Cuptor incorporabil Whirlpool AKZ 6220 IX

De asemenea, ai putea dori...

16 răspunsuri

 1. Marius spune:

  Cuprorul functioneaza aprox 24 min si ulterior se stinge… Ca si cum nu ar avea curent. Dupa 10-15 se aprinde si toate optiunile sunt resetate.
  Imi puteti spune va rog daca ati mai intalnit aceasta speta si ce solutie avem la dispozitie?
  Multumesc

 2. infopub spune:

  Nu am mai intalnit problema ta. Daca nu ai un mesaj/cod de eroare pe ecran, este dificil de spus ce poate fi. Poate fi o suprasarcina, un senzor, o placa electronica defecta…, iar cuptorul intrerupe automat curentul pentru protectie. Pentru siguranta, verifica cablul electric si priza, iar daca totul este in regula, contacteaza un service autorizat. Bafta.

 3. Ionut C. spune:

  Am eroare F04 la un cuptor akz 6230 s.
  Imi puteti spune ce inseamna?

 4. infopub spune:

  Probabil cuptorul a fost supraincalzit iar senzorul de temperatura s-a ars si trebuie inlocuit.
  Reseteaza cuptorul. Scoate cablul de alimentare din priza si reconecteaza dupa cateva minute. Daca senzorul nu este ars, cuptorul nu va mai afiseaza eroarea la repornire.

  Poate fi si sursa de alimentare arsa. Aceasta trebuie inlocuita daca cuptorul afiseaza eroarea si dupa resetare.

 5. Ionut C spune:

  Am facut acest lucru, dar se aprinde, sta putin si apoi apare F04.
  ESTE NOU 🙁 ……….
  Deci?

  Multumesc.

 6. infopub spune:

  Ai 3 variante:
  – alimentarea sau senzorul de temperatura s-a ars si trebuie trimis la un service autorizat pentru reparatie,
  – legatura electrica nu este facuta corect si face scurt circuit sau
  – ai primit un produs defect pe care il poti returna pentru a fi schimbat (probabil doar daca service-ul declara ca produsul nu se poate repara).
  Bafta.

 7. Ionut C. spune:

  Alinentarea/legatura este ok, e facuta de un electrician autorizat.
  Mi-au zis ca maine il skimba.
  Deci e a 3 a varianta.
  Mulțumesc

 8. infopub spune:

  Perfect. Poti sa-mi spui de la ce magazin ai achizitionat cuptorul? Pare a fi un magazin care pune pret pe calitatea serciilor si le pasa de clienti.

 9. Nicoleta spune:

  Am o eroare cod F-07, nu stiu ce reprezinta, ma putting ajuta cu date suplimentare?

 10. infopub spune:

  Codul F07 apare de obicei cand sunt probleme cu panoul electronic de comenzi.
  Probabil cuptorul a fost supraincalzit, sau au fost fluctuatii in reteaua electrica, iar panoul de comenzi a fost afectat.
  Reseteaza cuptorul, scoate cablul de alimentare din priza si reconecteaza dupa cateva minute. Daca apare in continuare eroarea, panoul de comenzi trebuie inlocuit.
  Daca ai cuptorul in perioada de garantie, contacteaza magazinul de unde l-ai cumparat sau un service autorizat pentru a fi inlocuit sau reparat.

 11. Spunoae Ionut spune:

  Am si eu o problema dar nu stiu daca tine de cuptor sau de mine…se incinge foarte tare usa inclusiv cei 4 pereti ai mobilei in care este incorporabil si am o problema cu aburul pe care-l scoate dar ma gandesc ca acest lucru este din cauza hotei care functioneaza concomitent…Astept un raspuns de la dumneavoastra..Multumesc!!!

 12. infopub spune:

  Nici unul din simptome nu are legatura cu hota.
  Este normala incalzirea usii si a mobilierului in timpul functionarii cuptorului. Daca usa cuptorului, sau mobila este fierbinte, acest lucru nu este normal. Usa cuptorului are doar doua straturi de sticla si este posibil ca aceasta sa devina foarte calda cand se gateste la temperaturi mari. La anumite preparate, este normala formarea aburului, dar nu este normal cand acesta apare tot timpul si condenseaza pe usa cuptorului.
  Urmatoarele lucruri pot face ca mobila sa fie fierbinte si sa se formeze abur:
  1. Mobila nu este realizata pentru a putea fi instalat un cuptor incorporabil.
  – Verifica daca se asigura o ventilare corecta a aerului din jurul cuptorului. Corpul unde este incorporat cuptorul nu trebuie sa fie dotat cu perete posterior, iar polita inferioara, pe care sta cuptorul, de obicei are un decupaj prin care poate intra aerul.
  2. Ventilatorul de racire al cuptorului (care raceste aerul din jurul cuptorului) nu functioneaza.
  – verifica daca cuptorul sufla aer prin fanta de deasupra usii (deschizatura dintre manerul usii si panoul de comanda) in timpul functionarii. Daca nu sulfa aer, probabil ventilatorul trebuie reparat/inlocuit sau senzorul de caldura, care da comanda ventilatorului, nu functioneaza.

  Aburul din interior mai poate apare si daca programul de gatire s-a terminat iar mancarea nu a fost scoasa si a ramas in interior mai mult de 10 minute.

 13. Lacramioara spune:

  Am aceeasi problema cu eroarea F04, dar la mine ,eroarea apare cam pe la pranz. Dimineata si incepand de dupa amiaza functioneaza f. bine.

 14. infopub spune:

  Daca cuptorul este cumparat online si nu au trecut mai mult de 14-30 de zile, recomand sa-l returnezi. Este mai simplu asa.
  Magazine ca eMag, FLANCO, BabaBum, SensoDays… ofera posibilitatea de a returna produsul in 30 de zile, fara a intreba care este motivul.
  Sunt mai multe motive pentru care eroarea apare doar la anumite ore: fluctuatii ale tensiunii in reteaua electrica, electrocasnice care functioneaza in acelasi timp si provoaca fluctuatii de tensiune in retea sau care se afla langa cuptor si incalzesc suplimentar corpul in care acesta se afla. Incearca sa nu folosesti electrocasnicele din casa, in special cele care sunt mari consumatoare, in timpul functionarii cuptorului si vezi daca mai apare eroarea.
  Cuptorul poate avea o defectiune la panoul de comenzi sau la senzorul de caldura. Daca eroarea nu dispare dupa deconectarea de la sursa electrica trebuie contactat un service autorizat sau returnat. Succes.