Cana filtrare apa Brita BR1008942 capacitate 2,4 litri

Cana filtrare apa Brita BR1008942

Cana de filtrare apa Brita Aluna Frosted BR1008942, Capacitate 2.4 l, Culoare Transparent + Alb

Cana filtrare apa Brita BR1008942 este un produs dedicat filtrarii casnice a apei de la robinet. Bauturile calde, reci si mancarea gatita cu apa filtrate au un gust mai bun iar electricasnicele sunt protejate de depunerile de calcar. Cu o astfel de cana filtranta poti bea apa de la robinet, fara probleme si fara sa mai cari bidoane de la supermarket.

Cana este realizata in intregime din plastic. Personal, as fi preferat sa fie fabricata din sticla chiar cu riscul de a fi mult mai grea. Fiind realizata din plastic, trebuie sa fii atent sa nu o speli cu partea abraziva a buretului de vase. Plasticul se matuieste foarte repede datorita zgarieturilor fine care apar de la spalat sau exploatat. Datorita designului compact, Brita BR1008942 are o dimensiune perfecta pentru depozitarea pe raftul frigiderului.

Cana filtrare apa Brita BR1008942 reprezinta o solutie ideala de a scapa de cumparatul si transportul bidonelor cu apa de la magazine. Sunt un bautor de apa :-), iar faptul ca locuiam la etaj, devenise o povara faptul ca trebuia sa transport bidoane chiar si de 10 litri. Cu aceasta cana tot ce trebuie sa faci este sa o pui in chiuveta sub robinet si sa o umpli iar intr-un minut ai apa filtrate gata de folosit sau baut.

Filtru Maxtra

Brita BR1008942 foloseste un filtru standard Maxtra special creat pentru canile produse de Brita. Personal, am testat si filtre mai ieftine, produse de alte companii, cum ar fi Aquafor. Aceste filtre aveau anumite avantaje, cum ar fi pretul sau faptul ca nu eliminau granule de carbune in apa, dar acestea nu se comparau la gust cu filtrul original Maxtra. Pentru un pret mai accesibil recomand achizitionarea unui Set de Filtre Brita Maxtra cu 3 cartuse. Acest set de cartuse este suficient pentru 2 persoane timp de 4-5 luni.

Filtrele BRITA MAXTRA sunt certificate de organizatia independent TÜV SÜD care controleaza in mod regulat calitatea consecventa filtrelor si cartuselor de apa de uz casnic. TÜV SÜD certifica conformitatea filtrelor de apa BRITA si a cartuselor MAXTRA cu normele din industria alimentara si legislatia germana si europeana.

Cartusul filtrant BRITA MAXTRA, are o tehnologie de filtrare bazata pe un amestec de rasina schimbatoare de ioni si carbune activ. Cartusul filtrant BRITA MAXTRA, retine calcarul din apa, reduce substante, cum ar fi clorul, care afecteaza gustul si mirosul apei de la robinet, reduce unele metale grele (cupru, plumb) precum şi unele pesticide si impuritati organice. Dupa filtrare rezulta o apa mai curata, mai limpede si cu un gust neutru, numai buna pentru baut, folosit la gatit sau preparat bauturi calde si reci.

Durata de viata a unui cartus MAXTRA depinde de calitatea a apei care trebuie filtrate si duritatea ei. Pentru performante optime, cartusul MAXTRA trebuie schimbat la patru saptamani. Cu un filtru BRITA MAXTRA poti filtra aprox 150 l de apa lunar. La un cost mediu de 36 lei/cartus acest lucru inseamna un cost de 0,24 lei/ litru de apa filtrate. Daca cartusele sun achizitionate la set promotional acest cost poate scade pana la 0,18 lei/litru de apa purificata. La aceste costuri de exploatare, cana se amortizeaza in aproximativ 6-12 luni dupa care merita cu adevarat folosirea acestui sistem de filtrare al apei.

Cum functioneaza cartusul filtrant BRITA MAXTRA

Carbunele absoarbe clorul, pesticidele si poluantii organici, imbunatateste gustul si elimina mirosurile si culoarea. Carbunele contine de asemenea un inhibitor care previne inmultirea bacteriilor. Rasina schimbatoare de ioni inlatura duritatea temporara care provoaca depuneri de calcar si reduce semnificativ nivelul metalelor, cuprul ai plumbul.

Filtrarea apei de la robinet se realizeaza in 4 pasi si dureaza aproximativ un minut:

 • Prefiltrare intensiva: Apa curge printr-un filtru sita fin,
 • Filtrare cu schimbare de ioni: Rasina schimbatoare de ioni reduce calcarul (reduce duritatea apei) si unele metale grele (cum ar fi plumbul si cuprul),
 • Filtrare cu carbune activ: Carbunele activ reduce semnificativ substantele care afecteaza mirosul si gustul apei, cum ar fi clorul si impuritatile organice, precum si unele pesticide,
 • Filtrare finala intensiva: Filtrul sita fin special retine mixtura de particule.

Contor electronic schimbare cartus

Cana filtrare apa Brita BR1008942 are in partea superioara, pe capac, un indicator electronic de schimbare a cartusului. Dupa o anumita perioada de folosire a canii, utilizatorul poate sa-si dea seama si fara ajutorul acestui indicator, in functie de gustul apei, cand cartusul trebuie schimbat. Futionarea BRITA MEMO este simpla. In momentul schimbarii cartisului (filtrului) se apasa pe butonul „Start” pana cand indicatorul arata 100%. Din acest moment un contor electronic porneste si masoara durata de viata ramasa a cartusului. In momentul cand apare afisat “MEMO” intermittent care indica faptul ca a sosit timpul pentru schimbarea cartusului.

