Chiuveta Rotunda ROG 610 cu Baterie Bahia Franke

Chiuveta Rotunda ROG 610 cu Baterie Bahia Franke

Chiuveta Rotunda ROG 610 cu Baterie Bahia Franke + baterie BAHIA Franke, Culoare Avena

Recent am achizitionat setul de Chiuveta Rotunda ROG 610 cu Baterie Bahia Franke. ROG 610 de la Franke este o chiuveta incastrabila fiind necesara realizarea unui decupaj in blatul unde aceasta se monteaza. Chiuveta are o dimensiune mare si este realizata dintr-un material compozit, mat si placut la atingere, numit „Fragranite”. Acest material este rezistent la pete, uzura si lovituri, avand in compozitie aproximativ 80% particule de granit. Conform celor de la Franke, chiuveta rezista la o temperatura de pana la 280°C si isi mentine aspectul pe durata unei vieti. Culoarea chiuvetei, achizitionate de mine si prezentata in acest articol, se numeste „Sahara” (Avena). Aceasta culoare se potriveste de minune cu un blat de bucatarie cu aceeasi denumire si care se

gaseste pe piata la producatorii de mobilier din PAL. Desigur, avand in vedere ca sunt doua materiale diferite, acestea prezinta mici diferente dar, se potrivesc avand aceleasi nuante. O dezamagire este faptul ca cei de la Franke s-au zgarcit si nu au furnizat in pachet un sablon pentru decuparea blatului, sifon si mastic pentru etanseizare, asa cum se gaseste de obicei in alte pachete cu chiuvete Franke. Acestea trebuie achizitionate separat. Din fericire, bateria vine cu tot ce trebuie, inclusiv racorduri.

Chiuveta mai este disponibila si in culoarea grafit Chiuveta fragranite Franke ROG 610 Grafite.

Recomand a se etanseiza marginea chiuvetei cu un silicon transparent, chit, garnitura cauciucata autoadeziva (similara cu cele folosite la usi – trebuie sa fie subtire si moale) facand usoara demontarea ulterioara a chiuvetei. De asemenea, recomand sa acoperiti cu silicon transparent marginea unde a fost decupat blatul (daca acesta este din PAL sau MDF). Bateria este vopsita in nuante similare cu chiuveta iar bratul este sufficient de lung pentru a directiona  apa in centrul chiuvetei.

In general sunt multumit de calitatea celor doua produse. Se putea mai bine. Faptul ca cei de Franke te pun pe drumuri pentru a gasi sifonul si masticul potrivit nu te face prea fericit. Personal, as fi preferat sa dau 10-20 lei in plus si sa am in pachet cele doua elemente lipsa. Sifonul care se potriveste la aceasta cxhiuveta este SIFON FRANKE SIMPLU F-1L cod 0330620. Acesta se mai poate gasi si la magazinele de profil. Tot la magazinele de profil gasiti si silicon transparent sau mastic recomandat pentru etanseizare.

Mai jos am sa enumar punctele positive si negative ale acestor produse:

Pro: Material mat Fragranite DuraKleen Plus Sanitized usor de intretinut, rezistent la socuri si pete, decupaj pentru montare baterie pe marginea chiuvetei si predecupaj pentru recipient detergent.

Contra: Lipsa sifon si mastic etanseizare (trebuie achizitionate separat), lipsa sablon decupare blat, clemele de fixare sar din locas daca sunt stranse mai tare pentru a elimina spatial dintre margine chiuveta-blat.

Concluzie: Chiuveta Rotunda ROG 610 cu Baterie Bahia Franke este una dintre cele mai bune chiuvete din comert la acest nivel de pret. Raport pret-calitate excelent, fabricata in Anglia.

Verifica pret actualizat pentru Chiuveta Rotunda ROG 610 cu Baterie Bahia Franke.

