Aspiratorul cu Sac Dirt Devil Rebel 74HE

Aspiratorul cu Sac Dirt Devil Rebel 74HE

Aspiratorul cu Sac Dirt Devil Rebel 74HE, Motor 700 W, Capacitate sac 2 L, Filtru Hepa, Culoare Alb

Aspiratorul cu Sac Dirt Devil Rebel 74HE este fabricat de o companie de renume fondata in anul 1905, in Cleveland, Ohio. Brandul Dirt Devil este renumit pentru fabricarea produselor casnice de aspirare si ingrijire a podelelor. Aspiratorul este fabricat in China, ca de altfel mai toate electrocasnice din aceasta clasa disponibile in comert, la care nu s-au facut concesii de calitate (cu exceptia unor accesorii), iar producatorul a fost atent la detalii. Aspiratorul se afla in fruntea clasamentului la emisiile de praf, la eficienta energetica si la eficienta curatarii suprafetelor dure, comparativ cu alte aspiratoare din categoria sa.

Despachetare

De la prima vedere a pachetului realizezi ca este un aparat de dimensiuni reduse. Aparatul este impachetat suficient de bine pentru a rezista socurilor din timpul transportului. Pachetul contine: aspiratorul, furtunul flexibil, un tub metalic extensibil, o perie mare pentru suprafete dure si covoare, o perie pentru aspirat mizeria din rosturile suprafetelor dure, un accesoriu multifunctional, pentru tapiterie, zonne inguste si tastatura, manualul de utilizare si garantia.

Manualul de utilizare nu este tradus in limba romana, iar ce gasesti in pachet este o coala indescifrabila facuta la un copiator. Cu siguranta te vei descurca mult mai bine cu manualul in limba engleza folosind pictogramele sugestive. Intre timp am facut rost si de manualul in limba romana care poate fi descarcat aici: Manual utilizare Dirt Devil Rebel 74HE.

Apectul exterior

Aspiratorul are un aspect modern si este fabricat din materiale de calitate. Aparatul este compact, mic ca dimensiune, si are o greutate de doar 3,9 kg. Aspiratorul cu Sac Dirt Devil Rebel 74HE are culoarea alb lucios in combinatie cu negru, in partile expuse uzurii intense, si cu cateva accente placute de rosu.

Lucrul cel mai placut la acest aparat este aspectul minimalist. Acest aspect a fost obtinut prin reducerea numarului redus de butoane prin dotarea aparatului cu butoane care au o dubla functionalitate. Comparativ cu alte aspiratoare, Dirt Devil Rebel 74HE are jumatate din numarul de butoane cu care sunt dotate majoritatea aspiratoarelor. Butonul de pornire se afla in partea posterioara si are dubla functionalitate: de pornire si oprire a aparatului, prin apasarea lui, si de reglare a puterii de aspirare, prin rotirea lui. Manerul aparatului are la randul lui o dubla functionalitate: de transportat aspiratorul si de tragere / infasurare automata a cablului electric de 6 m lungime.

Furtunul flexibil
Furtun flexibil si teava telescopica - Aspirator cu Sac Dirt Devil Rebel 74HE

Furtun flexibil si teava telescopica – Aspirator cu Sac Dirt Devil Rebel 74HE

Capat Furtun Flexibil - Aspirator cu Sac Dirt Devil Rebel 74HE

Capat Furtun Flexibil – Aspirator cu Sac Dirt Devil Rebel 74HE

Furtunul flexibil este de culoare argintie si este fabricat dintr-un plastic de calitate acceptabila. Materialul din care este fabricat pare a fi ceva mai fragil, motiv trebuie sa acorzi o atentie suplimentara la indoirea furtunului. Capatul furtunului, care vine montat in aspirator, este realizat dintr-un plastic solid si de calitate.

Montarea furtunului se face prin impingere in locasul din fata aspiratorului. La inceput acesta opune rezistenta si se introduce ceva mai greu. Cu timpul te obisnuiesti si incepe sa-ti placa prinderea ferma a furtunului. Pentru demontare, se apasa pe cele doua butoane de tip clema, dupa parerea mea, un pic cam fragile. Ceva similar se gaseste si la Philips PowerPro Active FC9521-09, iar la apasare unul din butoane s-a crapat. Capatul celalalt al furtunului, manerul, este realizat dintr-un plastic de calitate si este acoperit partial cu cauciuc si prevazut cu supapa de aer. Manerul se simnte confortabil in mana si prinderea este ferma.

Piesele se imbina usor si bine, fara a lasa impresia ca acestea s-ar putea strica repede. Aspiratorul este mic si compact, pentru puterea pe care o are, iar depozitarea lui se poate realiza cu usurinta fara a ocupa spatiu mult.

Accesorii

Perie universala pentru covoare si suprafete dure (gresie si parchet)
Perie Standard -parte inferioara - Aspirator cu Sac Dirt Devil Rebel 74HE

Perie Standard -parte inferioara – Aspirator cu Sac Dirt Devil Rebel 74HE

In teorie, peria universala este pentru curatat covoare, mochete, presuri, gresie si parchet. Din pacate, aceasta perie nu poate fi folosita la aspirarea covoarelor, presurilor si mochetelor, motiv pentru care aspiratorul nu poate fi folosit pentru curatarea acestor suprafete. Pe suprafete dure, peria se comporta excelent.

Peria este prost conceputa si pare a fi proiectata de cineva care nu a folosit aspiratorul la curatatul covoarelor. Chiar si cu aspiratorul reglat la putere mai mica, peria aspiratorului se lipeste de covor sau trage covoarele mici dupa ea. In momentul in care tragi spre tine, din cauza suctiunii, peria tinde sa stea lipita de covor si flexeaza. Din acest motiv, rotile se ridica de pe covor iar peria sare, in loc sa alunece inapoi pe roti. Total inutilizabila pe acest tip de suprafete.

Am verificat daca peria este stricata sau daca are semne ca ar avea un defect de productie, dar aceasta este in perfecta stare. Din nu stiu ce motiv, peria este dotata cu doua puncte de flexiune (indoire), unul unde intra teava metalica in perie (care regleaza unghiul dintre teava si suprafata aspirata/perie) si unul intre roti si capul periei. Al doilea punct de flexiune este cel care produce problema. Personal nu pot sa-mi dau seama de utilitatea lui.

Am incercat aspiratorul cu o alta perie de la un aparat mai vechi, care are doar un punct de flexiune, in zona unde intra teava in perie, si ruleaza/aspira perfect. Am pastrat aspiratorul datorita celorlalte calitati si il folosesc cu peria de la aspiratorul vechi in momentul cand aspir covoare sau presuri.

O solutie pentru a utiliza peria si la aspirarea covoarelor, presurilor si mochetelor, poate fi lipirea/blocarea celui de-al doilea punct de flexiune, cel aflat intre rotile si capul periei.

Accesoriu Multifunctional - Dirt Devil Rebel 74HE

Accesoriu Multifunctional – Dirt Devil Rebel 74HE

Accesoriu Multifunctional - Aspirator cu Sac Dirt Devil Rebel 74HE

Accesoriu Multifunctional – Aspirator cu Sac Dirt Devil Rebel 74HE

Accesoriu multifunctional

Accesoriul multifunctional este o piesa de tip 3 in 1. Personal as fi preferat un accesoriu separat si mai lung pentru spatii inguste. Peria pentru mobila/tastatura face dificila atasarea accesoriului la tija furtunului.

Perie rosturi parchet si gresie

Personal consider ca este un accesoriu inutil. Peria univerasala este suficient de buna pentru curatarea rosturilor din suprafetele dure si nu are rost sa fie schimbata cu aceasta perie.

Perie rosturi suprafete dure - Aspirator cu Sac Dirt Devil Rebel 74HE

Perie rosturi suprafete dure – Aspirator cu Sac Dirt Devil Rebel 74HE

Motor puternic de 700 W – clasa A eficienta energetica

Buton Pornit-Oprit si Potentiometru Aspirator cu Sac Dirt Devil Rebel 74HE

Buton Pornit-Oprit si Potentiometru – Aspirator cu Sac Dirt Devil Rebel 74HE

Aspiratorul cu Sac Dirt Devil Rebel 74HE este dotat cu un motor de 700 W silentios, de generatie noua, care dezvolta o putere comparabila cu a unui aspirator clasic de 2000 W. Motorul asigura o putere constanta de suctiune chiar si cand sacul este aproape plin de mizerie. Puterea motorului se observa cel mai bine imediat dupa ce pornesti aparatul si reglezi aparatul la nivelul maxim. Peria se „lipeste” imediat de covor. Daca se intampla acest lucru, regleaza aspiratorul la o putere mai mica de aspirare, iar cand aspiri covorase, recomand folosirea butonului tip valva, de pe manerul furtunului, pentru a putea elibera peria.

Motorul este silentios, comparativ cu alte aspiratoare din aceiasi categorie, iar zgomotul scade si mai mult daca se scade puterea de suctiune.

Clasa A la emisiile de praf

Aspiratorul cu Sac Dirt Devil Rebel 74HE se incadreaza in clasa A la evacuarea aerului. Aparatul vine cu doi saci de praf realizati dintr-un material dublu ca si grosime, comparativ cu sacii standard regasiti la alte aspiratoare. Peretele gros al sacului retine cu eficienta toata mizeria aspirata de aparat. Aspiratorul mai este dotat si cu un filtru HEPA care capteaza si cele mai mici particule de praf care au scapat din sacul colector. Se gasesc foarte greu rezerve pentru inlocuit acest filtrul. Din fericire, filtrul HEPA se poate curata cu ajutorul periei pentru mobilier aflata in dotarea aparatului si poate fi refolosit atata timp cat acesta nu s-a rupt.

