Cum poti obtine rezultate bune cu un detergent de rufe

Cum poti obtine rezultate bune cu un detergent de rufe

Cum poti obtine rezultate bune cu un detergent de rufe

Cum poti obtine rezultate bune cu un detergent de rufe

Cum poti obtine rezultate bune cu un detergent de rufe? Cum iti dai seama care este cel mai bun detergent de rufe?

Inainte de a decide care este cel mai bun detergent de rufe, trebuie sa stii mai intai cum poti obtine cele mai bune rezultate cu el. Pe langa calitatea detergentului, de a spala rufele bine si eficient, mai sunt cateva sfaturi si reguli pe care trebuie sa le respecti pentru a obtine cele mai bune rezultate:

1. Foloseste detergenti speciali pentru fiecare categorie de rufe

In ziua de azi exista detergenti aproape pentru fiecare categorie de rufe. Ca regula principala, pentru a obtine un rezultat bun la fiecare spalare, trebuie sa folosesti detergentii pentru fiecare categorie de rufe pentru care au fost creati. Sorteaza rufele dupa culori, tipuri de tesaturi si foloseste detergentul cel mai potrivit:

  • Detergent pentru rufe color. Detergentul „color” este special creat pentru a proteja culorile rufelor. Acest detergent are cantitati mai mici de inalbitori care pot decolora rufele si sunt eficienti la temperaturi mici de spalare.

  • Detergent pentru rufe albe. Acesta contine agenti de albire mai puternici oferind un rezultat mai bun la spalarea rufelor albe sau deschise la culoare si pot fi folositi si la temperaturi mari care ajuta mult la albirea si dezinfectia rufelor.
  • Detergent pentru rufe negre. Acesta este conceput special pentru mentinerea aspectului hainelor negre sau inchise la culoare.
  • Detergent pentru rufe fragile din lana si matase. Acest detergent contine substante active mai „blande”. Acest detergent nu strica sau altereaza tesatura rufelor fragile, pastrand-o moale.

Cantitate detergent

2. Respecta cantitatea de detergent recomandata de producator

Cantitatea de detergent poate afecta rezultatul spalarii. O cantitate prea mare de detergent in masina de spalat produce  multa spuma, iar rufele nu vor mai fi spalate eficient. Pe de alta parte, detergent prea putin in masina de spalat, poate rezulta intr-o spalare ineficienta a rufelor.

3. Foloseste un program de spalare recomandat de producator

Programe masina automata de spalat

Foloseste programul de spalare special conceput de producatorul masinii automate de spalat pentru fiecare categorie de rufe. Regleaza masina automata de spalat dupa recomandarile producatorului de detergent. O temperatura de spalare sau o viteza de centrifugare prea mare pot deteriora rufele. Este recomandata sortarea rufelor si respectarea instructiunilor de pe eticheta hainelor prin alegerea unui program de spalare special conceput si a unei temperaturi si viteze de centrifugare recomandata de producatorul detergentului.

4. Foloseste programul de spalare rapida doar pentru rufe putin murdare

Toate masinile de spalat automate au un program de spalare rapida. Este recomandata folosirea unui astfel de program doar pentru o cantitate mica de rufe si putin murdare. Timpul unui astfel de program nu permite detergentului sa actioneze suficient de bine pentru inlaturarea mizeriei, iar multi detergenti de tip pudra nici nu apuca sa se dizolve. Recomand folosirea unui detergent lichid sau gel, pentru ca acestia se dizolva mai rapid. Pentru o actiune mai rapida a detergentului, acesta se poate introduce direct in cuva masinii de spalat.

5. Foloseste o cantitate de rufe recomandata de producator

Cantitate de rufe recomandata

O masina automata are o capacitate maxima de spalare. Daca aceasta capacitate a masinii este depasita sau rufele sunt voluminoase si absorb multa apa, cum ar fi prosoapele, paturile, hanoracul de iarna, pilota, paturile…, exista riscul ca rufele sa nu fie bine spalate. Acest lucru se intampla pentru ca nu este suficienta apa in masina de spalat sau pentru ca rufele nu se misca intre ele in timpul programului de spalare. Daca nu este suficienta apa, detergentul nu ajunge la toate rufele sau acestea nu sunt clatite eficient, iar mizeria ramane pe haine. O contributie mare la procesul de spalare o are si faptul ca rufele se freaca intre ele, iar daca acestea sunt indesate in masina sau sunt foarte voluminoase, nu se spala bine.

6. Mareste cantitatea de detergent daca apa folosita este dura 

Apa dura reduce eficienta de spalare a detergentului. Foloseste o cantitate mai mare de detergent, conform recomandarii producatorului, daca apa pe care o folosesti este dura. In zonele cu apa foarte dura este necesara chiar si dublarea sau triplarea cantitatii de detergent. Persil recomanda, la 4-5 kg de rufe cu un grad de murdarie normal, folosirea a 3 capsule Persil Duo-Caps cand apa este foarte dura si doar 1 capsula Persil Duo-Caps cand apa este moale. Daca nu stii cat de dura este apa, poti folosi un Tester duritate apa JBL GH (click pentru a vedea produsul) sau poti intreba distribuitorul de apa. O apa dura are peste 18° dGH.

Citeste si articolul „Sfaturi practice pentru un spalat de rufe perfect” care te poate ajuta sa obtii rufe mai curate.

Detergenti recomandati:

 

Detergent capsule Ariel 3 in 1 Pods Mountain Spring

Detergent capsule Ariel 3 in 1 Pods Mountain Spring – 30 buc

Rezultate foarte bune la spalat rufe albe, usor de folosit.

Foarte eficient la temperaturi mari de peste 50° C.

 

Detergent capsule gel & pudra Persil Power Mix Color

Detergent capsule gel & pudra Persil Power Mix Color – 25 buc

Spala foarte bine rufele colorate protejand culorile, usor de folosit.

Eficient la temperaturi joase de 30° C. Miros placut – nu necesita balsam.

 

Detergent capsule Omo Ultimate

Detergent capsule Omo Ultimate – 45 buc

Spala bine toate tipurile de rufe la temperaturi intre 30º si 90º C, usor de folosit.

De asemenea, ai putea dori...

2 răspunsuri

  1. 23 iulie 2015

    […] Iti recomand si articolul „Cum poti obtine rezultate bune cu un detergent de rufe„. […]

  2. 1 octombrie 2015

    […] Dupa ce ai citit articolul „Care este cel mai bun tip de detergent pentru spalat rufe„, iti recomand si urmatoarele articole: „Sfaturi practice pentru un spalat de rufe perfect” si „Cum poti obtine rezultate bune cu un detergent de rufe„ […]