Aspirator fara sac Philips PowerPro Active FC9521-09

Aspirator fara sac Philips PowerPro Active FC9521-09

Aspirator fara sac Philips PowerPro Active FC9521-09, capacitate recipient colector 1.6 l, tub telescopic metalic, filtru praf EPA 10, cap aspirare TriActive+, 750 W, clasa energetica B.

Aspirator Philips FC9521-09 este unul din aspiratoarele fara sac din gama PowerPro Active de la Philips. Aspiratorul are o putere mare de aspirare si poate acoperi o suprafata mare de pana la 9 m, datorita cablului lung de 6 m. Nu mai este necesara scoaterea cablului pentru aspirarea intregului apartament. Aspiratorul este dotat cu un filtru de praf EPA10 si cu capul de aspirare TriActive+ care aluneca usor pe toate suprafetele si aspira foarte bine mizeria datorita formei unice.

Clasa energetica B echivalenta cu puterea de suctiune al unui aspirator conventional de 2000 W

Motorul de 750 W este foarte puternic si silentios in acelasi timp. La prima utilizare, imediat ce ai trecut de la un aspirator conventional cu sac unde puterea se poate recunoaste si dupa zgomotul motorului, ai impresia ca Philips FC9521-09 este o jucarie. Aceasta impresie dispare imediat ce incepi sa aspiri si realizezi ca zgomotul nu inseamna intotdeauna si putere de aspirare.  Consumul de energie electrica este de 33,6 kw/an iar acest lucru incadreaza aparatul in clasa energetica B. Dimensiunea aparatului este medie si are o forma compacta.

Pana recent, puterea de aspirare a unui aparat era identificata cu puterea motorului. Cu cat motorul era mai puternic, puterea de aspirare a aparatului crestea. Lucrul acesta s-a schimbat recent datorita noilor motoare electrice mai eficiente si al unei forme care imbunatateste puterea de suctiune si filtrare a aerului. Clasa B al aspiratorului fara sac Philips PowerPro Active FC9521-09 este echivalenta cu puterea de suctiune al unui aspirator conventional de 2000 W.

Tehnologia PowerCyclone 4

Comparativ cu un aspirator care foloseste un sac colector, Philips FC9521-09 are o putere mare si constanta de suctiune. Aspiratoarele cu sac au puterea maxima de aspirare la prima utilizare. Dupa prima utilizare, sacul colector incepe sa se umple cu praf si mizerie. Porii fini din sacul colector incep sa fie blocati de mizerie iar puterea de aspirare a aparatului scade imediat dupa prima utilizare. Pentru a mentine puterea mare de suctiune a unui aspirator cu sac, producatorii trebuie sa doteze aparatul cu un motor mai puternic care produce mai mult zgomot si consuma mai multa energie electrica. In concluzie un aspirator fara sac, daca este bine construit, este mai eficient energetic, mai usor de golit si nu trebuie sa  cumperi alti saci colectori.

Recipientul colector se poate detasa foarte usor pentru golire. Trebuie acordata atentie la manevrarea recipientului deoarece acesta este destul de fragil si fabricat din plastic casant. Recomand golirea mizeriei din compartimentul colector cat mai des posibil pentru a proteja si marii viata filtrelor din interiorul aparatului.

Sistem de filtrare a aerului EPA10

Filtru aer EPA10

Filtru aer EPA10

Philips FC9521-09 vine dotat cu 3 tipuri de filtre care contribuie la purificarea aerului aspirat. La iesirea din compartimentul colector si atasat de acesta se afla 2 filtre, unul din burete dens si filtrul EPA 10. Filtru de praf EPA10 filtreaza aerul si retine cele mai fine particule de praf. La iesirea aerului din motor, in spatele aspiratorului, se afla al trei-lea filtru. Pe pagina de internet de la Philips, in pachetul de filtre pentru acest tip de aspirator se mai afla 1 filtru extra negru pentru

Filtru evacuare motor Philips FC9521-09

Filtru evacuare motor Philips FC9521-09

iesirea aerului din motor, probabil scopul de a elimina mirosul neplacut, filtru care nu vine impreuna cu aspiratorul. Un alt „filtru” tip grilaj, se afla in compartimentul de colectare al prafului, iar scopul acestuia este de a opri obiectele mari sa ajunga la filtrele de aer. Toate filtrele sunt lavabile, recomandarea producatorului fiind ca acestea sa fie spalate o data la 1-3 luni, iar dupa un an sa fie inlocuite. Acest lucru trebuie facut si in functie de cat de des se aspira cu aparatul si cata mizerie este aspirata.

Aceste filtre se pot achizitiona ca set la aproximativ 60 lei:  Kit filtre de schimb Philips FC8058-01.

Costul filtrelor mi se pare un pic exagerat. Acest lucru se intampla cu toate consumabilele care se gasesc in piata, iar acest lucru se intampla la aproape toate companiile. Acesta este un mod al ccompaniilor de a obtine un venit bunicel si dupa achizitionarea unui produs.

Dupa folosirea primului filtru standard EPA10, recomand achizitionarea unui filtru EPA12 sau EPA14 pentru o purificare si mai buna a aerului.

