Moto 360 primul ceas inteligent care atrage atentia

Moto 360 primul ceas inteligent care atrage atentia

Moto 360 primul ceas inteligent care atrage atentia

Moto 360 primul ceas inteligent care atrage atentia

Vezi pret si detalii produs

Sunt ani buni de cand generatia consumatoare de dispozitive digitale se astepta de la firme mari ca Apple, Samsung, Sony si LG, sa lanseze pe piata un ceas inteligent de mana care sa merite cu adevarat atentia. Pentru moment cei de la Apple au ramas in urma, compania de la care se astepta cel mai mult din punct de vedere al noutatii si designului, neavand un dispozitiv de purtat pe mana, ca si accesoriu la telefon, lansat pana in acest moment pe piata. Poate ca, asa-zisii vizionari, pur si simplu au considerat ca acest tip de dispozitiv nu poate schimba viitorul in asa masura incat sa merite atentia lor. Pentru moment Apple nu pare sa aibe de gand sa lanseze un astfel de dispozitiv electronic sau pur si simplu doreste sa lanseze ceva „revolutionar” preferand ca acest lucru sa se intample mai tarziu.

In comert exista  „ceasuri” cum ar fi Gear de la Samsung si SmartWatch de la Sony, cu functii destul de limitate care nu par a convinge consumatorul sa achizitioneze aceste dispozitive la preturile destul de mari la care sunt comercializate. Se lasa impresia ca singurul motiv pentru care au aparut aceste dispositive pe piata este dorinta de ai „sulfa” companiei Apple, avantajul de a prezenta prima un astfel de dispozitiv  „nou si revolutionar”, un marketing la care cei de la Apple se pricep cel mai bine.

Cat timp cei de la Apple se gandesc daca sa creeze sau nu un astfel de dispozitiv, compania Motorola „s-a grabit” sa lanseze si ea pe piata primul ceas inteligent cu sistem de operare Android care merita cu adevarat atentia. Designul este „clasic”, in lumea ceasurilor, dar incorporeaza noile tehnologii digitale regasite in smartphone-urile de azi. Din punct de vedere tehnic, acest design „clasic” a dat ce-a mai mare bataie de cap celor de la Motorola, acestia fiind provocati in a realiza primul dispozitiv cu ecran OLED rotund pentru productia in masa. Se pare ca au reusit iar acest dispozitiv va putea fi cumparat incepand din aceasta vara. Personal, cred ca Moto 360 este inca un dispozitiv destul de mare pentru a fi purtat confortabil la mana, comparabil la dimensiuni cu ceasurile subacvatice profesioniste, cea ce il va face popular mai mult in randul barbatilor. Cu siguranta in versiunile viitoare, dupa ce tehnologia mai avanseaza, grosimea acestui dispozitiv va fi redusa si va putea fi purtat confortabil si de femei. Aceasta este o alta provocare pe care o intampina producatorii de smartwatch-uri, realizarea unui dispozitiv unisex intr-o piata in care traditional s-au creat ceasuri cu design si dimensiuni diferite pentru barbati si femei.

In acest moment Motorola nu a publicat caracteristicile tehnice pentru Moto 360 primul ceas inteligent care atrage atentia. Mai jos sunt cateva caracteristici care sunt cunoscute in acest moment:

 • Ecran OLED rotund – rezolutie nespecificata
 • Sistem incarcare baterie fara fir (inductie!?)
 • Sistem operare Android Wear special creat pentru acest dispozitiv si cele viitoare cu ecran rotund
 • Microfon incorporat
 • Curea piele sau metalica
Moto 360 ceas digital

Moto 360 ceas digital

Moto 360 primul ceas inteligent care atrage atentia

sursa: motorola.com

De asemenea, ai putea dori...

2 răspunsuri

 1. 12 septembrie 2014

  […] ecran curbat pentru Samsung Gear S in premiera mondiala si ecran circular in cazul lui Moto 360, de asemenea in premiera mondiala, dar au pierdut din vedere un lucru important pentru a fi cat mai […]

 2. 11 aprilie 2015

  […] Huawei Watch are cele mai bune specificatii tehnice in acest moment, surclasand-ul pe cel de la Moto 360. Cu un ecran Amoled de 1.4 inci, o rezolutie de 400x400px, o densitate de 286ppi si protejat de o […]