Asus RT-AC87U cel mai rapid router wireless

Asus RT-AC87U cel mai rapid router wireless

Asus RT-AC87U cel mai rapid router wireless Dual-band AC2400 Gigabit

Asus RT-AC87U cel mai rapid router wireless este cel mai nou router de la ASUS care ofera, cu ajutorul celor 4 antene dualband detasabile, o viteza totala de 2400 Mbps (2,4GB), cu 33% mai mult decat generatia precedenta de routere tri-band. Routerul este dotat cu un procesor dual-core de 1 GHz si un alt procesor dual-core ce controleaza tehnologia de 5 GHz 4×4 Wi-Fi.

RT-AC87U are o viteza de transfer WiFi mare si stabila, de doua ori mai rapida fata de un router de generatie mai veche cu doar un procesor, si are o imbunatatire a debitului total de transfer pentru clienti multipli, iar datorita tehnologiei Broadcom TruboQAM, acesta asigura un streaming fluent.

Asus RT-AC87U este dotat cu tehnologia WPS care permite conectarea mai multe dispozitive instantaneu, prin simpla apasare a butonului WPS, are suport pentru configurarea unui server VPN sau transformarea dispozitivele conectate la retea in clienti VPN cu ajutorul protocoalelor de tip PPTP si OpenVPN fara a mai fi nevoie de un server un server VPN dedicat.

Aspect

Asus RT-AC87U are un aspect modern, similar avioanelor „stealth”, solid, bine inchegat si realizat integral din plastic negru de buna calitate. Cele patru antene demontabile sunt pozitionate in spatele routerului, iar aparatul poate fi asezat atat pe birou cat si montat vertical pe perete. In partea frontala, se gasesc cele 8 simboluri martor iluminate cu led-uri, fiecare simbol fiind corespunzator unei functii. Aceste led-uri se pot dezactiva/stinge cu ajutorul unui buton aflat in fata router-ului. In partea din spate, sub antene, se gasesc mufele pentru conectarea cablurilor (de alimentare, USB si retea).

Conexiuni

Asus RT-AC87U cel mai rapid router wireless are in fata un port USB 3.0 ascuns in partea dreapta, dupa parerea mea prost pozitionat, si doua butoane in partea stanga pentru aprins/oprit lumina LED-urilor si pornirea sau intreruperea semnalului WiFi. In spatele aparatului, se afla cele patru mufe pentru montat antenele, un buton de oprit routerul, un buton WPS, un buton pentru resetare router, un port USB 2.0, o mufa Iternet, 4 mufe Ethernet pentru retea si o mufa conectare retea electrica. Portul USB 3.0 este ideal pentru conectarea unui HDD compatibil (fara a fi limitat la o anumita capacitate) si distribuirea de fisiere si filme la celelalte dispozitive din retea sau la distanta printr-un server FTP, iar portul USB 2.0 este ideal pentru conectarea unei imprimante in retea si folosirea ei de catre mai multi utilizatori ai retelei sau conectarea unui dispozitiv pentru partajarea unei conexiuni 3G/4G.

Viteza router-ului este stabila atat pe banta de 2.4GHz, potrivita pentru navigarea pe internet, cat si pe banda de 5GHz, dedicata aplicatiilor consumatoare de resurse precum streaming-ul video HD sau jocurile online.

Instalare

Instalarea dispozitivului este foarte usoara pentru incepatori oferind in acelasi timp si setari avansate profesionistilor. Configurarea este rapida, intuitiva iar dispozitivul poate fi functional in cateva minute.

Punctele pozitive si negative pentru Asus RT-AC87U cel mai rapid router wireless

Mai jos am sa enumar punctele pozitive si negative pentru Asus RT-AC87U cel mai rapid router wireless:

Pro: Aspect modern, materiale de calitate, compact, 2 porturi USB, conexiune Wirless stabila pe o suprafata mare, viteza mare, routerul nu se blocheaza, 3G si 4G.

Contra: Pentru a putea beneficia de toate calitatile router-ului trebuie facuta o investitie suplimentara in dispozitive Wi-Fi compatibile. Pret mare.

Concluzie: Asus RT-AC87U cel mai rapid router wireless este usor de utilizat si reglat, oferind o viteza WiFi mare acumulata de pana la 2400 Mb/s. Recomandat pentru viteza mare de transfer si stabilitatea semnalului wireless. Pretul este mare la ora actuala dar este justificat de calitatea si viteza pe care o ofera produsul.

Caracteristici Asus RT-AC87U cel mai rapid router wireless:

sursa:  asus.ro

Adaptoare wireless recomandate:

Placa de retea Wireless TP-LINK Archer T9E AC

Viteza wireless de 1300Mbps in banda libera de 5GHz sau 600Mbps in banda de 2,4 GHz.

Adaptor wireless TP-Link Archer T4U

Vitezele wireless de 867Mbps in frecventa libera de 5GHz si 300Mbps in frecventa de 2,4GHz.

Adaptor wireless Asus USB-AC56 AC1200

Interfata USB 3.0 si suport pentru rate de transfer de pana la 400 Mbit/s in banda de frecvente de 2.4 GHz si 867 Mbit/s in banda de 5 GHz.

Alte routere Wi-Fi AC recomandate:

Asus RT-AC68U Dual-band Wireless-AC1900 Gigabit Router

Asus RT-AC68U Dual-band Wireless-AC1900 Gigabit Router, Port USB 3.0, Standard Wi-Fi IEEE 802.11a/b/g/n

ASUS RT-AC68U atinge o viteza de transfer dual band combinata de pana la 1900 Mbps, este echipat cu un procesor dual-core ce mentine viteza de transfer constanta. Raport calitate/pret bun.

Router wireless Gigabit TP-LINK Archer C9

Router wireless Gigabit TP-LINK Archer C9 Dual-band Wireless 1900Mbps, Port USB 3.0, Standard Wi-Fi 802.11ac

Archer C9 atinge o viteza de transfer dual band combinata de pana la 1900 Mbps, este echipat cu doua procesoare, un procesor  dual-core de 1 GHz si un alt procesor dual-core ce controleaza tehnologia de 5 GHz 4×4 Wi-Fi.

Router Wireless TP-LINK Archer C8 AC1750

Router Wireless TP-LINK Archer C8 AC1750, 4 x LAN 10/100/1000, Port USB 2.0

Archer C8 AC1750 atinge o viteza de transfer dual band combinata de pana la 1750 Mbps, Porturi USB 3.0 + USB 2.0 – pentru partajarea imprimantelor, documentelor sau fișierelor media cu prietenii sau familia local, sau pe Internet folosind un server FTP.

De asemenea, ai putea dori...