Cap de aspirare 3-in-1 TriActive+

Capul de aspirare TriActive+ curata eficient covorul datorita placutelor duzei de aspirare special concepute pentru a indeparta praful in profunzime, aspira cu usurinta obiecte mari datorita orificiului mare din fata si aduna praful si mizeria de pe langa mobila si pereti cu ajutorul celor 2 perii laterale. Capul se roteste usor si poti ajunge in colturi fara a mai fi necesara schimbarea lui cu un alt cap mai mic. Numele este mai cool comparativ cu realitatea. In pachet se mai gasesc dou perii, una pentru spatii inguste si una pentru tapiterie.

Maner ergonomic foarte lung si tub telescopic din metal

Acest maner ergonomic are o utilizare comoda. Designul extra lung ofera o raza de actiune mai ampla, iar locurile greu accesibile se pot curata cu usurinta. Tubul telescopic din metal se extinde foarte mult iar utilizarea aspiratorului devine usoara. Cu ajutorul tubului extins la maxim se poate acoperi o zona mai mare de aspirare fara a fi necesara deplasarea sau aplecarea.

Punctele pozitive si negative pentru aspiratorul fara sac Philips PowerPro Active FC9521-09

Mai jos am sa enumar punctele pozitive si negative pentru aspirator fara sac Philips PowerPro Active FC9521-09:

Pro: Este compact, se poate regla puterea de aspirare, compartimentul colector este usor de intretinut si golit, nu necesita saci, maner ergonomic mare, tub telescopic din metal, este eficient energetic, motor puternic si silentios de doar 750 W.

Contra: Compartimentul colector necesita atentie sporita datorita plasticului casant si subtire din care este fabricat. Capacul compartimentului este fragil si se poate sparge. Setul de filtre EPA10 este scump. Plasticul din care este fabricat pare mai „ieftin” in realitate fata de imaginile de prezentare oficiale. Manerul ergonomic se fixeaza greu in tubul telescopic iar fixarea nu este ferma, acesta iese din tub sau se roteste in timpul utilizarii. Capul TriActive+ este greu, acest lucru favorizand problema fixarii tubului. Probabil un ghidaj sau un buton similar cu cel de pe tubul telescopic ar fi rezolvat problema. Accesoriile cad foarte usor din suportul de pe tub.

Concluzie: Aspiratorului fara sac Philips PowerPro Active FC9521-09 este silentios, usor de intretinut, are o putere mare de aspirare si este eficient energetic. Filtrul EPA10 este scump. Din fericire, acest filtru este lavabil si utilizabil pentru aproximativ 1 an. Achizitionat la un pret promotional acest aspirator are un raport calitate/pret foarte bun.

Verifica pret actualizat pentru Aspiratorfara sac Philips PowerPro Active FC9521-09.

Caracteristici aspirator fara sac Philips PowerPro Active FC9521-09:

Performanta

 • Clasa de eficienta energetica: B
 • Consum anual de energie: 33,6 kW·h
 • Clasa de curatare a covoarelor: D
 • Clasa de curatare a suprafetelor dure: A
 • Clasa emisiilor de praf: C
 • Nivel de zgomot: 78 dB
 • Putere de intrare (IEC): 750 W
 • Flux de aer (max): 27,8 l/s
 • Vid (max): 16,8 kPa

Duze si accesorii

 • Duza principala: Cap de aspirare TriActive+
 • Accesorii incluse:
  • Accesoriu pentru spatii înguste: Duza mica
  • Depozitare accesoriu: Pe clema tubulara
  • Duza suplimentara: Cap de aspirare pentru podele dure

Design

 • Culoare: Rosu plin

Filtrare

 • Capacitate praf: 1,7 l
 • Filtru de evacuare: Microfiltru
 • Filtru pentru motor: Filtru lavabil EPA10

Comoditate a utilizarii

 • Raza de actiune: 9 m
 • Lungime cablu: 6 m
 • Control energie: Parte electronica pe aparat
 • Tip tub: Tub telescopic metalic din 2 piese
 • Cuplaj tub: Conic
 • Tip rotativ: Cauciuc
 • Maner pentru transport: Partea superioara si frontala

Greutate si dimensiuni

 • Greutate produs: 6 kg
 • Dimensiunile produsului (L x A x I): 473 x 304 x 301 mm

Accesorii

Despachetare aspirator fara sac Philips PowerPro Active FC9521-09:

Principalele magazine unde este disponibil aspiratorul fara sac Philips FC9521-09:

eMag, ElefantAltex, evoMAG, Flanco,

sursa:  philips.ro

In acest articol a fost prezentat produsul „Aspirator fara sac Philips PowerPro Active FC9521-09

Alte aspiratoare fara sac din gama PowerPro Active de la Philips:

Aspirator fara sac Philips PowerPro Active FC9525-09

Aspirator fara sac Philips PowerPro Active FC9525-09 cu tub telescopic, capacitate 1.6 l, consum 750 W, filtru praf EPA 10, culoare acvamarin, putere reglabila si clasa energetica B.

Aspiratorul are un cap de aspirare TriActive+, cablu de 6 m si telecomanda cu infrarosu pe tubul telescopic cu ajutorul careia se poate porni/opri si regla puterea de aspirare.

Aspirator fara sac Philips PowerPro Active FC9520-09

Aspirator fara sac Philips PowerPro Active FC9520-09, 1.6 l, Tub telescopic, 750 W, ECO, filtru praf EPA 10, culoare mov, putere reglabila si clasa energetica A.

Aspiratorul are un consum de 26,4 kw/an si cablu de 6 m. Din pacate, acest model nu este dotat cu cap de aspirare TriActive+.

De asemenea, ai putea dori...