Dimensiune Senzori Foto

Dimensiune Senzori Foto

Dimensiune Senzori Foto

Dimensiune Senzori Foto

Ilustratia de mai sus arata diferitele dimensiuni de senzori care se gasesc in ziua de azi in electronicele pe care le folosim pentru a captura imagini. De la stanga la dreapta in ilustratie apar urmatoarele aparate iPhone 5S, Sony DSC-W710, Canon EOS 70D, Nikon D800 si Mamiya 645DF cu Credo 80.

Prin aceasta ilustratie se poate vedea de ce un aparat foto digital professional va captura imagini de o calitate mai buna in comparatie cu un telefon mobil. Dimensiunea unui senzor foto este foarte importanta in calitatea imaginii capturate.

SENZOR MAI MARE = FOTOGRAFII MAI BUNE = CAMERA FOTO MAI MARE = PRET MAI MARE

Acesta este motivul pentru care nu vei vedea un  fotograf profesionist folosind telefonul mobil pentru a captura fotografiile la un eveniment sportiv sau la o sesiune foto pentru o revista de moda. Un senzor mare poate absorbi mai multa lumina rezultand fotografii mai clare si cu o redare mai buna a culorilor in conditii de lumina slaba. In ziua de azi, datorita avansului tehnologiei de fabricatie, este posibila realizarea unui sensor mic care poate captura o imagine cu multi megapixeli. Cel mai important este dimensiunea senzorului si nu numarul de megapixeli. Cu cat dimensiunea senzorului este mai mare acesta va putea captura mai bine detaliile si lumina. In functie de dimensiunea senzorului, camerele fotografice pot fi incadrate in trei categorii: de buzunar, DSLR de consum, si DSLR profesionale.

Tipuri senzori foto

De asemenea, ai putea dori...