Bosch AKE 30 S drujba electrica cu lant

Bosch AKE 30 S drujba electrica cu lant

Bosch AKE 30 S drujba electrica cu lant, putere 1800 W, lungime lama si lant de 30 cm, viteza lant 9 m/s. 

Bosch AKE 30 S este o drujba electrica semiprofesionala pentru uz casnic. Drujba este fabricata din materiale de calitate si iti inspira ca este o unealta durabila si solida. Fierastraul electric are cateva limitari legate de autonomie si de cuplul dezvoltat de motor, comparativ cu un fierastrau cu combustie interna pe benzina. Initial, inainte de achizitionare am avut o reticenta legata de dimensiunea lamei si faptul ca este o drujba electrica. Acum ma bucur ca am achizitionat acest model, Bosch AKE 30 S se poate bate de la egal la egal cu drujbele clasice cu combustie interna pe benzina. Fierastraul electric are un rezervor de 200 ml pentru ulei cu ungere automata a lantului.

Ce gasesti in cutie?

Fierastraul electric se livreaza demontat, iar in cutie vei gasi corpul drujbei, lama cu lantul si un manual de utilizare. Lantul se livreaza asezat pe lama si introdus in teaca de plastic pentru protectie. Din cutie lipsesc alte unelte, care la alte drujbe sun necesare pentru montarea lamei sau intinderea lantului, pentru ca pur si simplu nu ai nevoie de ele.

Motor de 1800 W

Bosch AKE 30 S are un motor puternic de 1800 W care dezvolta aproximativ 2,4 CP. Viteza lantului este 9 m/s, suficienta pentru a face fata bustenilor din esente mai tari. Cu acest motor, drujba poate taia un bustean de 30 cm in doar 7 secunde. Aceasta rata depinde foarte mult de esenta lemnului si de umiditatea acestuia. Daca drujba nu este fortata si ai rabdare cu ea, poate taia cu usurinta multe esente de lemn.

Sistem SDS fara chei

Sistem angrenare prindere lant Bosch AKE 30 S drujba electrica cu lant

Sistem angrenare prindere lant Bosch AKE 30 S drujba electrica cu lant

Bosch AKE 30 S drujba electrica cu lant are sistemul de angrenaj si dinti din otel dur, dovada ca cei de la Bosch au fost atenti la detalii si au avut in vedere realizarea unei unelte durabile.

Sistemul SDS de prindere al lamei si intinderea lantului fara a fi necesara o cheie este unul din motivele pentru care merita achizitionat aceast fierastrau electric. Sistemul SDS este compus din doua roti mari cu ajutorul carora poti prinde lama si intinte lantul.

Cu prima roata, cea neagra, se fixeaza lama de corpul aparatului, iar cu roata rosie se face intinderea lantului.

Montarea lamei si a lantului.

  1. Primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa intorci drujba cu partea de angrenare a lamei in sus pentru a facilita montarea,
  2. se demonteaza capacul de protectie a mecanismului de angrenare de la prima roata, cea neagra, rotind in sensul invers al ceasului,
  3. se monteaza lantul pozitionat corect in directia de rotire pe banda de rulare (lama) si se tine cu mana ca sa nu iasa din santul lamei,
  4. in partea stanga a lamei lantul a format o bucla care se agata de roata de angrenare (verifica daca partile din lant care ruleaza in sina lamei au intrat in locasurile rotitei de angrenare) dupa care se aseaza lama pe aparat,
  5. cu o mana se tine lama pentru a nu permite iesirea lantului iar cu cealalta se fixeaza capacul de protectie si se strange usor roata neagra in sensul acelor de ceasornic suficient cat sa nu pemita lama sa cada,
  6. se intinde lantul de la roata rosie, nu foarte tare pentru a nu uza lama si lantul prematur,  dar suficient cat sa nu permita lantului sa sara in timpul utilizarii. Modul cel mai usor de a vedea daca lantul a fost intins corect este sa tragi de el in sus in partea superioara. Lantul trebuie sa poata fi ridicat maxim 3 mm. de pe lama.

Sfaturi utilizare

Dupa primele 10 minute de utilizare, trebuie sa verifici daca lantul s-a lasat si trebuie intins din nou. Acest lucru este normal la prima utilizare pentru orice tip de lant. Ca si recomandare, lantul nu trebuie intins foarte tare. Daca lantul este foarte intins, tocirea lui si a bandei de rulare are loc mult mai repede.

Punctele pozitive si negative pentru Bosch AKE 30 S drujba electrica cu lant:

Punctele pozitive si negative pentru mixer vertical Tefal Infini Force HB866A38:

Pro: Foarte usoara, fabricate din materiale de calitate, putere 1800 w (2,5 cai putere), Sistem SDS de montat lama si intins lant fara alte ustensile necesare, ungere lant automata, usor de curatat, viteza lant de 9 m/s, functie Quick Stop, este bine echilibrata si cu vibratii mici.

Contra: Unealta este dependenta de o retea electrica si este nevoie de un prelungitor, trebuie sa acorzi atentie suplimentara firului electric.

Concluzie: Bosch AKE 30 S drujba electrica cu lant are un aspect modern, este fabricata din materiale de calitate, are o putere suficienta pentru taiat lemne de foc si crengi, dar in acelasi timp face fata cu usurinta si la taiatul unor trunchiuri de copaci cu diametrul mai mare cu un pic de rabdare si daca nu este fortata. Recomand aceasta drujba daca doresti o unealta pe care te poti baza si daca o folosesti doar in jurul casei sau din gradina. Raportul calitate/pret este unul bun iar la promotie aceasta drujba reprezinta o achizitie excelenta.

Mai jos sunt principalele caracteristici pentru Bosch AKE 30 S drujba electrica cu lant:

Verifica pret actualizat pentru Bosch AKE 30 S drujba electrica cu lant.

Manual utilizare Bosch AKE 30 S Fierastrau electric cu lant.

Site oficial Bosch AKE 30 S drujba electrica cu lant.

sursa: bosch-garden.com

Magazine recomandate de unde poti achizitiona Bosch AKE 30 S drujba electrica cu lant:

Alte drujbe electrice recomandate:

Drujba Bosch AKE 35 S

Drujba Bosch AKE 35 S, lama si lant de 35 cm, Putere 1800 W, viteza lant 9 m/s.

Bosch AKE 35 S este un fierastrau cu lant puternic care nu are nevoie de alte ustensile pentru intindere datorita tehnologiei SDS de la Bosch.

Drujba electrica BlackDecker GK1935T

Drujba electrica BlackDecker GK1935T, lama si lant de 35 cm, Putere 1900 W, viteza lant 9,5 m/s.

Drujba electrica BlackDecker GK1935T este un fierastrau cu lant puternic care nu are nevoie de alte ustensile pentru intinderea lantului.

Drujba MAKITA UC3541A

Drujba MAKITA UC3541A, lama si lant de 35 cm, Putere 1800 W, viteza lant 13,3 m/s.

Bosch AKE 35 S este un fierastrau cu lant puternic care nu are nevoie de alte ustensile pentru intindere datorita sistemului TLC de la Makita.

Drujba Einhell GH EC 2040

Drujba Einhell GH EC 2040, lama si lant de 40 cm, Putere 2000 W, viteza lant 13,5 m/s.

Drujba Einhell GH EC 2040 este un fierastrau cu lant puternic care nu are nevoie de alte ustensile pentru intindere.

De asemenea, ai putea dori...