Chifle de post cu seminte

Chifle de post cu seminte

Chifle de post cu seminte

Chifle de post cu seminte.

Mai jos va ofer o reteta de chifle cu seminte care inlocuieste cu succes painea de casa. Timpul de preparare este mult mai rapid si cu un rezultat mult mai gustos. Pentru a face o paine de casa la masina de paine dureaza aprox. 3 ore iar framantata manual aprox. 2 ore. Reteta de mai jos este suficienta pentru 6 chifle medii sau 9 chifle mici iar timpul de preparere este de doar 50 min. in total.

Timp total: ~50 min.

Ingrediente:

Mod de preparare:

Pentru cei mai lenesi se poate folosi masina de paine electrica pe programul de pregatire aluat si se poate sari la punctul 6. Pentru cei care folosesc o masina de framantat aluatul se poate sari la punctual 5.

  1. se pune drojdia la inmuiat cu apa calduta intr-un castron mare pentru aprox. 5 min.
  2. se cerne faina cu o sita in castron, se adauga 30 ml de ulei, sarea si zaharul
  3. cu ajutorul unei cozi de la o lingura de lemn sau cu facaletul se amesteca ingredientele cat se poate de bine pentru a  grabi procesul si a nu avea maini pline de aluat si lipicioase (aprox. 3-5 min).
  4. cand ingredientele sau combinat se ung mainile cu ulei si se framanta aprox. 5 min. (se ia aluatul de la exterior spre interior). Acest punct este optional pentru cei care nu vor sa se murdareasca pe maini. Acest pas ajuta la obtinearea unui aluat aerat care ajuta la crestere (aprox. 3-5 min).
  5. se pune la crescut 30 min. pe o sursa de caldura (calculator sau calorifer :-)) cu un servet sau prosop acoperind castronul sau se pune in cuptorul electric la aprox. 50 grade reglat pentru caldura in partea inferioara
  6. se pregateste o tava cu folie de copt din hartie sau silicon si se incalzeste cuptorul electric la 200 grade (cuptorul cu gaz la putere mare)

  7. dupa ce aluatul a crescut se ung mainile cu ulei si se fac 6 sau 9 bile care se tavalesc in seminte si se pun in tava
  8. se pune tava in cuptorul incins pentru aproximativ 10-15 min la 200 grade pe programul de caldura sus si jos + convenctie aer sau putere mare la cuptorul cu gaz
  9. se scot din cuptor si se lasa la un pic la racit inainte de a putea fi servite

Sugestii:

  • optional, se pot adauga felii de ceapa, felii de masline si condimente cum ar fi oregano sau busuioc
  • se mai poate adauga in aluat seminte de in macinate, seminte de mustar macinate sau 2 linguri mari de tarate (adaugarea de seminte si tarate in aluat v-a influenta cresterea, iar chiflele vor fi un pic mai mici)
  • chiflele se mai pot tavali si in sare grunjoasa inainte de a fi introduse in cuptor

Aceasta este reteta pentru chifle de post cu seminte. Pofta buna!

O alta reteta de post: „Reteta placinta de post cu mere si tarate„.

De asemenea, ai putea dori...

2 răspunsuri

  1. 5 august 2015

    […] O alta reteta de post: „Chifle de post cu seminte„. […]

  2. 2 ianuarie 2016

    […] O alta reteta de post: „Chifle de post cu seminte„. […]