Fier de calcat Philips Azur GC4850-02

Fier de calcat Philips Azur GC4850-02

Fier de calcat Philips Azur GC4850-02, Talpa SteamGlide, Putere 2600 W, Rezervor 0.35 l, Abur 50 g/min, Jet abur 180 g/min, Cablu 2.5 m, Culoare Alb/Albastru/Argintiu.

Philips Azur GC4850-02 este un fier de calcat cu un aspect modern si care se manevreaza usor datorita greutatii de doar 1.6 kg. Philips Azur GC4850-02 are un cablu lung de 2,5 m, cu conectare de tip bila, oferind utilizatorului o libertate de miscare mare.

Fierul de calcat este usor de reglat cu ajutorul unui cadran rotund (termostatul) pe care apar tipurile de tesaturi. Acest cadran este pozitionat sub maner, centrat pe corpul aparatului, iar tipul de tesatura, respectiv temperatura fierului de calcat, se poate selecta  prin simpla rotire a acestui cadran.

Langa acest cadran se afla si butonul de curatare „Calc Clean” pentru indepartarea eficienta a calcarului acumulat in interiorul aparatului. Pentru o curatare eficienta, recomand citirea manualului de utilizare pentru a vedea in ce conditii trebuie folosit acest buton.

Functie Aburi

Pe manerul fierului de calcat se gasesc 2 butoane pozitionate frontal, unul pentru a stropi cu apa si unul pentru a produce jet de abur. Intre aceste doua butoane, mai exista un buton pentru reglarea cantitatii de abur produs in timpul utilizarii fierului de calcat.

Anumiti utilizatori s-au plans ca aparatul ar avea scapari de apa, ca nu mai produce aburi dupa un anumit timp, sau ca functia de curatare nu este eficienta. Este posibil ca acesti utilizatori sa nu respecte indicatiile producatorului din manualul de utilizare, sau nu folosesc corect si la timp functia de autocuratare. Daca se foloseste mult abur in timpul calcatului (aparatul este reglat pe o treapta mare de produs abur), sau se calca des cu fierul, consumul de apa este mai mare si implicit depunerile de calcar.

In manualul utilizatorului, producatorul specifica clar treptele de producere pentru abur care trebuie alese in functie de tipul materialului si temperatura de calcare. Daca temperatura de calcare este foarte mica, iar aburul este setat la treapta maxima, aparatul nu are putere suficienta pentru a transforma toata apa in abur, rezultand picurarea pe care anumiti utilizatori o denunta. Personal nu am intampinat aceste problem si nu am constatat o scapari de apa, iar functia „Calc Clean” a fost eficienta si a curatat aparatul foarte bine.

Sistem Anticalcar si Functie Decalcifiere

Philips Azur GC4850-02 este dotat cu un sistem anticalcar cu actiune dubla care previne depunerea calcarului prin pastilele anticalcar si functia CalcClean usor de utilizat. Daca detartrarea nu se face la timp, vei constata cum calcarul se elimina prin gaurile din talpa lasand pete albe/maro pe rufe iar  volumul de abur se diminueaza.

 

Daca folosesti apa dura, detartreaza fierul de calcat de fiecare data cand calci. In acest caz este necesar ca butonul „Calc Clean” sa fie folosit mult mai des fata de indicatiile producatorului. De asemenea, aparatul trebuie golit de fiecare data, dupa ce a fost folosit si a ramas apa in rezervorul acestuia, pentru a fi evitata depunerea calcarului si infundarea orificiilor din interiorul aparatului.

Daca ai omis functia de detartrare si fierul de calcat s-a „infundat”, poti opta si pentru folosirea unei solutii profesionale pentru decalcifiere.

Solutii decalcifiere si anticalcar recomandate:

Solutie decalcifiere Xavax

Solutie decalcifiere Xavax pentru fier de calcat – 250 ml

Rezultate foarte bune la decalcifiere, usor de folosit.

Se foloseste cand fierul de calcat este rece.

Anticalcar fier de calcat Wpro 19474Anticalcar fier de calcat Wpro 19474 – 250 ml

Decalcifiaza foarte bine si esteusor de folosit.

Solutia se lasa sa actioneze pentru 2 ore.

Solutie Anticalcar Polti KalStop FP2003

Solutie Anticalcar Polti KalStop FP2003 – 20 fiole

Previne depunerile de calcar in interiorul fierului.

Solutia se dilueaza in apa folosita pentru aburi.

Putere 2600 Wati

Puterea de 2600W a lui Philips Azur GC4850-02 asigura incalzirea rapida a fierului de calcat si o putere mare de a produce abur. Fluxul de abur continuu si jetul de abur ajuta la indepartarea cutelor. Cu cat capacitatea de a produce abur este mai mare, cu atat mai usor v-a indeparta cutele dificile fierul de calcat. Philips Azur GC4850-02 are capacitatea de a produce pana la 50 g abur continuu si jet de abur de pana la 180 g, cutele dificile putand fi indepartate usor. Datorita capacitatii mari de a produce abur, Philips Azur GC4850-02 este recomandat si la calcarea verticala.

