4 tincturi pentru stimularea cresterii regenerarii si prevenirii caderii parului

4 tincturi pentru stimularea cresterii regenerarii si prevenirii caderii parului

4 tincturi pentru stimularea cresterii regenerarii si prevenirii caderii parului

4 tincturi pentru stimularea cresterii regenerarii si prevenirii caderii parului

Pierderea parului reprezinta o problema importanta si posibil cu unele consecinte neplacute pe termen lung.

In acest articol iti voi prezenta o solutie de par realizata prin combinarea a 4 tincturi din plante, un remediu simplu si eficient  pentru stimularea, regenerarea si prevenirea caderii parului.

Acest preparat il poti realiza cu usurinta acasa, iar folosit cu pricepere poti avea rezultate remarcabile.

Cum am ajuns sa folosesc acest remediu?

Am avut perioade tot mai dese in care imi cadea parul, ceea ce m-a determinat sa caut un tratament naturist impotriva caderii parului. Despre parul meu: este moale, se ingrasa repede, structura este fina, se incurca la spalat, culoare saten deschis, nevopsit.

Cum am gasit reteta preparatului?

Am apelat la propria biblioteca, unde intr-una din cartile despre plante medicinale, am intalnit acest remediu eficient pentru par, ce consta in combinarea a 4 tincturi din plante ideale pentru stimularea cresterii, regenerarea si prevenirea caderii parului.

Minunata lume a tincturilor din plante

Prin definitie, tinctura reprezinta un medicament obtinut prin dizolvarea in alcool a elementelor active dintr-o planta (sursa: Dictionar Etimologic Roman 1958-1966).

Cercetarile au pus in evidenta, prin literatura de specialitate, proprietatiile plantelor si eficienta terapeutica impresionanta a acestora, fie ca este vorba de folosirea interna sau externa.

Cele 4 tincturi folosite si cateva din beneficiile lor pentru scalp si par:

Tinctura de ardei iute – determina intensificarea circulatiei sanguine, iar diluata cu putina apa si aplicata la radacina parului, tinctura de ardei favorizeaza cresterea parului, determina regenerarea si indesirea parului etc.;

Tinctura de brusture – este extrem de eficienta, mai ales in combinatii de tincturi, favorizand cresterea parului;

Tinctura de mesteacan – este un bun tonic capilar, stimuland cresterea parului si favorizand revigorarea firelor de par;

Tinctura de urzica – este un bun tonic capilar, favorizand cresterea parului, contribuie la mentinerea sanatatii scalpului si combaterea caderii parului.

Magazine recomandate de unde poti achizitiona tincturi:

Prepararea solutiei pentru par

Achizitionarea tincturilor:

Tincturile se pot achizitiona de la magazinele naturiste (sfat: daca vrei sa faci tratamentul pe o perioada mai lunga alege unul din magazinele online, care vand produsele in recipienti la 500 ml, astfel le vei gasi la calitate-pret foarte bun);

Aplicare cu seringa solutie par tincturi

Aplicare cu seringa solutie par tincturi

Stimularea, regenerarea si prevenirea caderii parului cu o solutie realizata din 4 tincturi

Adauga o lingurita din cele  4 tincturi

Adauga o cantitate dubla de apa

Adauga o cantitate dubla de apa

– modul de preparare: ia ca unitate de masura lingura; intr-un recipient din material ceramic/sticla, combina in proportii egale cele 4 tincturi scrise mai sus, la care adaugi o cantitate dubla de apa; exemplu de cantitate preparata: cate o lingura din fiecare tinctura + 8 linguri de apa.

Pentru aplicarea preparatului eu folosesc o seringa de 10 ml (cumparata din farmacie – pret aprox. 0,3 lei), cu ajutorul careia imi portionez si dirijez solutia direct pe scalp, fara a o irosi pe par, astfel, am acces in zone ale scalpului unde am interes mai mare, iar solutia este folosita eficient;

Cantitatea preparata:

Recomand sa nu prepari o cantitate mare la inceput, ci una care sa fie suficienta pentru un tratament de 1 – 2 saptamani, in timp iti vei face propria cantitate dupa necesitate;

masajul frictionarea energica a scalpului

masajul frictionarea energica a scalpului

Mod de aplicare:

Pentru uz extern; aplica solutia preparata la radacina parului, iar prin masaj/frictionare energica aceasta va intra in piele; se poate folosi de 2 – 3 ori pe saptamana, timp de 2 – 6 luni;

Uscarea parului: de preferat natural sau cu uscatorul electric dupa 15 – 20 minute de la aplicarea solutiei + masajul scalpului;

Recipient de culoare inchisa

Recipient de culoare inchisa

Pastrarea preparatului:

Recomand pastrarea solutiei in recipient de culoare inchisa (de preferat sticla), in dulap.

Sfat: dupa ce ai achizitionat tincturile, citeste prospectul care insoteste produsul, astfel vei cunoaste si vei avea parte din plin de proprietatile benefice ale tincturilor.

Ce am remarcat? La scurt timp dupa folosire, am remarcat ca parul nu se mai ingrasa, are volum, nu mai cade asa mult, iar  cresterea este mai rapida.

Cu toate ca uscatul natural este cel mai benefic, eu folosesc ca metoda de uscare a parului uscatorul electric, deoarece la uscarea naturala nu imi pot aranja parul.

Acum, pentru ca am experimentat de aproape un an acest tratament pentru par cu aceasta combinatie de tincturi sunt in masura sa-ti spun cu toata increderea ca sunt extrem de multumita, iar folosirea solutiei da rezultate remarcabile.

Fiecare dintre aceste tincturi din plante au un renume si pentru multe alte beneficii, pe care vi le voi dezvalui in alte articole.

Alte produse de par recomandate:

Supliment alimentar Forcapil

Supliment alimentar Forcapil pentru par si unghii contine 180 gelule Arkopharma.

Accelereaza cresterea parului, intareste firul de par, stopeaza caderea parului si intareste unghiile (continutul de vitamina D3).

Sursa foto ardei iute: By Daniel Risacher - Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=1189373
Sursa foto brusture: CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=261363
Sursa foto mesteacan: By Wilde Natur, CC BY-SA 2.0 de, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=5974707
Sursa foto urzica: pixachi.com

De asemenea, ai putea dori...