Data fabricare si expirare produse cosmetice

Data fabricare si expirare produse cosmetice

Data fabricare si expirare produse cosmetice

Data fabricare si expirare produse cosmetice

Recent am cumparat un fond de ten de la firma Maybelline. Cand am ajuns acasa, am constatat ca nu are o data de fabricatie sau de expirare imprimata pe produs. Curioasa, am inceput sa verific data de fabricare si expirare la toate produsele cosmetice pe care le aveam deja acasa. In casa aveam farduri, fond de ten, creioane buze si ochi, rujuri, mascara… Toate erau de la firme cunoscute cum ar fi Rimmel, L’Oreal, CliniqueMaxFactor si Maybelline. Am constatat ca nici unul din aceste produse nu avea o data de fabricatie sau un termen de valabilitate imprimat. Am fost foarte surpinsa de acest lucru si nu stiam ce sa fac. Nu stiam daca produsele pe care le am in casa mai sunt bune de folosit sau daca nu cumva le-am cumparat deja expirate.

Cod data productie si expirare produs cosmetic

Cod data productie si expirare produs cosmetic

Am apelat la internet si am gasit o pagina folositoare unde se poate verifica termenul de fabricatie si expirare la produsele celor mai cunoscute firme de cosmetice. Acest lucru este posibil datorita unui cod unic aflat langa codul de bare imprimat pe flacon (vezi imagine). Tot ce trebuie sa faci pe acest site, este sa alegi firma producatoare din lista pusa la dispozitie in partea stanga unde apare „Cosmetic Calculator” si sa introduci codul de pe produs care apare in urmatoatele forme: 16KD01, 60QH-32… Daca vei introduce codul de bare, acesta nu va fi recunoscut. Codul de bare este doar pentru comercianti.

Mai jos este link-ul la pagina respectiva de internet unde se poate verifica data de fabricare si expirare a produselor cosmetice:

checkcosmetic.net

Fonduri de ten recomandate:

Fond de ten L'Oreal Paris Infaillible

Fond de ten L’Oreal Paris Infaillible

Noul fond de ten Infallible asigura prospetime si acoperire perfecta pentru intreaga zi.

Fond de ten Maybelline NY Affinitone

Fond de ten Maybelline NY Affinitone

Se adapteaza perfect tenului, pentru un rezultat impecabil, incredibil de natural si fara pori incarcati.

Fond de ten Rimmel Stay Matte

Fond de ten Rimmel Stay Matte

Are o textura usoara, ce asigura netezirea si acoperirea tenului .

Recomand sa citesti si urmatoarele aticole: „Cum stiu ce produse sunt contrafacute” si „Efectele Negative ale Filtrelor UV din Produsele de Protectie Solara„.

1 răspuns

  1. 3 martie 2016

    […] Recomand si urmatorul articol: „Data fabricare si expirare produse cosmetice„ […]