Talpa SteamGlide

Fierul de calcat Philips Azur GC4850-02 are o talpa SteamGlide cu o rezistenta mare la zgariere si se curata si intretine usor. Talpa SteamGlide aluneca/gliseaza foarte usor in timpul utilizarii pe orice tip de material.

Sistem anticalcar cu actiune dubla

Philips Azur GC4850-02 are un sistem anticalcar cu actiune dubla eficient. Sistemul anticalcar previne depunerea calcarului prin pastilele permanente anticalcar si functia anticalcar usor de utilizat. Pihilips recomanda folosirea butonului de curatare o data la doua saptamani pentru a a evita infundarea gaurilor pentru abur si caderea calcarului pe rufe in timpul calcatului. Daca duritatea apei si volumul de abur folosit este mare, recomand folosirea butonului „Calc Clean” mult mai mai des.

Punctele pozitive si negative pentru Fier de calcat Philips Azur GC4850-02

Punctele pozitive si negative pentru fier de calcat Philips Azur GC4850-02:

Pro: Se incalzeste rapid, produce mult abur, are o talpa de calitate buna, se curate usor, gliseaza/aluneca usor, sistem anticalcar eficient.

Contra: Gaurile pentru abur se infunda repede datorita producerii aburului/consumului mare de apa.

Concluzie: Philips Azur GC4850-02 are un aspect modern, talpa  SteamGlide se incalzeste rapid si produce abur din abundenta daca se mentin orificiile din talpa curate. Pretul de comercializare este unul corect, achizitionat la promotie are un raport calitate/pret foarte bun.

Caracteristici tehnice Fier de calcat Philips Azur GC4850-02:

Caracteristici principale

 • Putere (W): 2600
 • Talpa: SteamGlide
 • Tip produs: Fier de calcat
 • Capacitate rezervor apa (l): 0.35
 • Oprire automata de siguranta: Da
 • Solutie de detartrare: Detartrare cu actiune dubla
 • Mai multe setari pentru abur: Da
 • Debit de abur continuu (g/min): 50

Functii

 • Calcare pe verticala: Da
 • Jet de abur (g/min): 180
 • Functie pulverisare/spray: Da
 • Anti-calcar: Da
 • Anti-picurare: Da
 • Oprire automata: Da
 • Varf cu aburi: Da

Caracteristici tehnice

 • Greutate: 1.6 kg
 • Lungime cablu alimentare (m): 2.5
 • Culoare: Alb/Albastru

Verifica pret actualizat Fier de calcat Philips Azur GC4850-02

sursa:  philips.ro

Alte fiare de calcat Philips recomandate:

Fier de calcat Philips Azur GC4870-02

Fier de calcat Philips Azur GC4870/02, Talpa SteamGlide, Putere 2600 W, Rezervor 0.33 l, Abur continuu 50 g/min, Jet abur 200 g/min, Cablu alimentare 2.5 m, Culoare Negru/Argintiu.

Philips Azur GC4870/02 are un aspect placut si modern cu talpa SteamGlide care se incalzeste rapid si aluneca/gliseaza usor. Fierul de calcat are functie de oprire automata de siguranta, produce particule de abur mici datorita procesului de ionizare ce ajuta la indepartarea cutelor dificile.

Fier de calcat Philips PerfectCare Azur GC4910-10

Fier de calcat Philips PerfectCare Azur GC4910/10, Talpa SteamGlide Plus, Putere 2400 W, Rezervor Apa 0.35 l, Abur continuu 45 g/min, Jet abur 180 g/min, Cablu aliment 2.5 m, Culoare Alb/Albastru

Philips PerfectCare Azur GC4910/10 are un aspect modern cu talpa SteamGlide Plus care se incalzeste rapid, aluneca/gliseaza si se intretine usor. Fierul de calcat este dotata cu Tehnologia OptimalTemp care regleaza automat temperatura si debitul de aer nemaifiind necesara reglarea aparatului pentru diferite tipuri de material. Philips PerfectCare Azur GC4910/10 are functie de oprire automata de siguranta si lumina inteligenta indica starea fierului de calcat.

Statie de calcat Philips PerfectCare Pure GC7635-30

Statie de calcat Philips PerfectCare Pure GC7635/30, Talpa T-ionicGlide, Putere 2400 W, Rezervor 1.5 l, Presiune 5 bar, Abur continuu 120 g/min, Jet abur 240 g/min, Lungime cablu 1.6 m/1.8 m, Culoare Alb/Mov

Philips PerfectCare Pure GC7635/30 este o statie cu aspect modern, talpa T-ionicGlide, cu Tehnologia OptimalTemp de la generatorul de abur sub presiune PerfectCare care ofera intotdeauna o setare perfecta pentru toate tipurile de haine.

De asemenea, ai putea dori...