Mai jos sunt caracteristicile tehnice pentru Chiuveta Rotunda ROG 610 cu Baterie Bahia Franke:

Chiuveta:

 • Cos de scurgere din metal: Da 3 1/2“
 • Sifon inclus: Nu
 • Material: Fragranite DuraKleen Plus Sanitized
 • Gol de incastrare: 493mm
 • Adancime cuva: 195mm
 • Diametru cuva: 400mm
 • Latime baza: 510mm
 • Culoare: Avena (Sahara)
 • Accesorii: Ventil

Baterie:

 • Rotatie tija (grade): 360
 • Tip tija: Circulara
 • Racorduri de alimentare: Inox
 • Cartus: Ceramic
 • Culoare: Avena (Sahara)

Verifica pretul actualizat Chiuveta Rotunda ROG 610 cu Baterie Bahia Franke.

Instalare Chiuveta Rotunda ROG 610 Franke:

Test trezistenta temperatura Chiuveta Rotunda ROG 610 Franke:

Magazine recomandate de unde poti achizitiona Chiuveta Rotunda ROG 610 cu Baterie Bahia Franke:

Alte chiuvete fragranite de la Franke recomandate:

Pachet chiuveta SMG 651 + baterie BAHIA AVENA

Pachet chiuveta SMG 651 + baterie BAHIA AVENA + picurator reversibil.

Chiuveta SMG 651 cu 2 cuve de la Franke este realizata cu tehnologia Sanitized dintr-un material compozit numit fragranite cu insertii de ionii de argint. Chiuveta se monteaza pe blat pe stanga sau pe dreapta, iar robinetul se poate monta pe blat sau direct pe chiuveta. Chiuveta SMG 651 are 2 cuve, ce-a mica este folositoare pentru scurgerea apei de pe vasele si legumele spalate. In pachet se mai gaseste o baterie ceramica BAHIA AVENA + picurator.

Vezi pret si detalii produs

Pachet chiuveta fragranite Franke STG 614-86 + Baterie Bahia Franke

Pachet chiuveta fragranite Franke STG 614-86 + Baterie Bahia Franke.

Chiuveta fragranite Franke STG 614-86 cu 1 cuva este realizata cu tehnologia Sanitized dintr-un material compozit numit fragranite cu insertii de ionii de argint. Chiuveta se monteaza pe blat pe stanga sau pe dreapta, iar robinetul se poate monta pe blat sau direct pe chiuveta. In pachet se mai gaseste o baterie ceramica BAHIA AVENA + picurator.

Vezi pret si detalii produs

De asemenea, ai putea dori...

4 răspunsuri

 1. beucan david spune:

  Am achizitionat si eu un astfel de set, acum 2 ani, cu garantie 5 ani, dar bateria a inceput sa curga dupa 2 ani de utilizare cel mult moderata. Curge pe la bratul mobil. Cartusul este in stare buna de functionare, fara depuneri de calcar, dar garniturile bratului mobil au cedat…dupa 2 ani! Nu se repara pe garantie pentru ca acele garnituri sunt…consumabile, cu toate ca trebuie demontata toata bateria pentru a fi schimbate. In concluzie garantia de 5 ANI, trecuta pe certificatul de garantie, este pentru a pacali clintii, pentru ca Franke acorda garantie doar la bratul mobil( daca se fisureaza) si la clapeta de deschidere. In rest totul este consumabil. Cam asta inseamna calitatea si garantia FRANKE. Am platit aprope 700 ron pe un pe un set de produse, din care unul s-a stricat( baterie FRANKE BAHIA), mai trebuie sa crape si chiuveta si totul este perfect.

 2. infopub spune:

  Salut David! Ai cumparat cumva acele garnituri? Sunt greu de schimbat? Cat costa?

 3. Adrian spune:

  Aceeasi problema am si eu cu bateria, curge pe la bratul mobil. Se pot schimba acele garnituri ?

 4. infopub spune:

  Am vazut ca bateria se poate demonta, teoretic se pot inlocui si garniturile. Garniturile ar trebui sa fie disponibile la reprezentanta Franke sau in magazinele de specialitate.