Cum demontezi rasnita de cafea Bosch MKM6003

Cum demontezi rasnita de cafea Bosch MKM6003

Componente interne Rasnita Cafea Bosch

Componente interne Rasnita Cafea Bosch MKM6003

Cum demontezi o rasnita de cafea Bosch MKM6003 pentru a fi curatata. Cei de la Bosch recomanda folosirea rasnitei exclusiv pentru macinarea boabelor de cafea. Daca folosesti rasnita pentru a macina zahar, seminte de susan, in, floarea soarelui si fulgi de cocos, aceste ingrediente pot intra pe langa axul cutitului in interiorul aparatului. Primul semn care indica faptul ca au intrat diverse pulberi pe langa ax, este momentul in care aparatul nu mai are putere, sau cutitul nu se mai misca. Daca aparatul tau are unul din aceste simptome trebuie sa-l opresti.

Daca motorul nu este ars, singura solutie pentru a face aparatul din nou functional este sa-l cureti in interior.

Demontarea capacului de la baza aparatului

Pentru a curata aparatul, acesta trebuie demontat pentru a avea acces la toate piesele murdare din interior. Accesul la piesele din interior se face prin partea inferioara care este prinsa de aparat cu trei cleme de plastic. Prinderea bazei de aparat este ferma. Este recomandat sa folosesti o surubelnita plata si un ciocan pentru demontarea ei. Varful surubelnitei trebuie introdus deasupra cablului de alimentare, intre baza aparatului si corpul aparatului, iar cu ciocanul trebuie lovita surubelnita cat mai aproape de aparat. In acest mod, baza aparatului este desfacuta fara a zgaria aparatul. Una, sau doua lovituri de ciocan ar trebui sa fie suficient pentru a scoate capacul de la baza aparatului.

Demontarea si curatarea pieselor

Dupa ce a fost indepartata baza aparatului, componentele vor aluneca usor afara. Cutitul este insurubat si se poate demonta prin rotire. Ca acesta sa nu alunece in gol, trebuie sa ti contra la capatul axului. Pentru acest lucru, trebuie sa indepartezi piesa de plastic alb din spatele motorului, acolo unde este prins cablul electric. Aceasta piesa este prinsa de corpul motorului cu doua cleme si doua cabluri. Odata ce ai demontat piesa, se poate tine contra cu o surubelnita, iar cutitul se poate desuruba rotind invers fata de sensul acelor de ceasornic. Odata demontat cutitul, curatata garnitura si tavita de sub cutit cu detergent folosind o periuta de dinti, sau un burete.

Dupa curatare, piesele se monteaza la loc iar capacul de la baza aparatului se fixeaza la loc printr-o simpla apasare.

Piese aparat demontate si curatatei - Rasnita Cafea Bosch

Piese aparat demontate si curatatei – Rasnita Cafea Bosch

Mai multe detalii despre acest produs gasesti in urmatorul articol: „Rasnita cafea Bosch MKM6003

Acesta a fost articolul „Cum demontezi rasnita de cafea Bosch MKM6003”.

Rasnite de cafea recomandate:

Rasnita cafea Bosch MKM6003

Rasnita cafea Bosch MKM6003, Motor 180 W, capacitate 75 g, culoare negru. Aparatul are un motor puternic si silentios de 180 W si o capacitate de macinare 75 g de cafea.

Rasnita de cafea Gorenje SMK 150 W

Rasnita de cafea Gorenje SMK 150 W, capacitate 40gr, 150W si temporizator. Rasnita este silentioasa, are optiune de alegere a dimensiunii de macinare, temporizator, intrerupator de siguranta si cablu care se poate strange si ascunde in partea inferioara.

Rasnita de cafea Heinner HCG-150SS

Rasnita de cafea Heinner HCG-150SS, 150 W, Inox. Rasnita de cafea are intrerupator de siguranta, putere mare si finisaj inox cu un raport calitate/pret bun.

Rasnita de cafea Heinner HCG-150P

Rasnita de cafea Heinner HCG-150P, 150 W, Alb (Crem). Rasnita de cafea are pornire de siguranta, putere mare de macinare, forma supla usor de tinut . Raport calitate/pret bun.

De asemenea, ai putea dori...