Cana filtranta Brita este compusa din:

 • carafa din material plastic transparent, capacitate totala 2,4 l, capacitate apa filtrata 1,4 l;
 • palnie speciala pentru filtru, din material plastic;
 • cartus filtrant, tip MAXTRA;
 • capac din material plastic, cu indicator electronic pentru schimbarea cartusului.

Intretinere

Carafa si palnia pot fi spalate in masina de spalat vase, iar capacul se curata manual. Daca acestea sunt spalate manual, evita folosirea de solutii abrasive sau partea dura a buretelui de bucatarie pentru a nu zgaria cana.

Schimbarea si activarea cartusului filtrant MAXTRA

Pentru performanta maxima schimbati cartusul in fiecare luna. Cartusul MAXTRA este activat si bun de folosit dupa primele două umpleri. Prin aceasta aceasta metoda se elimina aerul din ineriorul cartusului si eventualele resturi/suspensii ale carbunelui activ. In cazul in care cana elibereaza particule de carbune, nu trebuie sa te ingrijorezi, carbunele nu este daunator pentru organism. Scoate cartusul, clateste palnia si introdu cartusul inapoi in locas.

Rezerve Filtre pentru Cana filtrare apa Brita BR1008942:

Filtru Brita Maxtra – 1 buc

Capacitate filtrare 15o litri/filtru. Apa filtrata „buna” fara gust, viteza mare de filtrare.

Set Filtre Brita Maxtra – 3 buc

Capacitate filtrare 15o litri/filtru. Apa filtrata „buna” fara gust, viteza mare de filtrare.

Element filtrant B100-25 – 1 buc

Capacitate filtrare 20o litri/filtru. Nu elimina particule de carbune. Apa filtrata are un gust foarte slab si neutru, viteza mare de filtrare.

Punctele pozitive si negative pentru Cana filtrare apa Brita BR1008942:

Punctele pozitive si negative pentru mixerul vertical Russell Hobbs 18273-56:

Pro: Raport calitate/pret bun, aspect placut si functional, demontare si montare usoara, elimina mirosul si gustul de clor din apa foarte bine, gustul apei este „placut” neutru.

Contra: Cana este fragila, si trebuie acordata atentie la manimulare, plastul se zgarie foarte usor. Filtrul elimina particule negre de carbun inoffensive in apa filtrata. Personal nu ma deranjeaza acest lucru dar anumite persone ar putea fi neplacut.

Concluzie: Cana filtrare apa Brita BR1008942 este un sistem de filtrare compact, usor de folosit, cu costuri de exploatare mici comparativ cu achizitionarea apei la bidon din comert. Poate fi depozitata cu usurinta pe majoritatea usilor de frigider. In comparatie cu alte cani de filtrare din comert, apa filtrata de Brita BR1008942 are un „gust” mult mai placut. Recomand paceasta cana pentru o familie mica de 1-3 persoane.

Verifica pret actualizat pentru Cana filtrare apa Brita BR1008942.

Site oficial Cana filtrare apa Brita BR1008942.

Magazine recomandate de unde se poate achizitiona cana filtrare apa Brita BR1008942:

eMag, ElefantFlanco, SensoDays, evoMAG

Cani de filtrare apa recomandate:

Cana de filtrare apa Brita Marella XL BR100317

Brita Marella XL BR100317 are o capacitate totala de 3,5 litri si o capacitate maxima apa filtrata de 2 litri. Capacul este prevazut cu un indicator manual electronic de schimbare a cartusului.

Vezi pret si detalii produs


Cana de filtrare apa Brita Elemaris Cool BR1000821

Brita Elemaris Cool BR1000821 are o capacitate totala de 2,4 litri si o capacitate maxima apa filtrata de 1,4 litri. Capacul este prevazut cu sistemul de avertizare Brita Meter pentru schimbare a cartusului, care pentru determinarea momentului de schimbare a filtrului ia in calcul duritatea apei si cantitatea de apa filtrata.

Vezi pret si detalii produs


Cana de filtrare apa Brita Marella XL BR100305

Brita Marella XL BR100305 are o capacitate totala de 3,5 litri si o capacitate maxima apa filtrata de 2 litri. Capacul este prevazut cu un indicator manual de schimbare a cartusului.

Vezi pret si detalii produs


Recipient pentru filtrare apa Brita Optimax BR100239

Brita Optimax BR100239 are o capacitate totala de 8,5 litri si o capacitate maxima apa filtrata de 5,3 litri. Capacul este prevazut cu Brita Memo, un indicator electronic manual de schimbare a cartusului.

Vezi pret si detalii produs


Cana filtrare apa Electrolux EWFLJL3

Electrolux EWFLJL3 are o capacitate totala de 1,6 litri. Cana poate fi spalata in masina de spalat vase si are indicator pentru inlocuirea filtrului.

Vezi pret si detalii produs


Produse similare cu Cana filtrare apa Brita BR1008942:

Cana filtrare apa Electrolux EWFLJL3

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

 1. 24 septembrie 2015

  […] Produse similare recomandate: Cana filtrare apa Brita BR1008942 […]