuia.

Montare curea de umar

Hecht 1445 este dotata cu o curea de umar usor de reglat si prins de axul aparatului. Aparatul este usor de manevrat in timpul utilizarii fara a te obosi si nu am simntit lipsa unui ham. In momentul in care aparatul este tinut de curea, acesta trebuie sa capete pozitia normala de lucru cu directia de rotire, a bobinei si a cutitului de arbusti, paralela cu terenul. Daca aparatul nu este echilibrat corect, inelul de plastic se poate muta, mai sus sau mai jos pe tija, pana cand acesta este echilibrat. Cureaua se prinde foarte usor de aparat cu ajutorul unei clemei metalice. Deasupra clemei se afla un inel triunghiular prin care trece cureaua si ar trebui sa stea dreapta. Din pacate, inelul nu sta in pozitia corecta in timpul utilizarii, iar cureaua se strange intr-un colt al inelului.

Inel prindere curea umar - Motocoasa Electrica Hecht 1445

Inel prindere curea umar – Motocoasa Electrica Hecht 1445

Prindere clema curea umar - Motocoasa Hecht 1445

Prindere clema curea umar – Motocoasa Hecht 1445

Echipament de protectie recomandat:

Accesorii recomandate:


Mai jos sunt principalele caracteristici pentru Motocoasa Electrica Hecht 1445:

Caracteristici generale

 • Tip produs: motocoasa
 • Tip alimentare: la retea electrica 230 V / 50 Hz
 • Producatorul motorului: Hecht
 • Tip taiere: cu fir si lama
 • Tip maner: ghidon
 • Tip motor: electric
 • Tip pornire: manual
 • Tip lucrare: hobby
 • Culoare: rosu/gri

Specificatii tehnice

 • Putere: 1400 W / 2 CP
 • Tensiune alimentare: 230 V
 • Turatie: 7200 / min

Performante

 • Diametru de taiere cu fir: 42 cm
 • Diametru taiere cu disc: 25,5 cm

Dimensiuni

 • Diametru fir: 1.6 mm / 2.4 mm
 • Greutate: 5 Kg

Accesorii recomandate:

Cablu prelungitor cauciucat de exterior 30 m

Cablu prelungitor cauciucat de exterior 30 m, 1 mm, Home NV5-30/G – IP44

relungitor cu tambur Bachmann 3x1,5 lungime 50m

Prelungitor cu tambur Bachmann 4 prize Schuko, cordon 3G1.5 x 50m

Punctele pozitive si negative pentru Motocoasa Electrica Hecht 1445:

Pozitiv:
 • Porneste instantaneu
 • Putere mare (similar cu o motocoasa de 2 cp cu ardere interna)
 • Silentioasa (produce mai putin zgomot comparativ cu o motocoasa cu ardere interna cu benzina)
 • Ax detasabil
 • Transport si depozitare usoara
 • Disc buruieni si arbusti lemnificati
Negativ:
 • Dependenta de reteaua electrica
 • Cablul electric limiteaza libertatea de utilizare (trebuie tras si trebuie acordata o atentie suplimentara pentru a nu fi taiat sau deconectat)
 • Buton accelerare obositor (degetul aratator amorteste dupa 10 minute de apasare)
 • Vibratii puternice la viteza maxima
 • Ghidon dificil de montat
 • Piese prindere ghidon din zamac
Concluzie:

Motocoasa Electrica Hecht 1445 este o unealta de cosit cu putere mare care face fata cu usurinta la tunderea buruienilor si arbustilor subtiri lemnificati. Motocoasa se utilizeaza usor, poate fi pusa in functiune imediat, produce mai putin zgomot si necesita mai putine operatiuni de mentenata, comparativ cu o motocoasa cu ardere interna. Motocoasa Electrica Hecht 1445 poate fi transportata si depozitata usor datorita axului detasabil. Motocoasa Electrica Hecht 1445 are un raport calitate/pret foarte bun. O recomand utilizatorilor, incepatori si semiprofesionisti, care au acces la o sursa electrica si intentioneaza sa foloseasca motocoasa in jurul casei pentru ingrijirea unor suprafete de maxim 1500 mp.

Verifica pret actualizat pentru Motocoasa Electrica Hecht 1445.

Manual utilizare Motocoasa Electrica Hecht 1445.

Magazine recomandate de unde poti achizitiona Motocoasa Electrica Hecht 1445:

Iti mai recomand si urmatorul articol „Despre motocoasele termice si electrice„.

Alte motocoase electrice recomandate:

Motocoasa electrica Bosch AFS 23-37

Coasa electrica Bosch AFS 23-37, putere 950 W, diametru de taiere 37 cm .

Bosch AFS 23-37 este o motocoasa electrica cu o putere mare, similara cu a unei motocoase de 1,4 CP care functioneaza cu benzina. Aceasta motocoasa se livreaza impreuna cu un disc de 23 cm pentru curatarea terenului de buruieni.

Trimmer electric Raider RD-EBC01

Trimmer electric Raider RD-EBC01, putere 1200 W, diametru de taiere 42 cm .

Raider RD-EBC01 este o motocoasa electrica cu o putere mare, similara cu a unei motocoase de 1,6 CP care functioneaza cu benzina. Aceasta motocoasa se livreaza impreuna cu un disc de 23 cm pentru curatarea terenului de buruieni.

Coasa electrica Skil F0150731AA

Coasa electrica Skil F0150731AA, putere 1000 W, diametru de taiere 35 cm

Skil F0150731AA este o motocoasa electrica cu o putere mare, similara cu a unei motocoase de 1,3 CP care functioneaza cu benzina. Aceasta motocoasa se livreaza impreuna cu 3 bobinecu fir de rezerva.

Alte motocoase cu ardere interna recomandate:

Motocoasa Alpina B 28D

Motocoasa Alpina B 28D, lama si lant de 35 cm, putere 1CP, diametru taiere fir 43 cm.

Alpina B 28D este o motocoasa care porneste usor, are un aspect modern, este fabricata din materiale de calitate iar in dotare are cap cu fir de 2,4 mm si cutit pentru buruieni.

Motocoasa Einhell GH-BC 43 AS

Motocoasa Einhell GH-BC 43 AS, putere 1.7 CP, diametru taiere fir 42 cm .

Einhell GH-BC 43 AS este o motocoasa cu o putere suficienta pentru a ingriji suprafetele de dimensiune medie, iar tija care se demonteaza in 2 bucati o face usor de transportat si depozitat.

Motocoasa MAKITA EBH253U

Motocoasa MAKITA EBH253U, putere 1CP, diametru cutit 25 cm.

Drujba MAKITA EBH253U este o motocoasa cu motor in 4 timpi care porneste usor si are un consum mic de combustibil.

Summary
Review Date
Reviewed Item
Motocoasa Electrica Hecht 1445 cu Ghidon si Ax Detasabil
Author Rating
51star1star1star1star1star

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *