Anvelopele Auto de Iarna Viking Wintech

Anvelopele Auto de Iarna Viking Wintech

Anvelopele Auto de Iarna Viking Wintech, Clasa de eficienta consum F, Clasa de aderenta pe suprafete umede C, Nivel de zgomot (dB) 71.

Anvelopele Auto de Iarna Viking Wintech, la origini o marca norvegiana, sunt fabricate de grupul Continental la Timisoara. Anvelopele Auto de Iarna Viking Wintech fac parte din categoria economy si poarta stampila „Made in Romania”. Aceste anvelope sunt destinate utilizarii pe autoturisme in timpul sezonului rece. Articolul a fost realizat in urma achizitionarii unui set de patru Anvelope Auto de Iarna Viking Wintech 175/65R14 82T. Fotografiile si recenzia din acest articol fac referire la acest set de anvelope, dar sunt reprezentative pentru toate marimile disponibile din gama Viking Wintech.

Descriere

Anvelopele Auto de Iarna Viking Wintech au un profil inalt de aproximativ 8 mm si crampoane prevazute cu striatii fine pe doua treimi din aceasta inaltime. Acest profil asigura o tractiune si o franare optima pe zapada. Anvelopele ofera o manevrabilitate buna atat pe carosabil cu zapada cat si uscat. Anvelopele Viking Wintech se incadreaza in clasa de eficienta consum F si clasa de aderenta pe suprafete umede C, excelente pentru aceasta categorie de pret economy. Nivelul de zgomot se incadreaza in media acestei categorii, 71 dB, iar eu nu am remarcat sa fie mai zomotoase fata de alte anvelope de iarna Kumho, aflate cu o treapta mai sus, care aveau deja profilul de iarna tocit.

Anvelope cu marcaj pentru Iarna, Alpin si M+S

Anvelopele Auto de Iarna Viking Wintech au marcajul M+S. Acest marcaj este in conformitate cu legislatia romana, iar anvelopele se pot utiliza si in timpul sezonului rece. Simbolul M+S (noroi + zapada) inseamna ca anvelopele ofera performante superioare pe carosabilul acoperit cu zapada, comparativ cu anvelopele normale, dar pot fi folosite si in celalalte anotimpuri. Pentru ca anvelopele sa fie cu adevarat pentru iarna, cei de Continental recomanda folosirea anvelopelor care au si marcajul „fulg de nea”. Marcajul „fulg de nea” confirma faptul ca anvelopele de iarna sunt in concordanta cu standardele industriei si ca asigura performante optime la siguranta si controlul autovehiculului pe zapada, gheata si temperaturi scazute.

Indicatori uzura All Season

Anvelopele Viking Wintech au doi indicatori de uzura in fiecare dintre canelurile principale ale benzii de rulare, unul pentru iarna si unul pentru vara. Acest lucru incadreaza anvelopele si in categoria „All Season”, adica sunt potrivite pentru toate anotimpurile. Scopul acestor indicatori este de a avertiza utilizatorul despre adancimea benzii de rulare si conditia ei.

Indicator Uzura pentru Iarna Anvelope Auto de Iarna Viking Wintech

Indicator Uzura pentru Iarna – Anvelope Auto de Iarna Viking Wintech

 

Destinatia principala a gumelor Viking Wintech este pentru sezonul rece, motiv pentru care sunt dotate cu crampoane inalte prevazute cu striatii fine pentru aderenta optima pe zapada si gheata. Primul indicator de uzura este mai inalt si se afla la baza striatilor de iarna. In mometul cand cauciucul s-a tocit partial si se ajunge la acest prim indicator, inseamna ca striatile fine au disparut iar anvelopele nu mai pot fi folosite pentru sezonul rece.

Indicator Uzura pentru Vara Anvelope Auto de Iarna Viking Wintech

Indicator Uzura pentru Vara – Anvelope Auto de Iarna Viking Wintech

Din acest moment, anvelopele se pot folosi in restul anotimpurilor, atunci cand temperaturile sunt peste 7°C si nu mai este gheata sau zapada pe carosabil. In momentul in care cauciucurile s-au tocit si se ajunge la al doilea martor, mai scund, aceastea nu mai pot fi utilizate. Al doilea martor, similar cu cel de pe anvelopele de vara, indica faptul ca anvelopele s-au tocit de tot, iar acestea nu mai sunt eficiente si nu mai pot fi utilizate in conditii optime de siguranta.

Montaj

La montaj trebuie tinut cont de directia de rulare care este indicata pe lateral printr-o sageata. Anvelopele Auto de Iarna Viking Wintech sunt de tip „tubless” (fara camera), iar montaarea lor este standard.

Cele mai populare dimensiuni pentru Anvelopele Auto de Iarna Viking Wintech:

Mai jos sunt principalele caracteristici pentru Anvelope Auto de Iarna Viking Wintech 175/65R14 82T:

 • Dimensiuni:
  • Diametru: 14″ (alte dimesiuni disponibile: 13″, 15″, 16″, 17″, 18″, 19″, 20″)
  • Latime (mm): 175 (alte dimesiuni disponibile: de la 145 la 275)
  • Inaltime: 65 (alte dimesiuni disponibile: de la 40 la 80)
 • Caracteristici tehnice
  • Sezon: Iarna
  • Indice sarcina: 82 (alti indici: 75, 77, 79, 81, 84, 86, 88, 91, 92, 94, 95, 110)
  • Indice viteza: T (alti indici de viteza: H, V)
  • Clasa eficienta consum: F
  • Clasa aderenta pe suprafete umede: C
  • Tip autovehicul: Autoturism (si pentru Utilitare si SUV)
  • Nivel de zgomot (dB): 71
  • Model: Wintech

Punctele pozitive si negative pentru  Anvelopele Auto de Iarna Viking Wintech:

Pozitiv:
 • Marcaje M+S si Fulg de Nea
 • Profil inalt
 • Aderenta optima pe suprafete umede clasa C
 • Pret accesibil
 • Silentioase
 • Produse de grupul Continental
Negativ:
 • Nimic pentru moment
Concluzie:

Anvelopele Auto de Iarna Viking Wintech fac parte din categoria economy si ofera performante decente la un pret accesibil. Anvelopele au un raport calitate/pret excelent si merita achizitionate de cei care nu conduc agresiv si conduc aproximativ 10.000 km/an.

Accesorii recomandate:

Verifica pret actualizat pentru Anvelopele Auto de Iarna Viking Wintech.

 

Magazine recomandate de unde poti achizitiona Anvelopele Auto de Iarna Viking Wintech:

Pagina oficiala Viking.

Iti mai recomand si urmatorul articol „Cumpara 4 anvelope auto si primesti un card cadou de 60 lei„.

Alte anvelope auto de iarna recomandate:

Anvelopa iarna Michelin Alpin 5

Michelin Alpin 5 dedicate sezonului de iarna, are un indice sarcina 91, Clasa eficienta consum E, Clasa aderenta pe suprafete umede B si Nivel de zgomot (dB) 68.


Anvelopa iarna Nokian WR D3

Nokian WR D3 dedicate sezonului de iarna, are un indice sarcina 91, indice viteza T, clasa eficienta consum C, clasa aderenta pe suprafete umede C, nivel de zgomot (dB) 72.


Anvelopa Iarna CONTINENTAL WinterContact TS 860

CONTINENTAL WinterContact TS 860 dedicate sezonului de iarna, are indice sarcina 91, indice viteza T, clasa eficienta consum C, clasa aderenta pe suprafete umede B, nivel de zgomot (dB) 72.


Anvelopa iarna Orium 601

Orium 601 dedicate sezonului de iarna, are un indice sarcina 82, indice viteza T, clasa eficienta consum F, clasa aderenta pe suprafete umede E, nivel de zgomot (dB) 69.

Summary
Review Date
Reviewed Item
Anvelopele Auto de Iarna Viking Wintech
Author Rating
51star1star1star1star1star

De asemenea, ai putea dori...