Consumabile pentru Dirt Devil Rebel 74HE

Mai jos am sa enumar punctele pozitive si negative pentru aspiratorul cu Sac Dirt Devil Rebel 74HE:

Pozitiv:
 • Motor de generatie noua silentios
 • Consum mic de doar 700 W
 • Putere mare de suctiune
 • Variator putere
 • Compact are dimensiuni mici
 • Aspect modern
 • Clasa A la emisii de praf si aspirare suprafete dure
 • Filtru HEPA
 • Fabricat din materiale de calitate
 • Acopera o suprafata de aspirare de 9 m
 • Vine cu 2 saci de unica folosinta de calitate
Negativ:
 • Peria universala prost conceputa si inutilizabila pentru aspirarea covoarelor, presurilor si mochetelor
 • Filtrul de evacuare HEPA se gaseste foarte greu
Concluzie:

Aspiratorul cu Sac Dirt Devil Rebel 74HE este usor de utilizat si depozitat, are o putere mare de suctiune, este silentios si consuma putin. Un aspirator foarte bun pentru aspirat suprafete dure parchet/gresie cu un raport calitate/pret bun. Pacat ca cei de la Dirt Devil nu au fost atenti cu un accesoriu care probabil reprezinta doar cateva procente din costul final de productie al aparatului.

Caracteristici Aspirator cu Sac Dirt Devil Rebel 74HE :

Magazine recomandate de unde poti achizitiona Aspirator cu Sac Dirt Devil Rebel 74HE:

Alte aspiratoare recomandate:

Aspirator fara sac Dyson DC37C Parquet

Aspirator fara sac Dyson DC37C Parquet, Radial Root Cyclone, Capacitate 2 l, Tub telescopic, Consum 750 W, Culoare Portocaliu/Argintiu.

Aspiratorul clasa de eficienta energetica A, Lungime cablu 6,5 m, acopera o suprafata mare de aspirare de 10 m, recipient de praf mare si usor de golit, putere mare de aspirare.


Aspirator fara sac Electrolux UFORIGIN

Aspirator fara sac Electrolux UFORIGIN, Capacitate 1.6 l, Tub telescopic metalic, Consum 1200 W, Filtru Allergy Plus, Culoare Albastru.

Aspiratorul are o putere mare de aspirare, acopera o suprafata mare de aspirare de 12 m si recipient de praf mare si usor de golit.


Aspirator fara sac Philips PowerPro Expert FC9723/09

Aspirator fara sac Philips PowerPro Expert FC9723/09, Capacitate 2 l, Tub telescopic, Consum 650 W, Filtru EPA 10, Culoare Titan/Negru.

Aspiratorul are o putere mare de aspirare folosind Tehnologia PowerCyclone 6, are o perie TriActiveMax, lungime cablu 7 m, acopera o suprafata mare de aspirare de 10 m si recipient colectare praf de 2 l usor de golit.


Aspirator fara sac Rowenta Compact Power 3A RO3731

Aspirator fara sac Rowenta Compact Power 3A RO3731, Capacitate 1.5 l, Putere 750 W, Filtru de inalta eficienta, Luncime 8.8 m, Culoare Negru/Albastru.

Aspiratorul vine dotat cu accesoriu pentru spatii inguste, perie pentru tapiterie si perie standard.

Vezi pret si detalii produs

Aspirator fara sac Silence Force MultiCyclonic  Animal Care PRO Rowenta RO8370EA

Aspirator fara sac Silence Force MultiCyclonic  Animal Care PRO Rowenta RO8370EA, Capacitate 2 L, tub telescop din metal, Putere 750 W, filtru Hepa 13.

Vezi pret si detalii produs


Aspirator fara sac Philips PowerPro Active FC9520-09

Aspirator fara sac Philips PowerPro Active FC9520-09, 1.6 l, Tub telescopic, 750 W, ECO, filtru praf EPA 10, culoare mov, putere reglabila si clasa energetica A.

Aspiratorul are un consum de 26,4 kw/an si cablu de 6 m. Din pacate, acest model nu este dotat cu cap de aspirare TriActive+.

Iti mai recomand si urmatoarele articole: „Cele mai bune aspiratoare cu sac sub 500 lei„, „Aspirator fara sac Philips PowerPro Ultimate FC9922-09” si „Rowenta Compact Power 3A RO3724 aspirator fara sac„.

Summary
Review Date
Reviewed Item
Aspirator cu Sac Dirt Devil Rebel 74HE
Author Rating
41star1star1star1stargray

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns