Imagine capturata cu Canon EOS 5D MKII

Imagine capturata cu Canon EOS 5D MKII

De trei saptamani sunt fericitul posesor al unui astfel de aparat. Prima impresie pe care o ai, cand scoti aparatul din cutie, este ca a fost supraevaluat (nu m-ar mira sa mai scada pretul pe piata pana la vara). De ce am avut impresia asta? Canon EOS 5D MKII seamana izbitor de mult cu categoria de camere 20D, 40D, 50D… fiind doar un pic supradimensionat. La pretul camerei, aproape de trei ori mai mult decat Canon EOS 50D, ma asteptam sa aduca mai mult spre categoria lui Canon EOS 1D. Totusi cand vine vorba de calitatea imaginii nu se poate compara cu categoria  inferioara mentionata mai sus (mentionez ca nu stiu ce calitate a imaginii are Canon EOS 50D avand in vedere ca detine acelasi procesor de imagine DIGIC4 ca si 5D MKII). Pentru mine Canon EOS 5D MKII este prima camera care nu produce noise  (zgomot de imagine) in zonele de umbra.

Pentru cei curiosi pot vedea mai jos ce poate scoate un Canon EOS 5D MKII in conditii de studio. (nu luati imaginea ca referinta a calitatii aparatului – aceasta imagine este un test)

Imagine capturata cu Canon EOS 5D Mark II

*21MP 5616 x 3744, f-11, 1/200, ISO 100, 100mm

Verifica pretul actualizat Canon EOS 5D MKII la eMag sau f64De asemenea, ai putea dori...

2 răspunsuri

 1. bogdan spune:

  poftim?! 5d mII supraevaluat?! eu cred ca este subevaluat!
  rezultatele sunt comparabile cu marele 1Ds Mark III si crede-ma este net superior lui 50D (am 40D si stiu ce vorbesc)!

  ca o completare, iti spun ca procesorul de imagine nu influenteaza deloc calitatea imaginii; el poate influenta doar viteza de procesare a imaginilor! senzorul este direct raspunzator pentru calitate!

  all the best!

 2. achiartistul spune:

  da, continui sa cred ca aparatul este supraevaluat. Exteriorul nu pare la fel de solid ca la 1Ds Mark III, tehnologia a mai evoluat astfel ca parte din optiunile extra ce le ofera aparatul se pot gasii si la aparate mai ieftine… intradevar, in momentul acesta, 1Ds Mark III are de suferit in fata lui 5D MKII pierzand din piata datorita pretului mult mai mare, …probabil cei de la Canon ne rezerva o surpriza pentru 1Ds care va aparea in curand.