Cumpara

[toc class=”toc-right” style=”max-width:200px”]

Cumpara fotografii, ilustratii vector si clipuri video ieftin pe net

Sa cumperi fotografii, creatii 3d, ilustratii si lucrari artistice este mult mai usor decat iti vine sa crezi. Poti cumpara fotografii pe saiteurile de mai jos unele din cele mai ieftine siteuri de stock. Sunt mai multe agenţii de  fotografie iar modul de vanzare al imaginilor se poate face sub doua forme:  royalty free si rights managed.

  • RIGHTS MANAGED este modul preferat de fotografii profesionişti. Ce inseamna? O data cu cumpararea imaginii primesti dreptul de autor asupra ei. Din aceasta cauza preţul poate fi mai mare. De multe ori aceasta forma se foloseste pentru imaginile la comandă iar accentul esta pus pe calitate.
  • ROYALTY FREE este un alt mod de a cumpara imaginile. În acesta forma cumperi dreptul de a utiliza imaginea respectivă în anumite condiţii care poate diferi de la o agenţie stoc la alta. Cea mai importanta limitare este interdicţia revânzării imaginii, folosirea la un tiraj limitat, interdicţia de a include aceste imagini în proiecte comerciale (de exemplu o revista, un poster, samd.). Sub aceasta forma preţul de vânzare este mic.

Cum platesti? Sunt doua moduri de a platii pentru fotografiile cumparate, cel mai raspandit si recomandabil pentru Romania este plata cu cardul bancar.  Platile cu cardul sunt instantanee si tot ce necesita este (pe langa faptul ca trebuie sa ai bani pe card) sa poarte unul din insemnele international recunoscute VISA sau Master Card.  Un alt mod de plata raspandit este PayPal.  Acest tip de plata il folosesc si eu. Recomand acest mod celor care nu vor sa-si expuna cardul personal pe internet. La orice tranzactie facuta online cu PayPal cardul atasat la cont nu va fi dezvaluit.

Mai jos ai o lista a celor mai importante agentii de fotografie stock. Lista este modificata periodic. Verifica aici periodic ce saituri noi de stoc au mai aparut.


ShutterStock

ShutterStockCumpara fotografiile si ilustratiile vector incepand cu $0.33/imagine. Cei de la ShutterStock au mai multe tipuri de abonamente pentru cumparat imagini. Aceste abonamente sunt facute pe doua categorii:

Standard License – pretul imaginilor este mai mic datorita unor limitari de folosire. La acest tip de licenta exista mai multe tipuri de abonamente pe o anumita perioada de timp. Cel mai ieftin este abonamentul de o luna cu $249 in care esti limitat la a descarca 25 imagini pe zi, adica 750 pe luna – asta inseamna $0.33/imagine.

Enhanced License – la aceasta categorie nu exista nici o limitare in folosirea imaginilor dar si pretul devine mai piperat, intre $67.96 si $89.8/imagine descarcata. Cel mai ieftin abonament costa $449 pentru 5 imagini descarcate.

La ShutterStock puteti cumpara ilustratiile vector in format EPS cat si fotografii. Plata la ShutterStock se poate face prin card bancar sau prin PayPal (recomandabil – 0% comisioane). Tot la ShutterStock au si o sectiunde de videoclipuri cu preturi incepand de la $10/clip.
Apasa aici pentru a vizita ShutterStock.

Tipuri de fisiere vandute de ShutterStock:
Bitmap – JPG, TIFF, Vector – EPS si Video – MPEG


DreamsTime

DreamsTimeCumpara fotografiile si ilustratiile vector cu doar $0.22/image (cand aplici pentru un abonament de 12 luni cu $1999.99). DreamsTime se autoconsidera ca avand cel mai mic pret de pe internet la fotografiile de stock. Daca facem o comparatie cu  un alt pachet similar de la ShutterStock, care sunt considerati cei mai de succes in domeniul fotografiei de stoc, putem constata ca au dreptate. DreamsTime ofera la abonamentul de $209.99, 750 de imagini pe luna cea ce inseamna $0.28/imagine, adica cu $0.05 mai ieftina decat cei de la ShutterStock. Plata se poate face prin credid card, PayPal si Authorize.
Apasa aici pentru a vizita DreamsTime.

Tipuri de fisiere vandute de DreamsTime:
Bitmap (JPG) si Vector (EPS)


Fotolia

FotoliaCumpara fotografiile si ilustratiile vector incepand cu $0.27/imagine cand aplici pentru un abonament de o luna cu $ 199.00. (posibilitate  descarcare 750 de imagini).  Plata pentru pentru imaginile care vrei sa le achizitionezi de la Fotolia se poate face prin credit card, PayPal siMoneyBookers.
Apasa aici pentru a vizita Fotolia.

Tipuri de fisiere vandute de Fotolia:
Bitmap – JPG, Vector – SVG
si Video – MPEG


CreStock

CreStockCumpara fotografiile si ilustratiile vector cu $0.30 / imagine cand aplici pentru un abonament de o luna cu $179.00. (se pot descarcar pana la – 600 de imagini).Plata pentru pentru imaginile care vrei sa le achizitionezi de la Crestock se poate face prin credit card si PayPal.
Apasa aici pentru a vizita Crestock pentru mai multe detalii.

Tipuri de fisiere vandute de Crestock:
Bitmap – JPG si Vector – EPS.


BigStockPhoto

BigStockPhotoCumpara fotografii si ilustratii vector cu $1 / imagine cand aplicati pentru o comanda de $300. Plata la BigStockPhoto se poate face prin  credit card, PayPal sau MoneyBookers.
Apasa aici pentru a afla mai multe detalii despre BigStockPhoto.

Tipuri de fisiere vandute de BigStockPhoto:
JPG, EPS, AI, PSD, PDF si PNG